Etsi tältä sivustolta

Hongalle niukka tappio HJK:n vieraana

Julkaistu

FC Honka ja HJK kohtasivat Töölön Bolt Arenalla. Sunnuntai-illan kamppailu oli tasainen, mutta kotijoukkue HJK sai lopulta pidettyä pisteet Helsingissä viimeisen kympin aikana syntyneellä 1-0 voittomaalilla.

Avausjakso

Honka rakensi ensimmäisen vaarallisen hyökkäyksensä, kun kellossa oli noin yhdeksän minuuttia. Hyökkäyksen päätteeksi Wilma Spets laukoi boksin rajoilta, mutta jonkin verran maalin ohitse.

HJK:n Eveliina Parikka pääsi karkaamaan vartin kohdalla Honka-puolustukselta, mutta laukoi kuitenkin ohi.

Juuri ennen taukoa Nea Lehtola pääsi vielä paikkaan, mutta laukaus meni reilusti ohi Honka-maalin ja näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso

52. minuutilla Parikka sai pallon Hongan maaliin, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

HJK sai luotua paikkoja Honka-maalille, mutta keltamustien uhrautuvainen puolustustyöskentely, maalivahti Pauliina Nuora viimeisenä lukkonaan piti lukemat muuttumattomina.

Nana Yang pääsi 71, minuutilla kokeilemaan kulmapotkusta, mutta puolustajan laukaus suuntautui liiaksi päin HJK-vahti Anna Koivusta.

Hetkeä myöhemmin Honka riisti pallon hyvin keskialueella. Tiia Savolainen laukoi, ja Koivunen torjui vain vaivoin.

HJK onnistui lopulta maalinteossa 83. minuutilla. Katariina Kosola pelasi pallon maalin edustalle, josta Hanna Ruohomaa sai runnottua sen maaliin.

Näin Honka koki kovasta taistelusta huolimatta toisen perättäisen maalin tappion.

– Taistelimme loppuun saakka, mutta tänään se ei riittänyt ja HJK vei pisteet. Pelimme ei ajoittain kulkenut sillä tavalla kuin haluaisimme. Häviäminen harmittaa tottakai aina, mutta nyt meidän pitää vain kääntää katseet kohti seuraavaa ottelua, kommentoi toppari Inka Kaivola.

Hongalla on nyt edessä viikon tauko otteluista, jonka jälkeen se hakee paluuta voittojen tielle Ahvenanmaalla Åland Unitedin vieraana lauantaina 8.8. Seuraava kotiottelu on vuorossa sitä seuraavana lauantaina 15.8. Silloin kello 15.00 Tapiolan urheilupuistossa alkavaan otteluun saapuu vieraaksi TPS. Tervetuloa kannustammaan Honka voittoon!

Hongan kokoonpano:

#6 Heini Toivonen
#7 Saara Lappalainen
#12 Pauliina Nuora (MV)
#14 Wilma Spets (88′ Jasmin Leppioja)
#15 Inka Kaivola
#16 Vilma Hakala (69′ Eevi Sutela)
#17 Tiia Savolainen
#19 Rebecca Kindstedt (81′ Tia Painilainen)
#32 Dana Leskinen
#77 Milla Punsar
#88 Nana Yang

Vaihdossa: #2 Aino Nurmi, #13 Henna Tenkanen, #27 Sonja Rajatalo (MV), #99 Iida Pesonen

Back to top