Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – ONS

Julkaistu

Otteluraportti

Maajoukkuetauon jälkeen Honka palasi voittokantaan, kun kotona Tapiolassa ONS kaatui lukemin 4-2. ONS tarjosi espoolaisille kovan vastuksen viihdyttävässä kamppailussa, jossa nähtiin kaiken kaikkiaan kuusi maalia.

Naisten Liiga 17.8. kello 14:00 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – ONS 4-2 (1-0)

29. 1-0 Elli Pikkujämsä (Marianna Tolvanen)
48. 1-1 Heini Toivonen (Katrina Guillou)
55. 2-1 Milla Punsar ( Jutta Rantala)
60. 2-2 Ode Fulutudilu
85. 3-2 Sini Vehviläinen (Henna Tenkanen)
87. 4-2 Punsar (Tenkanen)

Yleisöä: 175

Elli Pikkujämsän tuuletuksen uran toisen Honka-osuman jälkeen.

Honka sai painetta ONS:n kenttäpuoliskolle heti ottelun alkuun. Jo muutaman minuutin kuluttua alkuvihellyksestä Linda Nymanin kulmapotku kiersi kohti maalin takanurkkaa. ONS:n Liisa Rahkola sai näppejään väliin, ja pallo tippui yläriman kautta maaliviivalle, josta ONS sai siivottua pelivälineen väljemmille vesille.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin pelikellon näyttäessä 29 minuuttia. Pirteästi koko ottelun pelannut Elli Pikkujämsä laukoi pallon lähes sivurajan tuntumasta takanurkkaan yli ONS-vahdin.

Myös Jutta Rantala oli lähellä maalintekoa ensimmäisen jakson lopulla. Rantalan kaukolaukaus puolesta kentästä ylitti vastaan tulleen Rahkolan, mutta lipui muutaman sentin tolpasta yli päätyrajan.

Heini Toivonen tuo ONS:n tasoihin toisen jakson alussa.

Vierailijoiden vaarallisimmat tilanteet nähtiin toisella jaksolla. Heti ensimmäisen jakson alkuun Katrina Guilloun kulmapotku tavoitti takatolpalta Heini Toivosen, joka sai puskettua pallon maalin vasempaan alanurkkaan.

Honka-ryhmä siirtyi kuitenkin hetken kuluttua uudelleen johtoon. Henni Malinen pääsi puolustajastaan karkuun laidallaan ja toimitti pallon Anna Vlasoffin kautta Rantalalle, jonka laukauksen Rahkola torjui. Paluupalloon pääsi ensimmäisenä Milla Punsar, joka siirsi emännät takaisin johtoon.

Oululaiset pysyivät kuitenkin ottelussa mukana ja tasoittavat jälleen. Paula Myllyoja nousi kauas ulos maalistaan katkomaan pystysyöttöä. Irtopallo jäi kuitenkin Ode Fulutudilulle, joka nosti pallon noin 35 metristä Myllyojan yli tyhjään maaliin.

Sini Vehviläinen puskee voitto-osuman Ida Ruuskasen estelyistä huolimatta.

Vaihdosta sisään tullut Sini Vehviläinen iski ottelun voittomaalin vain viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Pikkujämsä pelasi pallon päätyyn, josta Henna Tenkanen antoi loistavan keskityksen maalin eteen. Vehviläinen puski pallon komeasti takanurkkaan. Maali oli Sinin uran 82. liigaosuma. Sunnuntaina syntynyt puskumaali on keräilyharvinaisuus, sillä niitä Sinillä on kasassa nyt kaksi kappaletta.

Viimeisen kuitin espoolaiset antoivat heti perään. Punsar ja Tenkanen pelasivat mallikasta syöttöpeliä laidalla, jonka jälkeen Punsar pääsi livahtamaan ONS-puolustuksen läpi ja kuittasi lukemiksi 4-2. Sunnuntain kahden maalinsa myötä Milla kasvatti liigasaldonsa nyt viiteen.

Milla Punsar nostaa loppunumerot purjehduksensa päätteeksi.

Kaiken kaikkiaan oululaiset olivat ajoittain vaarallisia ja saivat luotua jonkin verran paikkoja. Hongan esitys oli kuitenkin vierailijoita parempi, joten pisteet jäivät Espooseen. Pelit Tapiolassa jatkuvat heti torstaina, kun vastaan asettuu TPS:n viikonloppuna kaatanut PK-35 Vantaa.

 

Kommentit

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli tyytyväinen joukkueensa esiitymiseen ja nosti esille muun muassa pirteästi sisään tulleet vaihtopelaajat:

“Pelasimme mielestäni hyvin. Meillä meni aikaa että keksimme miten pääsisimme murtautumaan ONS-ryhmitystä vastaan maalipaikoille. ONS puolusti monella pelaajalla ja hyvin.”

“Toisen jakson alkuun tasoitus tuli meidän kannaltamme hieman yllättäen. Siirryimme nopeasti johtoon, mutta sen jälkeen hoidimme tilanteenvaihdon hieman huonosti ja peli oli jälleen tasan. Täytyy nostaa pelaajille hattua etteivät he häkeltyneet tilanteesta vaan pystyimme nousemaan vielä lopussa voittoon. Vaihtopelaajien panos oli myös hyvä. Heidän tehtävänsä on vaihdosta tullessaan tuoda jotain uutta, ja tänään he onnistuivat siinä hyvin.”

“Joskus voi olla vaikea voitta ajos päästää kaksi, mutta sitten täytyy vain tehdä enemmän maaleja ja onnistuimme siinä tänään.”

Kaksi maalia sunnuntaina iskenyt Milla Punsar iloitsi joukkueensa henkisestä vahvuudesta tasoitusmaalien jälkeen:

“ONS tarjosi sunnuntaina meille hyvän vastuksen, ja ottelua saatiinkin jännittää lähes loppuun asti. Emme kuitenkaan häkeltyneet vastustajan maaleista vaan keskityimme omaan peliimme, joka lopulta toi meille ansaitut kolme pistettä.

“Nyt hieman palauttelua, ja torstaina mennään taas, kun saamme PK-35 Vantaan vieraaksi Tapiolaan.”

 

 

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - ONS 4-2, Naisten Liiga

Kokoonpanot

Honka
Paula Mylloja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Emilia Iskanius var. 24, Elli Pikkujämsä; Linda Nyman, Saara Lappalainen; Henni Malinen (87. Kaisa Ranki), Milla Punsar, Marianna Tolvanen (68. Henna Tenkanen); Jutta Rantala (68. Sini Vehviläinen)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Anni Miettunen, Suvi Kärkkäinen

ONS
Liisa Rahkola; Fanni Pietikäinen, Satu Rousti, Heini Toivonen, Katrina Guillou, Veera Vääräkoski, Ida Ruuskanen, Ode Fudutudilu, Sini Toivonen, Anna Olmala (83. Julia Säppi), Emma Peuhkurinen (46. Roosa Rikkinen, (77. Iida Ranin))

vaihdossa: Jenna Vääräniemi, Jenna Lukkari

Back to top