Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio kauden viimeisessä kotiottelussa

Julkaistu

Kaksi kertaa tällä kaudella Åland Unitedin kaatanut Honka lähti hakemaan putkelleen jatkoa, kun joukkueet kohtasivat keltamustien kauden viimeisessä kotiottelussa. Ottelu oli erittäin tasainen, mutta pisteet menivät lopuilta vieraille 0-1 lukemin.

Avausjakso

Vierasjoukkueen maalitykki Cassandra Korhonen näytti vaarallisuuttaan jo puolentoista minuutin pelin jälkeen. Hyökkääjän laukaus meni Hongan onneksi kuitenkin vähän oikean tolpan ohitse.

Kahdeksannella minuutilla paine jäi Hongan päähän ja lopulta Dana Leskinen nosti kohti takakulmaa, mutta Pauliina Nuora oli hereillä ja ohjasi pallon kädellään kulmapotkuksi.

Honka rakensi hyvän hyökkäyksen oikealta laidalta 12. minuutilla. Heini Toivonen keskitti ja Tiia Savolainen pääsi laukomaan, mutta Matilda Nurmi torjui.

Savolainen kokeili laukaustaan uudelleen boksin ulkopuolelta 20. minuutilla, mutta kuti oli Nurmelle helppo torjuttava.

Honka pääsi kokeilemaan avausmaalintekoa vapaapotkusta muutama minuutti ennen taukoa. Jasmin Leppiojan yritys pysähtyi muuriin, ja paluupallosta Eveliina Parikka laukoi yli.

Maaleja ei avausnelivitosen aikana nähty ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Leskinen pääsi nousemaan vahvasti toisen jakson alussa, mutta laukoi ohi Honka-maalin. Muutaman minuutin kuluttua Leskinen pääsi yrittämään uudelleen, mutta Nuora venytti paraatipelastukseen ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin kyseisestä kulmapotkustatilanteesta. Pallo jäi Hongan maalinedustalle ja Korhonen ohjasi sen taidokkaasti verkkoon.

Hyökkääjän päivän toinen oli lähellä tunnin kohdalla. Nuora otti kuitenkin Hongan maalilla jälleen huipputorjunnan ja lukemat säilyivät muuttumattomina.

74. minuutilla Leppiojan laukaus boksin ulkopuolelta otti kimmokkeen ÅU-puolustuksesta, mutta Nurmi otti jälleen torjunnan.

Hongan tasoitusmaali oli erittäin lähellä vielä lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Aino Nurmen kulmapotku tuli Toivoselle, mutta Anna Westerlund päivysti lähes maaliviivalla ja onnistui vielä pitämään joukkueensa maalin puhtaana. Näin ollen kolme pistettä matkasivat tasaisen taiston jälkeen Ahvenanmaalle. Samalla varmistui, että Honka sijoittuu Kansallisen Liigan kaudella 2021 kuudenneksi.

– Päätimme ennen peliä, että lähdemme nauttimaan ottelusta ja jätetään puristaminen, stressi ja paineet koppiin. Näin myös teimme. Peli oli fyysisesti raskas ja kaikille tuli varmasti paljon kilometrejä. Olen tappiosta huolimatta ylpeä joukkueesta ja peli-ilmeestämme tänään. Iso tasonnosto viime ottelusta, totesi Heini Toivonen ottelun jälkeen.

Toivonen oli pitkään sivussa. Ennen viime kierroksen HJK-ottelussa vaihdosta tulleita minuutteja hän pelasi edellisen kerran toukokuun lopussa. Paluu kentille on luonnollisesti ilahduttanut.

Tuntuu hyvältä, varsinkin loppukaudesta pelaamisesta osaa nauttia ihan erilailla. Pitkän poissaolon jälkeen fiilis on varmasti vielä erilainen. Isotunnelataus oli itselläni tähän peliin.

Kiitos kotiyleisölle kannustuksesta tällä kaudella! Nähdään Tapiolan urheilupuistossa taas ensi kaudella!

Honka päättää tämän Kansallisen Liigan kautensa vieraskentällä, kun se kohtaa PK-35 Vantaan lauantaina 9.10. kello 16.30 Myyrmäessä!

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (77′ Eevi Sutela)
#11 Venla Lindfors (46′ Elli Seiro)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#13 Eveliina Parikka (86′ Senja Salo)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen (62′ Aino Nurmi)
#19 Rebecca Kindstedt (77′ Hanna Ruohomaa)

Vaihdossa: #24 Suvi Kärkkäinen, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top