Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – ONS

Julkaistu

Tapiolan urheilupuistossa pelataan sunnuntaina Naisten Liigan 11. kierroksen ottelu, jossa kohtaavat FC Honka ja ONS.

Viime kaudella karsintojen kautta sarjassa säilynyt ONS taistelee tänä vuonna tiukasti yläloppusarjapaikasta TPS:n, Ilveksen ja Pallokissojen kanssa ollen tällä hetkellä pisteen päässä paikasta auringossa. Ennen maaottelutaukoa mittasivat oululaiset Pallokissojen tason vieraissa ja tuo tiukka ottelu päättyi lopulta pistejakoon 2-2. Tuolloin ONS:n maaleista vastasivat Katrina Guillou ja kauden avausmaalinsa viimeistellyt Anna Olmala. Amerikkalaisen Guilloun ohella saa Honka huomioida myös eteläafrikkalaisen Ode Fulutudilun, sillä ainakin Kuopion ottelussa oli tämä parivaljakko täysin pitelemätön.

Nämä naiset ovat myöskin ONS:n maalipörssin kärkinimet. Guillou on tehnyt viisi maalia ja Fulutudilu neljä. