Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio Myyrmäessä

Julkaistu

Honka pelasi viimeisen Kansallisen Liigan ottelunsa ennen yli kuukauden mittaista taukoa, kun se kohtasi Myyrmäen vieraskentällä PK-35 Vantaan. Perjantai-illassa nähtiin tasainen ja viihdyttävä ottelu, mutta Honka joutui lopulta pettymään koettuaan niukan, maalin tappion.

Avausjakso

Honka sai kylmää vettä niskaansa heti ottelun alussa. Kotijoukkue onnistui siirtymään Wilma Forsblomin maalilla 1-0 johtoon, kun pelattuna oli alle minuutti.

Takaiskumaalin jälkeen Honka otti peliä hallintaansa ja riisti pallon useasti korkealla PK:n alueella. Palkinnon Honka sai 23. minuutilla. Riiston jälkeen joukkue hyökkäsi hyvin vastaan. Aino Vuorisen laukaus kolahti tolppaan, mutta Milla Punsar oli hereillä ja siirsi paluupallon verkkoon ja lukemat tasoihin.

Molemmilla joukkueilla oli vielä muutama maalipaikka avausjakson loppupuolella, mutta lisämaaleja ei vielä nähty.

Toinen jakso

Myös toinen nelivitonen alkoi Hongan kannalta vaikeasti. Roosa Bröijer pääsi laukomaan jakson avausminuutilla kotijoukkueen 2-1 johtoon.

Honka haki ahnaasti tasoitusosumaa ja tekikin sen hienolla tavalla 62. minuutin kohdalla. Wilma Spets voitti pääpallon ja Punsar pelasi boksiin Saara Lappalaiselle. Lappalainen käänsi vielä Inka Kaivolalle, joka viimeistelyllään nosti Hongan jälleen tasoihin.

PK-35 Vantaa onnistui tekemään vielä kolmannen maalin 71. minuutin pelin jälkeen. Elina Mankki pääsi ohjaamaan Forsblomin keskityksen maaliin.

Honka kävi muutamaan otteeseen lähellä tasoitusta. 80. minuutin kohdalla upea syöttö lähetti Milla Punsarin vauhtiin, mutta Aino Martikainen liukui vielä Honka-kapteenin kudin tielle.

Lisää maaleja pelissä ei lopulta enää nähty, joten pisteet jäivät niukalla 3-2 voitolla kotijoukkueelle.

– Tätä ottelua on vaikea analysoida heti sen päättymisen jälkeen. Tarvitsen hieman aikaa sen tutkimiseen, mikä meni pieleen ja toivottavasti saan vastauksia, jotta voin auttaa pelaajia tulevaisuudessa. Pelasimme vahvan pelin hyökkäyssuuntaan ja aiheutimme ongelmia PK-35 Vantaan puolustuslinjalle. Olen erittäin tyytyväinen pelimme rakenteeseen ja siihen, miten hyökkäyspelaamisemme on kehittynyt. Pelaajat löysivät tänään monia erilaisia ratkaisuja etenemiseen, mikä on vaikeaa PK-35 Vantaan kaltaista vastustajaa vastaan. Teimme fantastisia maaleja ja pelityylimme on kehittynyt sellaiseksi, jota rakastan katsoa. Näillä pelaajilla on todella paljo potentiaalia. Olen innoissani, että saan nähdä heidän saavuttavan sen, Hongan päävalmentaja Omar Adlani sanoi ottelun jälkeen.

Hävisimme tänään ottelun keskittymisen puutteeseen tilanteissa, jotka olivat suht harmittomia. Otan siitä täyden vastuun, opimme joukkueena hoitamaan ne tilanteet paremmin, hän jatkoi.

Olen ylpeä siitä panoksesta, jota pelaajamme antavat kentällä. He saavat ansaitun tauon ja palaamme töihin muutaman viikon kuluttua. Kiitos LePa:n T2008-10 joukkueelle, jotka tulivat tänään kannustamaan meitä.

Toivotan kaikille hyvää lomaa, pitäkää huolta itsestänne, Adlani päättää.

Hongan kausi jatkuu pelien osalta lauantaina 23.7. Silloin Tapiolan urheilupuistossa vieraaksi saapuu ONS ja ottelu laitetaan käyntiin kello 16.00. Tervetuloa taas silloin kannustamaan Honkaa paikan päälle!

Hongan avauskokoonpano:
#3 Saana Hartikainen (56′ Nana Yang)
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo (76′ Noora Juusela)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (86′ Ida Heikkinen)
#9 Elli Seiro
#12 Liisa Tuomi (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar (86′ Jasmin Leppioja)

Vaihdossa: #17 Matilda Kuusniemi Fishwick, #22 Annika Idman, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top