Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – TPS

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka koki keskiviikkona toisen peräkkäisen maalittoman kotitappion kun TPS vei täyden pistepotin mukanaan Tapiolasta. Illan maaleista vastasivat Jenni Rannus ja Wilma Spets.

Naisten Liiga 11.7. 18:30 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – TPS 0-2 (0-0)

50. 0-1 Jenni Rannus
68. 0-2 Wilma Spets

Yleisöä: 151

Hyvin läpi ottelun torjunut Milla-Maj Majasaari estää Ella-Rosa Huuskon yrityksen.

Ottelun avausjakso mentiin tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka. Lähimmäksi avausosumaa pääsi kuitenkin kotijoukkue Honka.

Espoolaisten vaarallisimmista paikoista vastasivat Ella-Rosa Huusko ja Marianna Tolvanen. Huuskon puskun torjui TPS-vahti Milla-Maj Majasaari hienosti heittäytyen. Tolvanen puolestaan laukoi kerran kaukaa takatolpan kautta ulos, ja kertaalleen ennätti Majasaari myös Tolvasen puskun eteen. Kotijoukkueen hyökkäyspeliä vaivasivat läpi ottelun harhasyötöt, ja varsinkin viimeisen ratkaisevan syötön heikko onnistumisprosentti.

Vierailijoilla oli avauspuolikkaalla omat varsinkin erikoistilanteista. Lähimmäksi maalia pääsi Emma Santamäki jonka vapaapotku noin 20 metristä meni vain hieman ohi Hongan maalin ylänurkan.

Tauon jälkeen vierailijat siirtyivät nopeasti johtoon, eivätkä enää saavuttaneestaan asemasta luopuneet. Avausosuma syntyi nopean hyökkäyksen päätteeksi, kun Jenni Rannus pelattiin pystysyötöllä Hongan linjan taakse. Rannus ei paikastaan erehtynyt vaan ampui uransa ensimmäisen liigaosuman takanurkkaan ohi Paula Myllyojan.

Wilma Spets puskee loppulukemat taululle.

TPS:n toinen maali syntyi kulmapotkusta. Joukkueiden edellisessäkin kohtaamisessa osunut Wilma Spets pääsi vapaasti puskemaan Hongan maalin edestä pallon etunurkkaan.

Toisen maalin jälkeen Honka yritti vaihtojen ja peliryhmityksen muutoksen avulla saada kavennusta ja tasoitusta aikaiseksi, mutta kiri jäi tällä kertaa vaisuksi. Turkulaisten puolustus hyvin torjuneen Majasaaren johdolla pitivät espoolaiset tällä kertaa kurissa.

Hongalla on mahdollisuus palata kotivoittojen kantaan jo sunnuntaina kun vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta.

 
Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - TPS 0-2, Naisten Liiga

Kokoonpanot

FC Honka
Paula Mylloja; Anni Miettunen (70. Elli Pikkujämsä), Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Kaisa Ranki; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen, Milla Punsar (67. Jutta Rantala), Marianna Tolvanen; Ella-Rosa Huusko (65. Sini Vehviläinen)
vaihdossa: Sini Laaksonen, Henna Tenkanen, Inka Kaivola, Suvi Kärkkäinen

TPS
Milla-Maj Majasaari; Frida Lähteenmäki, Laura Katteus var.49, Mira Uronen, Riikka Ketoja, Wilma Spets, Tiia Savolainen, Netta Hannula, Jenni Rannus (90+2. Netta Laasio), Emma Santamäki, Milla Rantamäki (62. Annika Haanpää)
vaihdossa: Alina Schrey, Julia Sainio, Matilda Nurmi, Nelly Lehtilä, Iines Lehkonen

Back to top