Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio Åland Unitedin vieraana

Julkaistu

FC Honka kohtasi Åland Unitedin vieraskentällä. Tasaisen ottelun avausjaksolla kotijoukkue oli tehokkaampi, eikä Hongan toisen nelivitosen kiri riittänyt kavennusta pidemmälle. Pisteet jäivät siis Ahvenanmaalle luvuin 2-1.

Avausjakso

Kotijoukkue Åland United aloitti ottelun vahvasti. Ottelun avausmaali nähtiin jo seitsemännellä minuutilla. Pauliina Nuora torjui Monica Hagströmin laukauksen, mutta Ashley Riefner pääsi laittamaan paluupallon verkkoon.

Hongan avausjakson paras maalipaikka siunaantui Eevi Sutelalle, mutta keskikenttäpelaajan laukaus pysähtyi ÅU-toppari Anna Westerlundiin.

Kotijoukkue lisäsi johtonsa kahteen vielä jakson loppuminuuteilla, kun Hagström osui rangaistuspotkusta. Näin tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Toinen jakso

Toisella nelivitosella Honka haki aktiivisesti kavennusmaalia, Åland Unitedin keskittyessä puolustamaan johtoaan, sekä hyökkäämään vaarallisesti vastaan.

Sutela nousi vahvasti pallon kanssa 63. minuutilla ohittaen kaksi Ålandin puolustajaa. Anna Tamminen kuitenkin koppasi boksin rajoilta lähteneen laukauksen.

Vain hetkeä myöhemmin Hongan prässipeli toimi loistavasti ja joukkue sai riiston syvällä Åland Unitedin alueella. Dana Leskisen kaukolaukaus suuntautui vain hieman maalin ylitse.

Kotijoukkue osoitti vaarallisuuttaan, kun 70. minuuttia oli kellossa. Ode Fulutulidu laukoi kohti alakulmaa, ja vain hieman Honka-maalin ohitse.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Milla Punsar nousi vasemmalta laidalta ja pelasi pallon maalin edustalle. Lopulta tilanne päättyi kuitenkin vain maalipotkuun.

Honka onnistui maalinteosssa lopulta 88. minuutilla. Vaihdosta kentälle tullutta Jasmin Leppiojaa rikottiin boksissa ja Inka Kaivola laukoi rangaistuspotkun varmasti verkkoon. Enempää maaleja Honka ei kuitenkaan onnistunut iskemään, joten pisteet jäivät kotijoukkueelle loppulukemin 2-1.

– Taas jäi pisteet saamatta, mikä tietysti harmittaa. Saimme hyviä pallonhallintajaksoja, mutta se ei riittänyt tänään. Jokainen pelaaja antoi kaikkensa, johon olen tyytyväinen. Nyt katseet käännetään kohti seuraavaa ottelua, kommentoi joukkueen kapteeni Milla Punsar ottelun jälkeen.

Hongan seuraava ottelu pelataan tasan viikon kuluttua. Keltamustat palaavat kotikentälleen Tapiolan urheilupuistoon lauantaina 15.8. Silloin vastustajaksi kello 15.00 alkavaan otteluun saapuu TPS Turusta. Saavu paikan päälle kannustamaan Honka voittoon! Sisäänpääsy on maksuton ja jokaisen tuki on erittäin tärkeää!