Etsi tältä sivustolta

PK-35 Vantaa maalin verran parempi Tapiolassa

Julkaistu

FC Honka ja PK-35 Vantaa kohtasivat runkosarjan toiseksi viimeisen kierroksen ottelussa Tapiolan urheilupuistossa. Tasaisen ottelun avausmaalin iski vierasjoukkue, ja vantaalaiset lisäsivät johtonsa vielä kahteen noin tunnin kohdalla. Honka nousi maalin päähän kymmenisen minuuttia ennen loppua, mutta lähemmäs keltamustat eivät päässeet ja pisteet menivät vieraille.

Avausjakso

Vierasjoukkue PK-35 Vantaa loi ottelun ensimmäisen maalipaikan, kun kolme minuuttia oli pelikellossa tulossa täyteen. Wilma Forsblomin kulmapotku tuli maalinedustalle, josta Reetta Suomela pääsi laukomaan. Pauliina Nuora oli kuitenkin hereillä maalillaan ja torjui yrityksen.

Ottelun avausmaali syntyi 18. minuutilla ja sen iski vierasjoukkue. Netta Koso pääsi kokeilemaan kulmapotkutilanteesta kahdesti, ja toinen yritys upposi verkkoon. Näin vantaalaiset siirtyivät vierasjohtoon.

Honka rakenteli maalipaikan, kun käynnissä oli ottelun 24. minuutti. Saara Lappalainen levitti laitaan ja Tiia Savolainen keskitti, mutta Krista Hakalan pusku suuntautui liiaksi päin PK-vahti Velma Oikarista.

28. minuutilla vierasjoukkue pääsi hyökkäämään vaarallisesti vastaan. Nuora tuli kuitenkin vahvasti maaliltaan vastaan ja pysäytti Oona Seveniuksen laukauksen.

Kun lisämaaleja ei avausjaksolla nähty, siirryttiin tauolle vieraiden maalin etumatkalla.

Toinen jakso

Toista jaksoa oli pelattu noin kahdeksan minuuttia, kun Wilma Forsblom pääsi laukomaan boksin rajoilta, mutta hieman ohi maalin.

Vieraat tuplasivat johtonsa kahteen ottelun 63. minuutilla. Sanna Saarinen lähetti keskialueelta vapaapotkun maalille, ja Sevenius pääsi ohjaamaan päällään pallon maaliin.

Hongan kiri tuotti tulosta kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Kavennusosumaa olivat rakentelemassa vaihdosta kentälle tulleet liigadebytantit Julia Schalin, sekä Ada Eronen. Schalin riisti pallon vahvalla pelaamisellaan Tia Painilaiselta, ja pelasi sen laitaan Eroselle. Eronen vapautti syötöllään Eveliina Parikan maalipaikkaan, ja Parikan kuti pomppi Roosa Toivosen jalan kautta maaliin.

Hongan tasoitus oli vielä erittäin lähellä ottelun lisäajalla. Savolainen pääsi tykittämään boksin kulmalta, mutta Oikarinen venytti vielä kätensä tielle ja torjui kudin kulmapotkuksi. Näin täysi pistepotti matkasi Myyrmäkeen loppulukemin 1-2.

– Päällimmäisenä ihan kaikilla on tietenkin mielessä valtava pettymys, odotimme tästä pelistä paljon enemmän. Vastustaja ei yllättänyt pelillisesti, vaan he pelasivat juuri odotetusti. Olimme harjoitelleet koko viikon niitä asioita, joissa he ovat erityisen hyviä. Täytyy rehellisesti sanoa, että koen valmentajana epäonnistuneeni, sillä ne asiat mitä olimme harjoitelleet eivät siirtyneet ottelussa kentälle. Esimerkiksi prässimme ei toiminut tarpeeksi hyvin. Meillä oli ehkä jonkinlainen käsijarru päällä ja olimme turhan pehmeitä kaksinkamppailuissa. Lopulta peli ei kuitenkaan ratkennut näihin tilanteisiin, vaan vastustaja rokotti erikoistilanteista. Emme ole tällä kaudella olleet niissä erityisen huonoja, vaan meille on nimenomaan tehty suht vähän erikoistilannemaaleja, Hongan päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä totesi ottelun jälkeen.

– Mahdollisesti ottelun merkitys ja paine sitä kautta oli tänään liian kova. Meille on tullut näitä maalin tappioita nyt monta putkeen, mikä ei varmasti ole ollut parasta itseluottamuksen kannalta. Näen, että kokoonpanomme on muuttunut turhan radikaalisti viime aikoina ulkomaille lähtijöiden ja loukkaantumisten myötä, ja ehkä täytettävänä on ollut liian isoja saappaita turhan nopealla aikataululla. Uusia pelaajia on kuitenkin löytynyt, heille pitää antaa vain aikaa. Se kertoo hyvää Hongasta seurana ja lupa hyvää myös joukkueen tulevaisuudelle. Tällä kaudella on kuitenkin seitsemän pelaajaa tehnyt debyyttinsä pääsarjatasolla. Elämme selkeää murrosvaihetta, joka on hankala, mutta se pitää silti kestää. Olen erityisen ylpeä siitä, miten esimerkiksi kapteeni Milla Punsar, Saara Lappalainen, Eveliina Parikka ja Tiia Savolainen, vain muutaman mainitakseni, kantoivat vastuuta. Kautta on vielä riittävästi jäljellä ja työmoraali on koko joukkueessa erittäin korkealla. Katseet siis kohti tulevaa!, hän jatkoi.

Tuloksen myötä Honka on ennen kierroksen lauantaina pelattavia otteluita sarjataulukossa kuudentena. Taistelu yläloppusarjapaikoista ratkeaa runkosarjan viimeisellä kierroksella. Honka matkaa ensi viikon lauantaina 28.8. Ahvenanmaalle kohtaamaan Åland Unitedin 17.00 alkavassa ottelussa.

Hongan avauskokoonpano:
#4 Daniela Sandås
#7 Saara Lappalainen
#9 Jasmin Leppioja (78′ Ada Eronen)
#10 Krista Hakala
#12 Pauliina Nuora (MV)
#13 Eveliina Parikka
#14 Wilma Spets (71′ Julia Schalin)
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#37 Senja Salo (71′ Rebecca Kindstedt)
#77 Milla Punsar

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #24 Suvi Kärkkäinen, #27 Hanna Ruohomaa, #31 Sonja Ferm (MV)

Back to top