Etsi tältä sivustolta

Kiitos kaudesta 2021!

Julkaistu

Honka kohtasi kauden päätösottelussaan vieraskentällä PK-35 Vantaan. Myyrmäessä nähtiin tasainen ottelu, mutta lopulta pisteet jäivät Vantaalle loppulukemin 4-2.

Avausjakso

Honka sai miltei heti ottelun alussa kylmän suihkun, kun kotijoukkue onnistui siirtymään johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Tia Painilainen lähetti keskityksen vasemmalta laidalta, ja Wilma Forsblom pääsi puskemaan palon verkkoon.

Avausjakson kuluessa Hongan oma peli alkoi käynnistymään ja espoolaiset saivat pidettyä myös pallonhallintaa. Pallo löytyikin 20. minuutilla PK-35 Vantaan verkosta, kun Heini Toivonen tarkasti keskitti ja Eveliina Parikka viimeisteli. Tilanne oli kuitenkin paitsio ja lukemat tulostaululla säilyivät muuttumattomina.

Honka rakensi seuraavan huippupaikan muutamaa minuuttia myöhemmin. Parikka haki maalin edestä Hanna Ruohomaata, mutta hyökkääjän vaikeasta asennosta lähtenyt yritys ei suuntautunut kohti maalia.

Honka iski ansaitun tasoitusosuman upealla tavalla ottelun 32. minuutilla. Eveliina Parikka pudotti Wilma Spetsille, jonka keskitykseen Jasmin Leppioja nousi ja puski pallon komeasti verkkoon.

Kotijoukkueen kapteeni Sanna Saarinen laukoi boksin ulkopuolelta kohti oikeaa alakulmaa, mutta Pauliina Nuora venytti pallon tielle ja lukemat säilyivät muuttumattomina. Tauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Toinen jakso

PK-35 Vantaan johtomaali oli lähellä, kun muutama minuutti oli pelattu hieman alle viisi minuuttia. Ella Koivu pääsi kokeilemaan huippupaikasta, mutta Nuora venytti upeaan torjuntaan.

Vähän myöhemmin Honka iski tehokkaasti toiseen päähän. Tiia Savolainen katkoi Saarisen syötön ja vapautti Parikan upealla pystypallolla Parikan läpiajoon. Hyökkääjä ohitti PK-vahti Pauliina Tähtisen ja viimeisteli varmasti tyhjään verkkoon Hongan 2-1 johto-osuman.

Kotijoukkue tasoitti pelin jälleen, kun kellossa oli 68. minuuttia. Sanna Saarinen laukoi vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajoilta Hongan verkkoon. Vain hieman yli minuutti myöhemmin PK iski uudelleen, kun Oona Sevenius pääsi viimeistelemään lukemiksi 3-2.

Honka haki ahnaasti tasoitusmaalia, mutta PK onnistui iskemään loppulukemiksi 4-2 viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä. Näin Hongan Kansallisen Liigan kausi 2021 päättyi tappioon ja kuudenteen sijaan.

Honka kiittää kaikkia kaudella 2021 mukana olleita! Kiitos kuuluu kaikille, jotka ovat olleet mukana tämän kauden tarinassa. Nähdään jälleen ensi kaudella ja luodaan yhdessä uusia hienoja muistoja!

Hongan avauskokoonpano:
#2 Aino Nurmi (84′ Eevi Sutela)
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja
#12 Pauliina Nuora (MV)
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola (46′ Tiia Savolainen)
#19 Rebecca Kindstedt
#27 Hanna Ruohomaa (64′ Noora Juusela)

Vaihdossa: #1 Liisa Tuomi (MV), #11 Venla Lindfors, #24 Suvi Kärkkäinen, #37 Senja Salo

Back to top