Etsi tältä sivustolta

Honka avaa Suomen Cupin lauantaina

Julkaistu

FC Honka pääsee avaamaan kauden 2022 kilpailulliset ottelut lauantaina, kun se kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen avausottelussaan Ilves/2:sen kello 17.00 alkaen. Ottelu pelataan valitettavasti ilman yleisöä, mutta sitä voi seurata suorana SolidSportissa lähetettävän, viisi euroa maksavan striimin kautta. Lähetykseen pääset tästä!

Hongan joukkueen runko on pysynyt viime kaudesta monilta osin kasassa. Esimerkiksi jo monta kautta joukkueen runkopelaajiin kuuluneet Saara Lappalainen, Inka Kaivola, Wilma Spets ja Milla Punsar jatkavat joukkueessa.

Lisäksi joukkueeseen on tullut monia mielenkiintoisia vahvistuksia ja myös nuoremmat pelaajat ovat valmiita ottamaan yhä enemmän vastuuta. Tämän kauden joukkueesta liigadebyyttinsä Honka-paidassa tekivät viime kaudella Senja Salo, Ida Heikkinen, Noora Juusela, Elli Seiro, Julia Schalin, ja Ada Eronen, sekä lainalla JyPK:ssa debytoinut Liisa Tuomi.

Uusina vahvistuksina mukaan ovat liittyneet viime kaudella Kansallisen Liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Emma Immonen, sekä niin ikään KuPS:ista Espooseen saapunut Saana Hartikainen. Honkaa viimeksi kaudella 2016 edustanut Katriina Kuoksa palasi myös seuraan. Matilda Kuusniemi Fishwick ja Annika Idman hakevat pääsarjatason debyyttiään ensi kaudella, TiPS:ssä kahdessa liigaottelussa viime kaudella pelannut Ilona Anttonen tavoittelee suurempaa roolia.

Honka on pelannut kaksi harjoitusottelua vuonna 2022. Joukkue kaatoi NJS:n Elli Seiron ja Ada Erosen maaleilla 2-0 ja hävisi oman seuran P07 Akatemialle 0-5.

Hongan piti avata Cup-taipaleensa jo viime viikon lauantaina 29.1. mutta ottelu TPS:n T18-joukkuetta vastaan jouduttiin siirtämään. Nyt keltamustat pääsevät vihdoin Cup-kentille.

Päävalmentaja Omar Adlani lähtee otteluun luottavaisin mielin.

Kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu on aina hieno hetki, mutta lähdemme siihen rauhallisin mielin. Odotan joukkueen tulevan peliin energisesti ja pelaavan niillä vahvuuksilla, joita heillä on. Näemme tänä viikonloppuna hieman erilaisen kokoonpanon, sillä monet pelaajat ovat vielä toipumassa. Haluamme olla erityisen varovaisia ​​heidän terveytensä suhteen, sillä se on tietenkin kaikkein tärkeintä. Tämä on myös loistava tilaisuus joillekin nuoremmille pelaajillemme näyttää taitojaan, hän sanoo.

Valmistautuminen on sujunut niin hyvin kuin mahdollista. Tietysti meidän on pitänyt sopeutua, mutta monet muutkin joukkueet ovat samassa asemassa. Yritämme tehdä parhaamme toimiaksemme korkealla tasolla myös näissä tilanteissa. Pelaajien asenne harjoituksissa on ollut mahtava, minkä ansiosta olemme pystyneet pitämään laadukkaita harjoituksia joka viikko. Haluamme nostaa fyysistä vaatimustasoa. Seuraavat pelit näyttävät, missä olemme tällä hetkellä ja missä meidän pitäisi olla, Adlani jatkaa.

Ilves/2 sijoittui viime kauden päätteeksi Ykkösessä yhdeksänneksi. Joukkue avasi Suomen Cupin lohkovaiheen keskiviikkona oman seuran liigajoukkuetta vastaan ja kärsi 0-5 tappion.

Tärkeintä tässä pelissä on yrittää pitää korkea tempo pallon kanssa ja korkea intensiteetti pallottomana. Ilves/2 on hyvin valmennettu joukkue täynnä nuoria ja lahjakkaita pelaajia, joten meidän täytyy olla valmiita ja hereillä alusta loppuun saakka, Adlani päättää.

Back to top