Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu

FC Hongan vieraaksi lauantaina saapuu viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Pallokissat, joka taistelee tänäkin vuonna tiukasti ylemmän loppusarjan paikasta ollen nyt seitsemäntenä pisteen päässä Onssista ja kolme pistettä TPS:n perässä. Sarja-avausta lukuun ottamatta on joukkue pelannut kaikissa otteluissaan loppuun saakka tasapäisesti vastustajiensa kanssa. Viimeksi Pallokissat nappasi pisteen PK-35 Vantaalta.

Pallokissojen maalipörssiä johtaa kolmella osumalla viime vuonnakin tuon tittelin vienyt Aino Kröger. Ella Vanhasella on kaksi osumaa ja kerran ovat onnistuneet Kaisla Karppinen, Janni Mönkkönen, Kaisa Kotka, Anni-Maija Kauppila ja Paula Auvinen.

Pallokissoja neljä kautta edustanut Signy Aarna siirtyi Åland Unitediin, josta vastavuoroisesti Pallokissat nappasi Kaisa Kotkan.

Vantaalta Kuopioon viime kaudeksi tullut Nea Laitila on kaappaamassa ykkösvahdin roolia ja hän onkin vartioinut veräjää jo viidessä ottelussa.

Sarjakakkonen FC Honka on kaksi pistettä piikkipaikalla olevaa HJK:ta perässä. Honka aloitti kautensa neljällä voitolla, jonka jälkeen tuli nihkeämpi kausi, tappio Ahvenanmaalla ja edellisessä kotipelissä tasapeli JyPK:n kanssa. Viime viikonloppuna espoolaiset palasivat voittokantaan haettuaan pitkästä aikaa täyden pistepotin Turusta 3-1 numeroin. Edellisen kerran tuo on tapahtunut vuonna 2012.

Hongan tämän kauden paras maalintekijä on kuudesti osunut Ella-Rosa Huusko, joka johtaa tuolla määrällä koko liigan maalipörssiä yhdessä Åland Unitedin Isabella Mattssonin kanssa. Hongan kahden maalin naiset ovat Henni Malinen ja Milla Punsar. Lisäksi kerran verkkoja heiluttaneita löytyy peräti kahdeksan pelaajaa, joten laajuutta löytyy kiitettävästi.

Joukkueiden viime aikojen liigakohtaamiset ovat olleet tasaisia viime syksyn koitosta lukuun ottamatta. Pallokissat onkin napannut Hongalta vähintään pisteen kaikkina muina liigakausinaan paitsi vuonna 2013 kuittasi Honka sarjapisteet kolmasti. Keskinäisissä otteluissa on Hongalla kahdeksan voittoa, Pallokissoilla viisi ja myös viidesti pisteet on tasattu. Maaliero on Hongalle 34-18.

Torstaina 21 vuotta täyttänyt Suvi Kärkkäinen uskoo joukkueensa valmiustilaan:

“Lauantaina taas juhlapäivä, kun pääsemme pelaamaan Pallokissoja vastaan. Kevät on sujunut joukkueella innokkaissa tunnelmissa ja varmasti jokainen nauttii, kun olemme päässeet taas luonnonnurmelle harjoittelemaan sekä pelaamaan. Joukkueella vireystila tuntuu olevan korkealla ja joka päivä menemme joukkueena eteenpäin. Tule lauantaina siis paikalle aurinkoiseen Tapiolan urheilupuistoon katsomaan viihdyttävää ottelua ja nauttimaan hyvästä säästä!”

Joukkueen kapteeni Anna Auvinen odottaa innolla takavuosien pelikavereidensa kohtaamista:

“Aina mukava saada lupsakoita savolaisia kylään ja varsinkin keskikentän työmyyrä Neea Berg, jonka kanssa aloiteltiin yhdessä liigauraa muutama vuosi sitten Kuopiossa :) “

“Vaikka vastustajan olemus saattaa olla rento, tulee meidän olla koko pelin ajan hereillä. Muun muass PK-35:ttä vastaan kissat näytti vaarallisuutensa.
Olemme kuitenkin valmistautuneet peliin totutun huolellisesti ja Honka on valmis jättämään kaikkensa kentälle.”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – Pallokissat pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 20.5. kello 15:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.
Back to top