Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: HJK – FC Honka

Julkaistu

Naisten Liigassa pelataan lauantaina kärkikamppailu kun sarjakakkonen Honka matkaa sarjakärki HJK:n vieraaksi naapurikaupunkiin. Joukkueet ovat kohdanneet liigassa jo kertaalleen. Avauskierroksella käydyssä ottelussa Honka oli parempi vieden pisteet lukemin 3-0.

HJK on avaustappion jälkeen edennyt voitosta voittoon. Viime kauden Suomen Cup mestari on napannut niukkoja maalin voittoja ja siirtynyt sarjataulukon kärkeen. Poikkeuksena maalin voittoihin on JyPK:stä napattu selvä 0-4 vierasvoitto. Joukkueen 12 tehtyä maalia ovat jakautuneet tasaisesti. Vilma Hakala on tehnyt maaleista kolme, Maiju Hirvonen, Essi Sainio ja Hanna Ruohomaa kukin kaksi kappaletta.

Honka pääsi TPS:ltä ja Pallokissoilta napattujen täysien pistepottien myötä takaisin voittoputkeen. Joukkue on sarjataulukossa kaksi pistettä lauantain vastustajaansa perässä, joten voitto toisi mahdollisuuden palata sarjataulukon kärkipaikalle. Honka on tällä kaudella ollut hyökkäyspäässä Naisten Liigan tehokkain joukkue. Espoolaiset ovat iskeneet toistaiseksi 22 osumaa. Näistä seitsemän on tehnyt maalipörssiä johtava Ella-Rosa Huusko. Loput 15 osumaa ovat jakautuneet tasaisesti muiden pelaajien välille. Kaikkiaan Hongasta on maalinteossa onnistunut jo peräti 12 pelaajaa.

Helsingin Jalkapalloklubiakin urallaan valmentanut Hongan maalivahtivalmentaja Eemeli Ihalainen odottaa lauantain kiihkeää paikailliskamppailua:

“Telia 5G ja HJK herättävät aina tunteita niin itsessäni kuin varmasti monella muullakin. Tulihan sitä itse tahkottua vuosia tuossa seurassa ja tuolle kentälle on tullut vuodatettua monet hikipisarat, ilon sekä surun kyyneleet. Oletus onkin,että tunteita ei tule ensi lauantainakaan puuttumaan ottelusta. Sarjan kärkijoukkueet, laadukkaat pelaajat , valmentajavelhot ja uskolliset kannattajajoukot kohtaavat, joten panokset on viritetty ja sytytyslanka on kuiva.”

“Meillä on hyvä ja hauska harjoitusviikko takana, joten olen luottavainen meidän joukkueeseen ja mikä tärkeintä, tiedän mihin meidän joukkue pystyy.Viime peleissä ollaan taas löydetty ne voittamiseen vaadittavat työkalut ja joukkueen nälkä on vain kasvanut pisteiden lisääntyessä.”

“Tule sinäkin todistamaan Telia 5G Areenalle,kun Honka lähtee Isolle Kirkolle toteuttamaan operaatiota “Ryöstö kirkkaassa päivänvalossa”.”

Tälle kaudelle Hongan naisten edustusjoukkueeseen siirtynyt Inka Kaivola uskoo molempien joukkueiden otteiden parantuneen avauskamppailusta: 

“Ensimmäinen kausi edustusjoukkueen kanssa on lähtenyt käyntiin hyvillä fiiliksillä. Joukkueeseen on ollut helppo tulla mukaan ja erityisesti olen pitänyt siitä miten treeneissä sekä peleissä kaikki antavat kaikkensa ja näin ollen pääsee myös itsekkin laittamaan itsensä kunnolla likoon.”

“Tulevan lauantain ottelusta tulee mielenkiintoinen, sillä HJK lähtee varmasti hakemaan revanssia. Molemmat joukkueet ovat parantaneet peliään ensimmäisestä kohtaamisesta, mutta kunhan teemme asiat yhdessä ja pelaamme joukkueena niin eiköhän pisteet viedä jälleen kerran Espooseen.”

Naisten Liigan ottelu HJK – FC Honka pelataan Telia 5G Areenalla lauantaina 26.5. kello 19:00 alkaen. Ottelu on myös katsottavissa Veikkaus-TV:stä.
Back to top