Etsi tältä sivustolta

Hongalle komea voitto kauden päätösottelusta

Julkaistu

Honka päätti kautensa Tampereella Ilveksen vieraana. Keltamustat pelasivat vahvan ottelun, eikä kotijoukkueella juuri ollut maalintekotilanteita. Honka sen sijaan osui kolmesti ja haki kauden päätöspisteet Espooseen 3-0 lukemin.

Avausjakso

Honka aloitti ottelun alusta saakka hyvin ja se palkittiin ensimmäisen kerran 17. minuutilla. Wilma Spets riisti pallon ja käynnisti vastahyökkäyksen. Vasemmalta löytyi Milla Punsar, joka haastoi boksiin ja Ilves-puolustus kaatoi Honka-kapteenin rangaistuspotkun arvoisesti. Spets viimeisteli pallon pilkulta vuorenvarmasti verkkoon ja Hongan 1-0 johtoon.

Honka iski uudelleen kymmenisen minuuttia myöhemmin. Matilda Kuusniemi Fishwick lähetti upean pitkän syötön, joka tavoitti Elli Seiron. Seiron laukaus jäi Ilves-vahti Roosa Karppisen torjunnasta maalinedustalle, josta Punsar kävi laittamassa sen maaliin ja tuplasi Hongan johdon.

Viisi minuuttia ennen taukoa Honka hyökkäsi jälleen vaarallisesti vastaan, mutta hyökkäys päättyi ohilaukaukseen.

Tauolle mentiin Hongan 2-0 johdossa.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu noin viisi minuuttia, kun hyvän syöttökuvion päätteeksi Punsar laukoi kohti yläkulmaa, mutta Karppinen venytti vielä pallon tielle.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Hongan kova prässi puri. Elli Seiro pääsi katkomaan Ilveksen pelinavaamisen boksissa ja pelasi Punsarille, joka viimeisteli illan toisellaan Hongan 3-0 johtoon.

Honka oli vielä muutamaan otteeseen lähellä lisämaaleja, mm. Eevi Sutela kolautti laukauksellaan ylärimaa. Loppulukemat kirjattiin kuitenkin keltamustien 3-0 voitoksi.

Oli mahtavaa päättää kausi hyvään peliin. Onnistuminen tuli tarpeeseen jokaiselle meistä ja mielestäni olemme kaikki sen ansainneet. Oli hienoa nähdä, kun pelaajat nauttivat kentällä. Tänään olimme joukkue isolla sydämellä, Milla Punsar sanoi ottelun jälkeen.

Hieno tapa päättää kausi yhteen kauden parhaimmista peleistä. Kaikki nauttivat pelaamisesta ja se näkyi myös lopputuloksessa, Saana Hartikainen puolestaan totesi.

Olen ylpeä pelaajista. En ainoastaan tämän ottelun osalta, vaan koko kauden. Puhuimme siitä, että tämä on kasvun ja oppimisen kausi, koko joukkue joutui ylittämään monia haasteita. Tänään halusimme nähdä heidän vahvuuksiaan ja iloa pelaamiseen ja he todellakin näyttivät sitä läpi ottelun, sanoi päävalmentaja Omar Adlani.

Ensimmäinen jakso meni suht sujuvasti. Halusimme jatkaa viime ottelustamme pallonhallintaa ylempänä kentällä, mutta olla myös vaarallisempia viimeisen linjan takana. Meillä on hyvin vaarallisia pelaajia, jotka voivat tehdä sinne juoksuja ja lisäksi hyvin laadukkaita pelaajia, jotka voivat toimittaa sinne syöttöjä. Olimme paljon dynaamisempia liikkumisessamme alusta ottelun loppuun saakka ja muovauduimme eri versioihin Ilveksen prässistä. Ilveksen joukkueessa on monia laadukkaita yksilöitä ja he ovat aina vaarallisia vastahyökkäyksissä. Tänään olimme paljon valmiimpia niissä hetkissä.

Toinenkin jakso meni aika samaan tapaan. Loimme lisää paikkoja maalintekoon. Elli ja Milla olivat kärjessä aktiivisia koko ottelun ja tekivät vastustajan ottelun erittäin vaikeaksi. Jalkapallon vaikea osuus on luoda paikkoja ja tänään me teimme sen, olen siihen erittäin tyytyväinen.

– Haluan lähettää isot kiitokset ensinnäkin kaikille mahtaville pelaajille. Kausi oli vaikea ja sisälsi eri haasteita, mutta he vastasivat niistä jokaiseen. Tämä oli itselleni ensimmäinen kausi päävalmentajana, joten en siksikään tule tätä ikinä unohtamaan. Lisäksi haluan kiittää taustaryhmää. Halusimme asettaa korkean standardin siihen, miten toimimme harjoituksissa ja otteluissa ja se pysyi läpi kauden. He ovat tehneet erittäin kovaa töitä ja olen heistä hyvin ylpeä.

– Kiitos koko Honka-perheelle! Nähdään taas ensi kaudella, Adlani päätti.

Honka päätti näin kautensa haastajasarjan voittoon, eli koko Kansallisen Liigan seitsemänteen sijaan. Honka kiittää kaikkia mukana olleita kaudesta, nähdään taas ensi kaudella!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen (79′ Annika Idman)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#9 Elli Seiro (89′ Sofia Velez)
#12 Liisa Tuomi (MV) (89′ Sonja Ferm)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick
#23 Noora Juusela (79′ Matilda Kataja)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (86′ Jasmin Leppioja)

Vaihdossa: #30 Nuppu Rahkonen

Back to top