Etsi tältä sivustolta

Yläloppusarja käyntiin lauantaina

Julkaistu

FC Honka käynnistää yläloppusarjan omalta osaltaan lauantaina 4.9., kun se matkaa Kuopioon sarjakärki KuPS:n vieraaksi. Väre Areenalla kello 15.00 alkavaa ottelua voi seurata myös Ruutu+:sta.

Honka pääsee avaamaan loppusarjan voitto allaan, sillä se kaatoi runkosarjan viimeisellä kierroksella vieraskentällä Åland Unitedin Eveliina Parikan upealla toisen jakson maalilla 1-0. Voitolla Honka myös varmisti paikkansa kuuden parhaan joukkoon ja ylempään loppusarjaan.

Honka lähtee siis kuudennelta sijalta yläloppusarjaan. Kuuden voiton, viiden tasapelin ja seitsemän tappion myötä kasassa on kaksikymmentäkolme pistettä. Viidentenä oleva PK-35 Vantaa on kolme, ja neljäntenä oleva HJK viisi pistettä Honkaa edellä, joten monenkin sijan nousu on vielä viiden yläloppusarjan ottelun aikana täysin mahdollista.

Lähdemme viimeisiin otteluihin hyvillä fiiliksillä. Viime viikonlopun ryöstöretki Ahvenanmaalle kohotti joukkueen itseluottamusta. Totta kai tämän hetkinen sijoituksemme ei vastaa tavoitteitamme, mutta sen olemme jo hyväksyneet. Toisaalta nyt saamme pelata loppukauden ilman paineita ja olla niin sanotusti kiusaajan roolissa muille joukkueille. Uskon pelaamisen paineettomana tekevän joukkueelle ihan hyvää vaikean kauden päätteeksi, maalivahti Pauliina Nuora sanoo.

Viime kaudella kaikissa Hongan Kansallisen Liigan otteluissa pelannut Nuora palasi kentille loukkaantumisen jälkeen heinäkuun lopussa Honka/2:sen maalilla Kakkosessa. Kauden ensimmäisen liigaottelunsa Nuora pelasi heti viikkoa myöhemmin HJK:ta vastaan ja on pelannut sen jälkeen kahdessa keltamustien kolmesta ottelusta. Viime kierroksen voitossa Ahvenanmaalla Nuora oli maalillaan varma ja piti nollat.

– Olen iloinen, että oma kauteni on ollut nousujohteinen. Koska loukkaantuminen piti minut pitkään sivussa koen, että minulla on vielä paljon annettavaa tälle kaudelle. Mahtavaa kun omaa virettä pääsee testaamaan vielä kertaalleen sarjan kovimpia joukkueita vastaan!

Lauantain kotijoukkue KuPS on viettänyt koko kauden sarjan kärjessä. Se koki ensimmäisen pistemenetyksensä vasta kauden kahdeksannessa ottelussa, kun se päätyi Åland Unitedin kanssa pistejakoon loppulukemin 1-1. Åland United on myös ainoa joukkue, joka on KuPS:n pystynyt tällä kaudella liigassa voittamaan. Ahvenanmaalaiset nappasivat heinäkuussa joukkueiden kauden toisesta keskinäisestä kohtaamisesta 3-2 voiton. ÅU-pelien lisäksi kuopiolaiset ovat kokeneet tällä kaudella vain yhden pistemenetyksen, kun elokuun alun vierasottelu TiPS:iä vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin.

KuPS ja Honka kohtasivat kahdesti runkosarjan aikana. Tapiolan urheilupuistossa pelatun ottelun kuopiolaiset voittivat 3-1, Heini Toivosen puskiessa Hongan osuman kulmapotkusta. Myös Kuopiossa joukkueiden välinen ero oli kaksi maalia, tällä kertaa voittolukemat kirjattiin KuPS:lle 2-0.

Honka lähtee lauantaina muuttamaan KuPS:n vahvaa tilastoa, sekä hakemaan revanssia kauden aiemmista kohtaamisista.

KuPS on vahva joukkue ja mielestäni ansaitusti tällä hetkellä sarjan kärjessä. Ottelu ei tule olemaan meille helppo ja meidän täytyykin kärsivällisesti ja kurinalaisesti noudattaa pelisuunnitelmaamme, Nuora toteaa.

KuPS-FC Honka siis Kuopion Väre Areenalla lauantaina 4.9. kello 15.00 alkaen. Mikäli et ole paikan päällä, voit kannustaa Hongan voittoon Ruutu+:n suoran lähetyksen kautta! Lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

KuPS-ottelun jälkeen Hongan pelit jatkuvat kotona Tapiolan urheilupuiston nurmella. FC Hongan ja TiPS:n välinen kohtaaminen koittaa sunnuntaina 12.9. kello 18.30! Tiedotamme ottelun järjestelyistä ja lipunmyynnistä tarkemmin kunhan rajoitustilanne selkenee.

Back to top