Etsi tältä sivustolta

Honka ja PK-35 Vantaa maalittomaan tasapeliin

Julkaistu

FC Honka kohtasi Kansallisen Liigan kahdeksannen kierroksen ottelussa vieraskentällä PK-35 Vantaan. Myyrmäen perjantai-illassa nähtiin tasainen ottelu, jossa huippupaikat jäivät molemmissa päissä vähiin. Maalejakaan ei syntynyt, joten pisteet jaettiin 0-0 lukemin.

Avausjakso

Honka rakenteli ensimmäisen tilanteensa viidennellä peliminuutilla oikealta laidalta. Aino Vuorisen matala keskityspallo tuli Tiia Savolaiselle boksiin, mutta PK-puolustus pystyi riistämään pelivälineen ja purkamaan tilanteen.

Noin vartti oli pelattu, kun kotijoukkue pääsi hyökkäämään vahvasti. Niin Wilma Forsblom, Reetta Suomela, kuin Roosa Bröijerkin pääsivät kokeilemaan laukausta, mutta Honka-puolustus blokkasi uhrautuvasti kaikki kolme kutia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Forsblom pääsi jälleen yrittämään, mutta Sofia Manner Honka-maalilla koppasi laukauksen.

Hongan avausnelivitosen paras tilanne syntyi, kun pelattiin ottelun 28. minuuttia. Savolainen vapautti syötöllään Vuorisen läpiajoon, mutta hyökkääjän kosketus oli hieman liian kova ja PK-vahti Velma Oikarinen sai selvitettyä tilanteen.

Avausjakson jälkeen tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

Toisen jakson ensimmäinen vartti meni enimmäkseen keskialueen taistelussa, eikä kumpikaan saanut luotua vaarallisia tilanteita.

71. minuutilla Forsblom haki syötöllään Bröijeriä boksista, mutta Manner ehti palloon ennen PK-pelaajaa.

Hongan avausmaali oli lähellä 80. minuutilla. Hanna Ruohomaa haki riiston jälkeen syötöllään Jasmin Leppiojaa, mutta Roosa Toivanen pääsi liukumaan syötön tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

Kotijoukkue oli erittäin lähellä siirtyä johtoon kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Oona Sevenius kolautti laukauksellaan Honka-maalin ylärimaa. Netta Koso pääsi yrittämään paluupallosta, mutta laukaus suuntautui maalin ohitse.

Maaleja ei toisellakaan jaksolla nähty, joten pisteet menivät jakoon.

– Pystyimme parantamaan pallonhallintapeliämme edellisestä ottelusta. Pakko on silti sanoa, että harmittaa, kun pisteitä ei tule. Meidän täytyy vielä kehittää yläalueen pelaamistamme, etenkin viimeisen kolmanneksen ratkaisuissa pitää olla kärsivällisempiä, summasi Wilma Spets ottelun päätyttyä.

Hongan kausi jatkuu kahden vierasottelun jälkeen seuraavaksi kotiottelulla Tapiolan urheilupuistossa. Sunnuntaina 6.6 kello 14.00 alkavan ottelun vierasjoukkue on kärkikamppailussa mukana oleva Åland United.

Hongan avauskokoonpano:

#1 Sofia Manner (MV)
#4 Daniela Sandås (32′ Heini Toivonen)
#7 Saara Lappalainen
#8 Aino Vuorinen (79′ Hanna Ruohomaa)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#17 Tiia Savolainen
#21 Katarina Naumanen
#66 Niia Salminen (46′ Eveliina Parikka)
#77 Milla Punsar (46′ Jasmin Leppioja)
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #11 Venla Lindfors, #22 Senja Koskinen (MV), #37 Senja Salo

Back to top