Etsi tältä sivustolta

Hongan taival Suomen Cupissa päättyi niukkaan tappioon

Julkaistu

Honka kohtasi Suomen Cupin puolivälierässä PK-35:den. Sunnuntai-illassa nähtiin tasainen ottelu, mutta vieraiden avausjakson maalin jäädessä ottelun ainoaksi Hongan taival Suomen Cupissa päättyi puolivälieriin.

Avausjakso

Ottelun ensimmäinen paikka nähtiin kahdeksannella peliminuutilla. Annika Idman leikkasi keskelle ja laukoi boksin rajoilta oikeallaan, mutta kuti oli helppo torjuttava PK-vahti Tanja Kotoarolle.

Ottelun avausmaali nähtiin kolmannellatoista minuutilla ja siitä vastasi vieraiden Nora Lehto maalinedustalta.

Honka hallitsi palloa erityisesti takaiskumaalin jälkeen, mutta murtautuminen hyville maalintekopaikoille tuotti hankaluuksia. Näin tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa.

Toinen jakso

Avausjaksolta tuttu kaava jatkui myös toisella nelivitosella. Honka otti pallonhallinnan vahvasti, mutta PK:n puolustus piti keltamustat suurilta osin poissa hyviltä paikoilta.

Lähimpänä tasoitusosuma oli 65. minuutilla, kun Aino Nurmen laukaus boksin kaarelta kolahti ylärimaan. Paluupallosta tulleen paikan PK:n puolustus onnistui selvittämään.

74. minuutilla Julia Schalin pääsi laukomaan, mutta vieraiden puolustus blokkasi yrityksen kulmapotkuksi, eikä Honka saanut luotua siitä vaarallista tilannetta.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty, joten loppulukemiksi kirjattiin PK-35:den 1-0 voitto. Näin Hongan matka Suomen Cupissa päättyi tältä erää puolivälieriin.

On aina vaikeaa hävitä mitään ottelua ja pelaajat ovat tietysti pettyneitä siihen, että emme päässeet jatkoon. Olen kuitenkin ehdottomasti ylpeä siitä, kuinka paransimme pelin edetessä. Menetimme keskittymisen hetkeksi, PK-35 hyödynsi sen, emmekä pystyneet nousemaan siitä enää rinnalle ja ohi. Pidimme pallonhallinnan suurimman osan pelistä, mutta emme onnistuneet luomaan laadukkaita maalintekopaikkoja. Arvioimme pelin uudelleen ja välitämme tiedot pelaajille. Kokonaisuutena olemme kuitenkin oikeilla jäljillä, joten uskon, että tämä oli hyvä opetus, josta voimme oppia mukaan kauden avaukseen.

Honka pelaa seuraavan kerran harjoitusottelussa lauantaina 12.3. Silloin vastassa on virolainen FC Flora. Striimiin ottelusta pääset klikkaamalla tästä!