Etsi tältä sivustolta

Honka kaatoi ONS:n kotona

Julkaistu

Honka palasi ottelutauolta kotiottelulla, kun Tapiolan urheilupuistoon vieraaksi saapui ONS. Honka oli avausnelivitosella vahva ja tauolle mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa. Toinen jakso oli tasaisempi, mutta loppuhetkien kavennusta lähemmäs vieraat eivät päässeet ja Honka nappasi kolme pistettä.

Avausjakso

Honka oli hallitsevampi osapuoli avausnelivitosen alusta saakka. Kotijoukkue painoi peliä kovalla prässillään ONS:n päätyyn. Ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla. Milla Punsar nousi hienosti vasemmalta laidalta boksiin ja pelasi syötön pilkun kohdille, josta Saara Lappalainen viimeisteli varmasti verkkoon.

Honka osui uudelleen vain viitisen minuuttia myöhemmin. Eevi Sutela riisti pallon syvällä ONS-alueella ja pelasi Elli Seirolle, joka syötti vielä boksin rajoille Matilda Kuusniemi Fishwickille. Tarkka laukaus alakulmaan, Kuusniemi Fishwickille ensimmäinen maali liigatasolla ja Honka 2-0 johtoon.

Punsar lähetti 33. minuutilla hyvän keskityksen maalille, mutta viimeistely-yritys oli ONS-vahti Iina Rautiaiselle helppo kopattava.

Avausjakson lisäajalla vieraille tuli vielä oiva paikka kavennukseen, kun se sai vapaapotkun boksin kaarelta. Tiia Pohjasen laukaus oli hyvä, mutta se kiersi kuitenkin ohi Honka-maalin.

Enempää maaleja ei avausjaksolla nähty, joten tauolle siirryttiin Hongan 2-0 johdossa.

Toinen jakso

Toinen nelivitonen oli ensimmäistä tasaisempi. Eritysesti sen alkupuolella ONS sai tuotettua Hongalle vaikeuksia käynnistää omia hyökkäyksiään.

68. minuutin kohdalla Honka hyökkäsi nopeasti vastaan. Punsarin laukaus kuitenkin blokattiin ja Lappalaisen paluupallosta lähtenyt yritys meni yli maalin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Inka Sarjanoja pääsi hyvään laukaisupaikkaan, mutta Senja Salon uhrautuva blokki piti lukemat muuttumattomina.

Ida Heikkinen pääsi yrittämään Hongan kolmannen maalin tekoa 83. minuutilla, kun keskikenttäpelaaja pääsi katkomaan ONS:n alakerran pelinrakentelun. Laukaus meni kuitenkin hieman ohi vasemmasta alakulmasta.

ONS nousi vielä maalin päähän, kun 90 minuuttia tuli juuri täyteen. Sarjanoja upotti pallon pilkulta maaliin, mutta Honka piti loppuajan ottelusta maalinsa puhtaana ja nappasi täyden pistepotin 2-1 voitolla.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä ja olimme selvästi parempi joukkue. Teimme kaksi kivasti rakenneltua maalia ja rakenne pelissämme oli kunnossa. Toinen puoliaika sen sijaan oli meiltä heikkoa suorittamista. Toisaalta tässä vaiheessa vain pisteet ratkaisevat. Täytyy siis olla tyytyväinen täyteen pistepottiin, maalivahti Emma Immonen totesi ottelun jälkeen.

Immonen pelasi ensimmäisen ottelunsa sitten huhtikuun lopussa tapahtuneen loukkaantumisen.

Kivaahan pelaaminen aina on. Omalta osaltani peli oli ok suoritus ja ihan hyvä aloitus syksyä ajatellen. Toisaalta hampaankoloon jäi ONS:n kavennusmaali. Nollapeli olisi kruunannut “comeback”-ottelun, hän sanoi.

On hyvä saada lopulta voitto monen ottelun jälkeen, jossa olemme pelanneet hyvin. Nämä pelaajat ansaitsevat sen ja toivottavasti voittomentaliteetti jatkuu myös jäljellä oleviin otteluihin. Tämä oli ensimmäinen ottelu tauon jälkeen, joka teki sen hieman vaikeaksi, eikä kuumuus auttanut tänään kumpaakaan joukkuetta, sanoi puolestaan päävalmentaja Omar Adlani.

– Ensimmäinen jakso meni oikein hyvin. Kontrolloimme tempoa ja pidimme ONS:n poissa maalipaikoilta. Loimme itse monia paikkoja joista meidän olisi pitänyt tehdä maaleja, mutta rakensimme myös oikein hienoja maaleja. Tavoitteenamme oli tehdä tänään enemmän juoksuja linjan taakse, ja onnistuimmekin siinä avausjaksolla.

Toinen jakso ei ollut sitä mitä odotamme pelaamiseltamme. Annoimme ONS:n päästä takaisin peliin mukaan, sillä pudotimme tempoa. Tietenkin meidän pitää olla tietoisia pitkän tauon seurauksista. Voitto on hyvä tulos meille ja olen ylpeä pelaajien panoksesta tänään.

Nyt alamme valmistamaan peliämme HJK:ta vastaan, siitä tulee varmasti hyvä kamppailu, Adlani päätti.

Hongan kausi jatkuu tosiaan HJK:ta vastaan, kun helsinkiläiset saapuvat Tapiolan urheilupuistoon perjantaina 29.7. Ottelu käynnistyy kello 18.30! Tervetuloa myös silloin!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#3 Saana Hartikainen (77′ Ada Eronen)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo (77′ Julia Schalin)
#7 Saara Lappalainen
#9 Elli Seiro (63′ Aino Vuorinen)
#15 Inka Kaivola
#17 Matilda Kuusniemi Fishwick (63′ Ida Heikkinen)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (83′ Noora Juusela)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #12 Isa Schalin (MV), #22 Annika Idman

Back to top