Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: TiPS – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Vantaan Hiekkaharjulla nähtiin lauantaina espoolainen maalijuhla, kun Honka vei voiton paikallisvastustajastaan Tikkurilan Palloseurasta lukemin 0-6. Hongan maaleista vastasivat Anni Miettunen, Milla Punsar, Emilia Iskanius, Marianna Tolvanen, sekä kahdesti osunut Ella-Rosa Huusko.

Nasten Liiga 7.7. 14:00 Hiekkaharjun UP, Vantaa

TiPS – FC Honka 0-6 (0-3)

2. 0-1 Anni Miettunen rp.
31. 0-2 Emilia Iskanius (Linda Nyman)
36. 0-3 Marianna Tolvanen (Nyman)
51. 0-4 Milla Punsar (Ella-Rosa Huusko)
68. 0-5 Huusko (Henni Malinen)
89. 0-6 Huusko (Miettunen)

Yleisöä: 102

Anni Miettunen teki ottelun ensimmäisen , syötti viimeisen ja oli muutenkin vahvasti esillä.

Ottelu lähti vauhdilla käyntiin kun vierailevalle espoolaisryhmälle tuomittin rangaistuspotku heti ensimmäisellä minuutilla. Anna Auvinen vapautti Milla Punsarin vasempaan laitaan. Punsar ajoi kohti kotikoukkueen rangaistualuetta, ja lopulta vantaalaispuolustus oli pakotettu rikkomaan Punsaria rangaistusalueen reunassa. Anni Miettunen ampui tilannetta seuranneen rangaistuspotkun – ja kauden toisen liigaosumansa – varmasti verkon perukoille.

Linda Nymanin erikoistilanteet olivat edellisen kohtaamisen tavoin myrkkyä TiPS-puolustukselle.

Honka lisäsin johtoaan avauspuolikkaalla vielä kahdesti, nekin erikoistilanteista. Ensin Emilia Iskanius puski kauden toisen osumansa Linda Nymanin kulmapotkusta. Viisi minuuttia myöhemmin Nymanin kulma tavoitti Marianna Tolvasen, joka ohjasi selällään pallon TiPS-maaliin. Myös Tolvaselle maali oli kauden toinen.

Vierailijat jatkoivat toisella jaksolla siitä mihin avauspuolikas loppui. Milla Punsar kaunisteli lukemat 0-4:ään, Ella-Rosa Huuskon tarjoilusta noin viisi minuuttia tauon jälkeen. Huuskon poikittaissyöttö oikesta laidasta löysi Punsarin, joka sijoitti kauden kuudennen osumansa vasemman tolpan juureen.

Milla Punsar hankki jälleen joukkueelleen rangaistuspotkun ja viimeistelee tässä Hongan neljännen osuman.

Huusko itse vastasi päivän kahdesta viimeisestä osumasta. Ensimmäisen tarjoili Henni Malinen, joka siirsi pelivälineen Huuskolle rangaistualueen reunalla. Ella-Rosan tarkka laukaus painui aivan maalin oikeaan ala-nurkkaan. Huuskon toinen, ja kauden kymmenes maali, syntyi hyvän laitakombinaation jälkeen. Vaihdosta sisään tullut Elli-Pikkujämsä ja Anni Miettunen petasivat Huuskolle paikan rangaistuspilkun kohdalle, eikä Naisten Liigan maalipörssin kakkonen erehtynyt.

Honka esitti vahvoja otteita läpi ottelun ja paikkoja oli useampaakin lisäosumaan. Vahva paluu juhannustauon jälkeen toi joukkueen jo kahden pisteen päähän sarjan kärkipaikasta, jonka viikonloppuna otti haltuunsa Åland United. Hongan pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun Tapiolaan vieraaksi saapuu Turun Palloseura.

