Etsi tältä sivustolta

Honka upean nousun päätteeksi voittoon

Julkaistu

FC Honka ja Ilves tarjosivat Tammelan Stadionin perjantai-iltaan huippujännittävän trillerin. Kotijoukkue johti jo 2-0, mutta Honka nousi viimeisen puolen tunnin aikana voittoon ja loppulukemat kirjattiin 2-3.

Avausjakso

Kotijoukkue Ilves siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 13. minuutilla, kun Moona Talka viimeisteli pallon verkkoon.

Vain hetki avausmaalin jälkeen Dana Leskinen oli vapaana Ilves-maalin edustalla, mutta ei aivan ylettänyt keskityspalloon.

Ilves pääsi hyökkäämään vaarallisesti jälleen puolen tunnin pelin jälkeen. Jenni Kantasen laukaus meni kuitenkin maalin ohitse.

35. minuutilla Wilma Spets pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Ilves-vahti Annika Laihanen oli pallon tiellä. Näin tauolle mentiin 1-0 lukemissa.

Toinen jakso

Honka lähti toiselle jaksolla hakemaan tasoitusta, mutta ottelun toisestakin maalista vastasi Ilves. Tunnin kohdalla Saana Tuomala laukoi kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Honka ei kuitenkaan lannistunut, vaan järjesti upean nousun. Kavennusmaalin 2-1 iski upealla kaukolaukaksella Wilma Spets 63. minuutilla.

Kavennusmaalin jälkeen Honka sai kovan vaihteen päälle ja useita hyviä hyökkäyksiä kohti Ilves-maalia. Dana Leskinen laukoi kaukaa, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Milla Punsar oli paitsiossa.

Hetkeä myöhemmin myös Ilveksen kolmas maali oli lähellä, mutta Aino Rasisen kuti kolahti ylärimaan.

Hongan painostus tuotti tulosta jälleen 81. minuutilla. Upean rakentelun päätteeksi Tiia Savolainen pääsi nokikkain Ilves-vahti Laihasen kanssa ja viimeisteli varmasti lukemiksi 2-2.

Hongalle tasapeli ei kuitenkaan riittänyt. 85. minuutilla Punsar nousi vahvasti boksiin ja hyökkääjä kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Inka Kaivola laukoi pilkulta vuorenvarmalla sijoituksella Hongan johtoon.

Kun lisämaaleja ottelussa ei nähty, nappasi Honka upean nousun jälkeen kaikki kolme sarjapistettä mukaansa Espooseen.

Voiton lisäksi perjantai-ilta toi Honka-leiriin muitakin hyviä uutisia, sillä kentällä nähtiin loukkaantumisistaan toipuneet Aino Vuorinen, Riikka Hannula ja Katarina Naumanen. Vuoriselle ottelu oli liigakauden ensimmäinen.

– Joukkue on taistellut läpi kauden sinnikkäästi täyden pistepotin saavuttamista. Tänään, vihdoin, se taistelu palkittiin. Jos 2-0 tappioasemasta saa käännettyä pelin voitoksi, tietää, että kyseessä on ainutlaatuinen joukkue ja peli. Tämä, jos jokin, oli koko joukkueen voitto. Aikamoinen hetki ja peli tehdä paluu kentälle. Kaiken kaikkiaan erittäin tyhjä olo, Naumanen kommentoi ottelun jälkeen.

Hongan kausi jatkuu kotiottelulla jo ensi viikon keskiviikkona 26.8. Silloin Tapiolan urheilupuistoon saapuu vieraaksi TiPS ja ottelu käynnistyy kello 19.00. Tervetuloa kannustamaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#5 Tia Painilainen (72′ Katarina Naumanen)
#6 Heini Toivonen
#9 Jasmin Leppioja (61′ Aino Vuorinen)
#10 Riikka Hannula (61′ Eevi Sutela)
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (61′ Tiia Savolainen)
#19 Rebecca Kindstedt
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar (90′ Aino Nurmi)

Vaihdossa: #13 Iida Värri, #27 Sonja Rajatalo (MV),

Back to top