Etsi tältä sivustolta

Honka voitokas Cup-avauksessa

Julkaistu

Honka nappasi Suomen Cupin avausottelustaan 3-0 voiton, kun Ilves/2 kaatui. Avausmaali merkittiin omaksi maaliksi, muista osumista vastasivat Nuppu Rahkonen ja Wilma Spets.

Avausjakso

Honka joutui lähtemään otteluun lukuisien poissaolojen vaivaamana, mutta se ei joukkuetta häirinnyt. Avauskokoonpanoon nousivat BSM-joukkueesta Nuppu Rahkonen, Sara Arimo ja Sanni Kaukonen, joista ainoastaan Rahkosella oli aiempaa kokemusta edustusjoukkueessa pelaamisesta (30 minuuttia yhdessä Kansallisen Liigan ottelussa viime kaudella).

Honka otti pelin haltuunsa avauspotkusta lähtien ja Ilveksen paikat jäivät vähiin. Vierasjoukkue pääsi uhkaamaan lähinnä nopeilla vastahyökkäyksillä. Kerran Emma Immonen joutui kunnolla venymään, mutta hyvä vastaantulo vesitti vieraiden paikan.

Honka pääsi kokeilemaan avausmaalin tekoa rangaistuspotkusta 21. minuutilla. Elli Seiron nopeus oli myrkkyä Ilves-puolustukselle läpi ottelun. Hyökkääjä ajoi boksiin ja Maija Jämsä joutui käyttämään käsiään pysäyttääkseen Seiron. Inka Kaivolan laukaus painui kuitenkin vasemmalta ohi.

Honka sai luotua muutaman hyvän paikan avausjaksolla, mutta pitkään laukaukset viuhuivat yli ja ohi Nelli Hautamäen vartioivan Ilves-maalin. Ottelun avausmaali nähtiin kolme minuuttia ennen taukoa. Honka pelasi pallon boksiin ja Sara Haapala ohjasi sen epäonnisesti omaan maaliin. Taukoa lähdettiin viettämään keltamustien 1-0 johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla kolme vaihtoa. Liisa Tuomi korvasi Immosen maalilla, jonka lisäksi kentän jättivät Sanni Kaukonen ja Sara Arimo. Saara Lappalainen ja Saana Hartikainen liittyivät mukaan peliin toiselle nelivitoselle.

Toinen nelivitonen oli monelta osin ensimmäisen kaltainen. Honka oli hallitsevampi osapuoli ja Ilveksen paikat jäivät suht vähiin. Lisämaaleja saatiin odotella ottelun loppupuolelle saakka. Ottelun toinen maali nähtiin 78. minuutilla. Aina maalivahti Tuomelta lähtenyt upeasti rakennettu hyökkäys päättyi Nuppu Rahkosen tarkkaan laukaukseen ja Honka pääsi juhlimaan 2-0 johtoasemaa.

Viisi minuuttia myöhemmin Honka rakensi jälleen hienosti. Inka Kaivola pelasi laitaan Annika Idmanille, joka jatkoi ensimmäisellä kosketuksella eteenpäin. Seiro ohitti Ilves-puolustajan ja pelasi takaviistoon Wilma Spetsille, joka viimeisteli varmasti takakulmaan.

Lisämaaleja ottelussa ei nähty, joten Honka otti Suomen Cupin avausottelustaan vakuuttavan 3-0 voiton.

Cup-urakka jatkuu jälleen viikon päästä 12.2., kun Honka matkaa Tampereelle Ilveksen liigajoukkueen vieraaksi. Lohkovaiheen päätösottelussa keltamustat kohtaavat TPS/T18:n, Espoonlahden tekonurmella sunnuntaina 20.2. klo 16.00. Ottelun järjestelyistä tiedotetaan lisää myöhemmin, mutta tarjolla on ainakin suora lähetys SolidSportin kautta viiden euron hintaan. Lähetyksen pääset hankkimaan klikkaamalla tästä!

Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä peliin. Saimme myös valmennukselle paljon materiaalia, jota voimme käydä läpi ensi viikolla auttaaksemme pelaajia ja valmistautuaksemme seuraavaan peliin. Joukkue lähti peliin hyvällä asenteella ja yritti hallita tempoa alusta alkaen. Muutimme muutamia asioita tauolla yrittääksemme hallita vielä peliä paremmin, ja pelaajat reagoivat muutoksiin loistavasti. Pystyimme näkemään paljon enemmän pelimme perusajatuksia pelin toisella puoliajalla ja maalit syntyivät hyvästä rakenteluistamme. Kunnia molemmille joukkueille kovasta taistelusta loppuun asti, päävalmentaja Omar Adlani summasi ottelun jälkeen.

B-juniorimme ovat olleet loistavia kuluneet pari viikkoa sekä harjoituksissa että omissa peleissään. He tulivat mukaan peliimme ja antoivat meille hyvän sysäyksen. Olen erittäin tyytyväinen heidän asenteeseensa ja heidän työmoraaliinsa, Adlani jatkoi.

Cup-urakka jatkuu jälleen viikon päästä 12.2., kun Honka matkaa Tampereelle Ilveksen liigajoukkueen vieraaksi. Lohkovaiheen päätösottelussa keltamustat kohtaavat TPS/T18:n, Espoonlahden tekonurmella sunnuntaina 20.2. klo 16.00. Ottelun järjestelyistä tiedotetaan lisää myöhemmin, mutta tarjolla on ainakin suora lähetys SolidSportin kautta viiden euron hintaan. Lähetyksen pääset hankkimaan klikkaamalla tästä!

Hongan avauskokoonpano:
#1 Emma Immonen (46′ Liisa Tuomi)
#5 Senja Salo
#6 Ida Heikkinen (81′ Ilona Anttonen)
#9 Elli Seiro
#11 Sanni Kaukonen (46′ Saana Hartikainen)
#13 Ada Eronen
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#25 Katriina Kuoksa (75′ Annika Idman)
#30 Nuppu Rahkonen
#72 Sara Arimo (46′ Saara Lappalainen)

Vaihdossa: #2 Matilda Kataja, #8 Iida Kainulainen

Back to top