Etsi tältä sivustolta

Honka päättää runkosarjan Ahvenanmaalla

Julkaistu

FC Honka päättää Kansallisen Liigan runkosarjan omalta osaltaan lauantaina Ahvenanmaalla, kun se kohtaa kello 17.00 alkavassa ottelussa Åland Unitedin. Ottelua voi totutusti seurata myös Ruutu+:n kautta.

Honka on otteluun lähtiessä sarjataulukon kuudennella sijalla. Panokset lauantain viimeisellä runkosarjan kierroksella ovat kovat, sillä keltamustien paikka kuuden joukossa ja sitä myöten ylemmässä loppusarjassa ei ole vielä varma.

Honka on lauantain kierrokselle lähdettäessä kaksi pistettä edellä sijoja seitsemän ja kahdeksan hallussaan pitäviä Ilvestä ja PK-35:ttä. Nappaamalla lauantaina voiton, Honka varmistaisi paikkansa kuuden joukkoon. Myös tasapeli todennäköisesti riittäisi. Silloin Ilves ja/tai PK-35 nousisivat Hongan kanssa tasapisteisiin voitolla, mutta niiden maaliero on Honkaa heikompi (Honka 17-17, Ilves 25-38, PK-35 23-39). Ilves kohtaa omassa ottelussaan kotonaan sarjakärki KuPS:n, PK-35 vieraissa PK-35 Vantaan. Honka voi nousta myös vielä viidenneksi ennen loppusarjoja, mikäli se voittaa Åland Unitedin ja PK-35 Vantaa häviää oman ottelunsa.

Honka pääsi hyvään vireeseen kesä-heinäkuun aikana. Se hävisi tuolla välillä vain sarjakärki KuPS:ille ja nappasi kolme voittoa sekä yhden tasapelin Viime aikoina joukkueen vire on kuitenkin ollut heikompi, sillä keltamustat ovat hävinneet viimeiset kolme otteluaan. Jokainen otteluista on kuitenkin ollut hyvin tasainen ja päättynyt vastustajan voitoksi yhden maalin erolla.

Lauantain kotijoukkue ja hallitseva Suomen mestari Åland United taistelee myös tällä kaudella vahvasti mitaleista. Lauantain otteluun lähtiessä joukkue on sarjassa kolmantena, kolme pistettä sarjakakkosta TiPS:iä, ja seitsemän sarjakärki KuPS:ia perässä.

Åland United on ollut erittäin vahva hyökkäyspäässä. Se on iskenyt seitsemääntoista otteluun neljäkymmentäseitsemän maalia, mikä on toiseksi eniten koko Kansallisessa Liigassa. Ainoastaan KuPS on onnistunut tekemään yhden maalin enemmän. ÅU:n paras maalintekijä on peräti viisitoista kertaa vastustajan verkkoa heiluttanut Cassandra Korhonen.

Hongan vahvin osa-alue tilastojen valossa puolestaan on puolustus, sillä maaleja on keltamustien verkkoon mennyt vain seitsemäntoista, mikä on KuPS:n jälkeen sarjan toiseksi vähiten. Lauantaina kohtaavat siis sarjan toiseksi vahvin hyökkäyspään joukkue, sekä toiseksi vahvin puolustuspään joukkue.

Honka ja Åland United kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tapiolan urheilupuistossa kesäkuun alussa. Vierasjoukkue karkasi toisella jaksolla Dana Leskisen maalilla johtoon, mutta Eveliina Parikka tasoitti ottelun lähes samantien. Jasmin Leppioja vei Hongan 2-1 johtoon upealla vapaapotkuosumallaan ja Aino Vuorinen viimeisteli loppulukemiksi 3-1.

– Kausi ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Jokaisessa pelissä on kuitenkin tarjolla kolme pistettä ja niitä lähdemme jokaisesta pelistä myös hakemaan. Pelasimme viimeksi hyvän ottelun Ålandia vastaan, ja uskonkin, että saamme jatkoa sille. Lauantaina meidän täytyy puolustaa tiiviisti sekä rytmittää peliä tilanteen mukaan, Hongan kapteeni Milla Punsar sanoo.

Åland United-FC Honka käynnistyy siis lauantaina 28.8. kello 17.00! Ottelua voi seurata suorana Ruutu+:n kautta, suoraan lähetykseen pääset klikkaamalla tästä!

Loppusarjojen otteluohjelmat selviävät runkosarjan päätyttyä.

Back to top