Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka kärsi kauden toisen tappionsa, kun paikallisvastustaja PK-35 Vantaa nappasi täyden pistepotin Tapiolasta. Illan ainokaisesta vastasi toisen jakson alkuminuuteilla osunut vantaalaisten Ronja Ikonen.

Naisten Liiga 21.6. kello 18:30 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – PK-35 Vantaa 0-1 (0-0)

52. Ronja Ikonen (Sanna Saarinen)

Yleisöä: 176

Marianna Tolvanen pääsi muutaman kerran laukomaan avausjaksolla. Tämä laukaus Roosa Toivasen edestä suuntautui sivuverkkoon.

Kotijoukkue FC Honka aloitti ottelun pirteästi. Espoolaiset prässäsivät korkealta ja pakottivat vieralijat syöttövirheisiin ja pallonmenetyksiin. Honka loi ensimmäisen puolituntisen aikana myös tukun maalipaikkoja. Espoolaisten laukaukset kuitenkin suuntautuivat läpi ottelun suurelta osin päin vantaalaisten maalilla hyvin torjunutta Emma Immosta. Avausjaksolla Hongasta lähimmäksi maalintekoa pääsivät Marianna Tolvanen, jonka vedon Immonen torjui etutolpaltaan ja Linda Nyman, jonka voimakas laukaus painui vain hieman ohi PK-maalin.

Hongan prässin hieman hellitettyä jakson loppua kohti, pääsivät vierailijat paremmin mukaan otteluun ja saivat painopistettä käännettyä Hongan kenttäpuoliskolle. Vaaralliset maalipaikat Emilia Iskaniuksen blokkaamaa Kaisa Collinin laukausta lukuunottamatta jäivät puuttumaan.

Vantaalaiset tulivat toisen jakson alkuun emäntiään pirteämpinä. Ottelun painopiste pysyi Hongan kenttäpuoliskolla ja vantaalaiset saivat lopulta palkintonsa Sanna Saarisen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Saarinen nousi röyhkeästi laidaltaan Hongan rangaistusalueen sisään ja pelasi pallon maalin eteen, josta Ronja Ikosella oli helppo työ siirtää pallo verkkoihin.

Honka sai ottelun aikana kymmenkunta kulmapotkua. Tällä kertaa ne eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta.

Maalin jälkeen Honka pääsi avausminuutteja paremmin mukaan peliin. Takaa-ajo koki kuitenkin kolauksen vartti ennen päätösminuutteja kun Anna Vlasoff lähetettiin ennenaikaisesti kentältä jälkipelistä tulleen suoran punaisen kortin myötä.

Vajaalukuisenakin Honka pyrki vielä luomaan paikkoja, mutta muutamia kulmapotkua lukuunottamatta vaaralliset tilanteet olivat kortilla. Vantaalaisten oli pelaajaylivoiman myötä helpompi pitää palloa ja kuluttaa minuutteja pois pelikellosta.

Hongan kova yritys ei lopulta tuottanut tulosta, vaan vantaalaiset siirtyivät kolmen pisteensä turvin sarjataulukossa Hongan ohi. Hongan paikallisottelut jatkuvat juhannustauon jälkeen, jolloin kohdataan toinen vantaalaisjoukkue, HJK:lta torstaina pisteen napannut TiPS.

 

Kommentit

Hongan Marianna Tolvanen oli ymmärrettävästi harmissaa tappion myötä, mutta käänsi katseensa jo tulevaan:

“Tosi pettynyt olo häviöstä ja mielestäni olisimme ansainneet ottelusta enemmän. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä pallollisesti hyvää peliä ja oli paikkojakin ratkaista ottelu jo silloin. Toinen puoliaika oli meiltä vähän vaisumpi, vaikka pidimmekin PK:n pois maalipaikoilta lukuunottamatta tilannetta mistä he tekivät maalin. Takaa-ajo ei sitten enää tuottanut tulosta, mutta olen ilonen tapaan miten pelasimme, ja ei voi olla muuta kuin ylpeä meidän jengistä. Nyt juhannustauolle, ja sitten lähdetään taas taistelemaan mestaruudesta.”

 

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - PK-35 Vantaa 0-1, Naisten Liiga

 

 

Kokoonpanot

Honka
Paula Mylloja; Anna Vlasoff ulosajo 75, Anna Auvinen, Emilia Iskanius, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (Sini Vehviläinen) , Milla Punsar var.90+1, Marianna Tolvanen (72. Kaisa Ranki); Jutta Rantala (63. Ella-Rosa Huusko)
vaihdossa: Sini Laaksonen, Inka Kaivola, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

PK-35 Vantaa
Emma Immonen; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Kaisa Collin, Heidi Kollanen, Sanna Saarinen, Ronja Ikonen (66. Elli-Noora Kainulainen), Tia-Maria Jaakonsaari, Ashley Riefner var.24, Roosa Toivanen (68. Eva Nyström), Roosa Bröijer
vaihdossa: Iina Salmi, Vilma Väisänen, Henriikka Mäkelä, Elina Salmi, Mette Barck

Back to top