Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka kotitappio

Julkaistu

Honka kohtasi Kansallisen Liigan kauden kolmannessa ottelussaan PK-35 Vantaan Tapiolan lauantaipäivässä. Vieraat osuivat avausjaksolla kerran ja toisella toistamiseen. Honka tuli lisäajalla vielä maalin päähän, mutta tasoihin asti kiri ei riittänyt.

Avausjakso

Ottelun ensimmäisen huippupaikan loi vierasjoukkue kymmenennellä peliminuutilla. Emma Immonen torjui ensin Roosa Bröijerin ja sitten vielä paluupallosta yrittämään päässeen Sanna Saarisen laukaukset ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Vieraat kävivät lähellä uudelleen vartin kohdalla. Sivuvapaapotkun jälkitilanteesta Karoliina Autio kokeili lähietäisyydeltä, mutta Immonen oli jälleen pallo tiellä.

PK rakensi puolen tunnin pelin jälkeen jälleen tilanteen sivuvapaapotkusta. Tällä kertaa Reetta Suomela oli nokikkain Immosen kanssa, mutta Honka-vahti venytti jälleen huipputorjuntaan ja lukemat säilyivät nollilla.

Honka sai pallon ensimmäisenä maaliin 43. minuutilla. Hienosti rakennellun hyökkäyksen päätteeksi Aino Nurmi keskitti matalana ja Wilma Spets viimeisteli kylmänviileästi. Tilanteessa kuitenkin tuomittiin paitsio, eikä Honka näin saanut maalihanojaan vielä auki.

Kun ei Honka saanut palloa hyväksytysti maaliin, niin vierasjoukkue sai. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Bröijer ohjasi keskityksen Honka-maalin verkkoon.

Näissä lukemissa suunnattiin myös tauolle.

Toinen jakso

Toista nelivitosta oli pelattu muutama minuutti, kun Wilma Forsblom laukoi, mutta Emma Immonen otti jälleen hyvän torjunnan.

PK lisäsi johtonsa kahteen, kun pelattiin ottelun 67. minuuttia. Karoliina Autio voitti pääpallon ja puski pelivälineen Honka-maalin kulmaan.

Honka kävi erittäin lähellä tasoitusta 88. minuutilla. Ada Erosen pusku kolahti kuitenkin maalin ylärimaan.

Aino Nurmi sytytti vielä Hongan toivon liekin lisäajan toisella peliminuutilla, kun pusku upposi komeasti PK:n verkkoon yli Velma Oikarisen. Maalia lähemmäs Hongan kiri ei kuitenkaan riittänyt, joten pisteet matkasivat Vantaalle niukalla yhden maalin erolla.

– Olen ylpeä pelaajien panoksesta tänään niin hyökkäys- kun puolustuspelissämme, mutta se ei riittänyt pisteille. Tulos on pettymys ja mielestäni ansaitsimme enemmän tämän päivän ottelusta. Halusimme luoda ottelussa aiempia enemmän tilanteita ja onnistuimmekin siinä, mutta emme saaneet tehtyä niistä maaleja. En ole tyytyväinen siihen, miten meitä vastaan tehtiin tänään maaleja. Meidän täytyy hallita ne tilanteet paremmin tulevissa otteluissa. Emma otti tänään hyviä torjuntoja ja piti meidät pelissä mukana, mutta meidän pitää vielä tehdä lisää töitä kehittääksemme puolustuspelaamistamme. Ottelusta löytyi paljon hyvää, jota voimme ottaa mukaan seuraavaan otteluun. Alamme nyt keskittymään siihen, päävalmentaja Omar Adlani summasi.

Hongan kausi ja pisteiden metsästys jatkuu ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa Ouluun ONS:n vieraaksi kello 14.00 alkavaan otteluun. Keltamustien seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 6.5. klo 18.30, kun vastassa on NJS!

Hongan kokoonpano:
#1 Emma Immonen (MV)
#2 Aino Nurmi
#3 Saana Hartikainen
#4 Daniela Sandås
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (61’ Julia Schalin)
#14 Wilma Spets (73’ Ada Eronen)
#15 Inka Kaivola
#23 Noora Juusela (61’ Elli Seiro, 90+1 Annika Idman)
#28 Eevi Sutela
#77 Milla Punsar

Vaihdossa:  #7 Saara Lappalainen, #12 Liisa Tuomi (MV), #20 Ilona Anttonen

Back to top