Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu

FC Honka kohtaa kauden ensimmäisessä arki-illan ottelussaan torstaina PK-35 Vantaan Myyrmäessä. Viime kauden kärkijoukkueet ovat avanneet tämänkin kauden vahvasti. Honka on sarjassa toisena kaksi pistettä HJK:ta perässä. ja PK-35 Vantaa puolestaan kaksi pistettä Hongan takana kolmantena.

Vantaalaisjoukkue palasi viikonlopun kierroksella voittokantaan muutaman ottelun kestäneen voitottoman jakson jälkeen. Neljän maalin voitto paikallisvastustaja TiPS:stä nosti joukkueen iskuetäisyydelle pisteet jakaneen kärkikaksikon taakse. PK:n puolustus on ollut HJK:n ohella liigan pitävin ja joukkue on päästänyt yhdeksässä ottelussa toistaiseksi kuusi maalia. Hyökkäyspäässä tehokkaimpia ovat olleet viime kauden maalikuningatar Kaisa Collin sekä joukkueeseen tälle kaudelle liittynyt Heidi Kollanen. Molemmilla on kasassa neljä liigaosumaa.

Hongan lauantainan vierailu pääkaupunkiin toi mukanaan pisteen, vaikka täysikin pistepotti olisi ollut saavutettavissa. Sarjakärki HJK joutui varsinki avausjaksolla ahtaalle ja vielä ottelun loppuhetkilläkin espoolaisilla oli paikkoja kolmen pisteen nappaamiseen. Hongan ainokaisen viikonlopun ottelussa iski Naisten Liigan maalipörssin kärkinimi Ella-Rosa Huusko jolle maali oli jo kauden kahdeksas. Honka onkin ollut sarjan tehokkain joukkue maalinteossa, sillä tehtyjä maaleja on kertynyt yli 2,5 ottelua kohden.

Joukkueet kohtaavat nyt ensimmäisen kerran kuluvan kauden aikana. Edellinen kohtaaminen Naisten Liigassa oli ikimuistoinen, sillä viime kauden päätöskierroksella Honka nappasi Anna Auvisen viime hetkien maalin myötä voiton ja samalla Naisten Liigan mestaruuden. PK-35 Vantaata urallaan edustanut Paula Myllyoja muisteleekin kauden päätösottelua mielellään:

“Jo perinteiseksi muodostuneessa koulujenloppumisviikon torstaikierroksella kohtaamme PK-35 Vantaan. Tähän päättyy ensimmäinen kierros ja hyvä talven jälkeen on saatu pelattua mainio kevät. Tekeminen joukkueessa on ollut mahtavaa ja olen kyllä kovin ylpeä saadessani olla osa tätä joukkuetta!”

“Myyrmäkeen tuli aikanaan kuljettua kolmen kauden ajan, mutta mieluisimmat muistot Myyrmäestä on ehdottomasti viime syksyn viimeisestä ottelusta MUP:in stadionilla.”

“Peekoon kausi ei ole kulkenut heidän odottamallaan tavalla ja teemme kyllä ihan kaikkemme, että heillä on ennen maaottelutaukoa vieläkin enemmän murheita tilastollisesti.”

“Tuttu ympäristö ja paljon tuttuja taustoissa sekä kentällä. Kivaa päästä taas pelaan sinne ja heitä vastaan. Toivottavasti moni Honkafani saapuu paikalle ja saadaan hyvä pöhinä myös katsomoon.”

Kolme liigaosumaa kuluvalla kaudella iskenyt Milla Punsar uskoo voiton irtoavan, jos joukkue pelaa omalla tasollaan:

“Kauden 2018 ensimmäinen kohtaaminen PK:n kanssa on varmasti tuttuun tapaan tiukka. Lisäksi palautumisaika edellisestä ottelusta on tavallista lyhyempi, mikä tuo omat haasteensa.”

“Honka-ryhmä on kuitenkin energinen ja hyvässä vireessä, joten pisteet tuodaan torstaina Espooseen. Luotto on kova, koska olemme joukkue isolla J:llä ja hyviä joka osa-alueella. Voittoon ei tarvita kuin peruspelaamista.”

Naisten Liigan ottelu PK-35 Vantaa – FC Honka pelataan Myyrmäki Stadionilla torstaina 31.5 kello 18:30 alkaen.
Back to top