Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: TPS – FC Honka

Julkaistu

FC Hongan seuraava mahdollisuus palata voittokantaan Åland Unitedille käristyn tappion ja JyPK-tasapelin jälkeen on lauantaina, kun espoolaisryhmä suuntaa Turkuun. Vastaan asettuva TPS on sarjataulukossa viidentenä, 4 pistettä Honkaa jäljessä.

TPS on Hongan tavoin kärsinyt toistaiseksi vain yhden tappion. Tämä tapahtui PK-35 Vantaan vieraillessa Turussa toisella ottelukierroksella. Turkulaiset ovat tämän jälkeen edenneet ilman tappiota, napaten kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Joukkueen tehokkain maalintekijä on toistaiseksi ollut Tiia Savolainen, joka on tehnyt TPS kuudesta liigamaalista neljä.

Hongan alkukauden vahva vire on kääntynyt hieman laskuun. Neljän ottelun voittoputken jälkeen takana on siis tappio ja tasapeli. Avausotteluiden tehokas viimeistely on ollut parissa viime pelissä takkuisempaa, sillä paikkojen valossa varsinkin viime viikonlopun JyPK ottelu olisi ollut voitettavissa. Espoolaisryhmä on sarjataulukossa toisena, kaksi pistettä viime viikonloppuna kärkipaikan napannutta HJK:ta perässä.

Viikonlopun matka Turkuun on tunteikas ainakin kahdelle Honka-pelaajalle. Jutta Rantala ja Elli Pikkujämsä siirtyivät tälle kaudelle Espooseen juuri TPS:stä.

Rantala kertoo siirron Espooseen sujuneen hyvin, ja uskoo pisteiden matkaavan Espooseen:

“Tuntuu hienolta päästä vihdoin pelaamaan Hongan kanssa vanhaa seuraa sekä vanhoja joukkuekavereita vastaan. Tänne sopeutuminen on ollut helppoa ja lauantain pelistä odotan hyvää ja kovaa kamppailua. Käyttämällä omia vahvuuksiamme uskon, että pystymme tuomaan pisteet mukanamme Espooseen.”

Myös Pikkujämsä odottaa lauantaita innolla, ja ennakoi Rantalan tavoin tiukkaa ottelua:

“Jännittävä fiilis mennä omaan kotikaupunkiin pelaamaan vanhaa joukkuetta vastaan tutulla kentällä. Toisaalta hyvin mielenkiintoinen kokemus varmasti ja uskon että on tulossa hyvä peli! Yleensä Honka-TPS -ottelut ovat olleet tiukkoja ja tällä kertaa hauska olla toisen joukkueen puolella ja silti pelata tutussa ympäristössä!”

Naisten Liigan ottelu TPS – FC Honka pelataan Turun Yläkentällä lauantaina 12.5. kello 16:00 alkaen.
Back to top