Etsi tältä sivustolta

Honka jäi pisteittä kauden avauksessa

Julkaistu

FC Honka ja PK-35 avasivat Kansallisen Liigan kauden 2022 omalta osaltaan Espoon lauantaipäivässä.
Ottelun kulku oli läpi pelin suht tasainen, mutta vieraiden tehokkuus nousi ratkaisevaan rooliin. PK teki kaksi maalia molemmilla nelivitosilla ja pisteet matkasivat kohti Pihlajamäkeä.

Avausjakso

Ottelun avausjakso mentiin tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue hallinnut pelin kulkua mainittavissa määrin. Vierasjoukkue PK-35 oli kuitenkin erittäin tehokas erikoistilanteissaan ja nousi lyhyessä ajassa kahden maalin johtoon. Ensimmäisessä kulmapotkussa Nora Lehto oli ensimmäisenä paluupallossa ja toisessa Neea Hassinen pääsi puskemaan pelivälineen verkkoon.

Loput avausnelivitosesta mentiin ilman merkittäviä maalipaikkoja. Honka kävi lähimpänä puolen tunnin kohdalla, mutta Ada Erosen pusku meni yli maalin.

Toinen jakso

Toinen jakso oli monilta osin hyvin ensimmäisen kaltainen. Pelin kulku oli tasaista, mutta vieraat loivat paremmat paikat ja olivat niissä myös tehokkaita. 64. minuutilla avausmaalin tehnyt Lehto laukoi ylärimaan ja Krista Hakala pääsi viimeistelemään paluupallosta kolmannen osuman.

Viitisen minuuttia myöhemmin vierasjoukkue oli lähellä lisätä johtoaan, mutta Sonja Ferm otti Honka-maalilla hyvän torjunnan.

Hongan kavennusosuma oli erittäin lähellä, kun kellossa oli 75. minuuttia. Annika Idman nousi vahvasti oikealta laidalta, ohitti PK-puolustajan ja keskitti maalille. Erosen laukaus kolahti kuitenkin PK-puolustaja Julie Forssin jalkaan, eikä paluupallosta lähtenyt yritys suuntautunut kohti maalia.

Ottelun loppulukemat nosti Emilia Kupsanen 83. minuutilla. Honka sai vielä lisäajalla pallon maaliin, mutta osuma hylättiin.

Näin Honka jäi avausottelussaan ilman pisteitä. Seuraavan kerran niitä lähdetään metsästämään ensi viikon lauantaina 2.4. Silloin keltamustat matkaavat Ilveksen vieraaksi Tampereelle klo 14.00 alkavaan otteluun!

Tämä ei tietenkään ollut se alku kaudelle, mitä haimme. Meitä rankaistiin puolustuspään erikoistilanteista pelin alkupuolella, emmekä enää saaneet noustua mukaan peliin niiden jälkeen, päävalmentaja Omar Adlani totesi ottelun jälkeen.

Yksi tulos ei kuitenkaan vie pois sitä valtavaa työtä, jota pelaajat ovat tehneet viimeiset neljä kuukautta. Nyt käännämme katseemme kohti seuraavaa ottelua, hän päätti.

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi
#3 Saana Hartikainen (75’ Annika Idman)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen (29’ Senja Salo)
#13 Ada Eronen
#14 Wilma Spets (75’ Ilona Anttonen)
#23 Noora Juusela (57’ Nuppu Rahkonen)
#28 Eevi Sutela
#31 Sonja Ferm (MV)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #1 Emma Immonen (MV), #10 Jasmin Leppioja, #88 Enni Saarni

Back to top