 
Kommentit

Toisella jaksolla sisään tullut Sini Vehviläinen uskoi nopean avausmaalin olleen tärkeässä asemassa:

“Pelin luonne olisi voinut olla erilainen, jos emme olisi saaneet pelin alussa rankkaria. Saimme luotua paljon maalipaikkoja ja hallitsimme peliä. Kaiken kaikkiaan hyvä peli ja hieno voitto.”

Voitokas vierasottelu oli samalla myös Honka-vahti Paula Myllyojan uran 200. liigaottelu. Suureen rooliin Tapiolassa nousseen kokeneen maalivahdin merkkipaalu huomioitiin kotijoukkueen hienon eleen seurauksena ottelun pelipallolla. Kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Myllyoja kertasi ottelua ja uraansa seuraavasti:

“Ottelua edelsi kesätauko ja joukkue osoitti kyllä heti treeneihin paluussa, että täältä tulee lopulle tokalle kierrokselle vahva Honka. Pidettiin hyvin kiinni sovitusta ja saatiin pelata kivaa futista Hiekkaharjun kentällä. TiPS on esittänyt hyviä otteita Naisten Liigassa, mutta ottelu oli meiltä varsin vahva esitys ihan joka osa-alueella, eikä numerot valehtele päivän tapahtumista.”

“Omalle kohdalle osui tähän nollapeliin vielä kahdessadas Naisten Liigan ottelu, joten pientä sentimentaalisuutta oli ilmoilla kun matsi vihellettiin päättyneeksi.”

“Pääsarja urani alkoi vuonna 2001 Rauman Pallo-Iiroissa, joka oli noussut SM-Liigan ja oli kotikaupunkiini Nokiaan nähden sopivan matkan päässä oleva SM-Liiga joukkue. Harjoittelin arkiviikon alut Ilveksen kanssa ja kerran pari viikossa vanhemmat ajoivat minut Raumalle treeneihin ja peleihin, sillä 16 vuotiaana en voinut itse tietenkään matkoja ajaa. Siitä lähti ’liigaa ympäri Suomen’-seikkailuni, jonka myötä olen saanut pelata ensinnäkin muutamaan eri kauden otteeseen rakkaassa Ilveksessä, Vaasan FC Sport-39:ssä, Malmin Pallo Seurassa, Kuopion Mimmi Futiksessa, Pietarsaaren FC Unitedissa, PK-35 Vantaassa ja nyt FC Hongassa. Kahdeksastoista kausi siis meneillään ja nälkä oppia sekä pelata on vuosi vuodelta vaan suurempi. Harmi kun tilastointeja ei ymmärtääkseni ole saatavilla ajalta ennen Naisten Liigaa, mutta hienoa että Asko jaksaa nikkaroida niiden parissa ja pitää meidät ajan tasalla!”
“Olen älyttömän kiitollinen kaikista ihmisistä joita olen saanut tavata futiksen parissa. Olen oppinut jokaisesta seurasta jotain arvokasta. Työ jatkuu ja edessä on vielä monta mahtavaa kokemusta. Nyt katseet kääntyykin jo keskiviikon TPS peliin, missä pääsee taas nauttimaan parhainta parasta, eli futista tämän jengin kanssa.”

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

TiPS - FC Honka 0-6, Naisten Liiga

 
Kokoonpanot:

TiPS:

Riina Isokääntä; Emmi Siren, Oona Siren, Ronja Isokääntä, Laura Kölhi (46. Joanna Tynnilä), Linda Kaijasilta, Siiri Koivula (46. Minea Sundström), Jenna Topra, Aino Martikainen (66.Heljä Jokela), Nora Lehto, Eerika Hämäläinen

vaihdossa: Lotta Dufva, Waranya Chaimuk, Vilma Lindström

Honka:

Paula Mylloja; Anni Miettunen, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (79. Elli Pikkujämsä), Milla Punsar (73. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen (62. Sini Vehviläinen); Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Sini Laaksonen, Henna Tenkanen, Inka Kaivola, Suvi Kärkkäinen

Back to top