Etsi tältä sivustolta

Hongalle maalin tappio Kuopiosta

Julkaistu

Honka matkusti yläloppusarjan avausotteluun KuPS:n vieraaksi. Kotijoukkue siirtyi aivan ottelun alussa 1-0 johtoon. Honka tuli vielä toisella jaksolla tasoihin, mutta lopulta pisteet jäivät Kuopioon 2-1 lukemin.

Avausjakso

KuPS sai otteluun salama-alun. Emma Peuhkurinen toimitti kulmapotkusta pallon maalille ja Nanne Ruuskanen pääsi siirtämään kotijoukkueen 1-0 johtoon jo ottelun neljännellä minuutilla.

19. minuutilla Tiernny Wiltshire keskitti ja Lavdije Begolli pääsi puskemaan, mutta Sonja Ferm venytti kätensä pallon tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla. Kulmapotkusta KuPS kolautti ylärimaa, mutta Honka onnistui purkamaan tilanteen.

Honka rakensi hyvän hyökkäyksen 21. minuutilla. Tiia Savolainen nousi oikealta laidalta ja laittoi matalan keskityksen maalille, mutta pallo ei aivan löytänyt Ada Erosta ja KuPS sai tilanteen selvitettyä.

27. minuutilla Anni Hartikainen laukoi vaarallisesti boksin kaarelta, mutta Ferm venytti komeaan torjuntaan. Begolli ehti ensimmäisenä paluupalloon, mutta oli tilanteessa paitsiossa.

Enempää maaleja ei ensimmäisen nelivitosen aikana Väre Areenalla nähty, joten tauolle siirryttiin KuPS:n maalin johdossa.

Toinen jakso

Honka suoritti tauolla yhden vaihdon, kun Suvi Kärkkäinen tuli Venla Lindforsin tilalle.

KuPS:n toinen maali oli lähellä ottelun 47. minuutilla. Wiltshire keskitti matalana etutolpalle ja Anni-Maija Kauppila liukui palloon, mutta Ferm otti huipputorjunnan ja peliä jatkettiin taas kulmapotkulla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Aino Kröger laukoi vasemmalla jalallaan, mutta ohi maalin.

68. minuutin kohdalla alkoi tapahtua. Ensin Ferm sai juuri ja juuri näppinsä väliin Begollin syöttöön ja pelasti Hongan näin toiselta takaiskumaalilta. Hetkeä myöhemmin iski Honka. Wilma Spets lähetti upealla läpisyötöllä Ada Erosen karkuun oikealta. Toista Kansallisen Liigan otteluaan pelannut Eronen karkasi KuPS-puolustukselta ja viimeisteli komeasti liigauransa avausmaalin ja toi Hongan tasoihin.

Muutaman minuutin kuluttua Begolli laukoi boksin rajoilta hieman Honka-maalin ohitse.

Honka taisteli kovaa ja puolusti pitkään vahvasti, mutta KuPS iski voittomaalin lopulta 87. minuutilla. Anni Hartikainen keskitti maalille ja Aino Kröger viimeisteli loppulukemiksi 2-1.

Hongan maalin ottelussa viimeistellyt Ada Eronen pelasi ensimmäistä kertaa avauskokoonapnossa Kansallisessa Liigassa.

Tottakai minua jännitti vähän, mutta menin silti hyvällä itseluottamuksella kentälle ja kannustus oli kova. Maalia en tilanteessa oikein edes tajunnut, mutta jälkikäteen se tuntui tietenkin hyvältä, hän sanoi.

Pystyimme puolustamaan hyvin, ja olimme yhtenäinen joukkue. Saimme muutaman vaarallisen maalintekotilanteenkin. Meidän olisi pitänyt saada vähän pidempiä pallonhallintajaksoja riistojen jälkeen. Jokainen yritti parhaansa, se ei vaan tänään riittänyt, Eronen kommentoi ottelua.

Hongan kausi jatkuu yläloppusarjan toisella ottelulla ensi viikon sunnuntaina 12.9. Silloin kotinurmella Tapiolan urheilupuistossa kello 18.30 alkavaan otteluun saapuu vieraaksi TiPS! Tiedotamme ottelun lipunmyynnistä ja tarkemmista järjestelyistä lähiaikoina.

Hongan avauskokoonpano:

#2 Ada Eronen (84’ Lotta Pohjanhovi)
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#11 Venla Lindfors (46’ Suvi Kärkkäinen)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (90’ Iida Värri)
#23 Noora Juusela (59’ Nuppu Rahkonen)
#31 Sonja Ferm (MV)
#37 Senja Salo

Vaihdossa: #12 Pauliina Nuora (MV), #40 Vilma Jokipii

Back to top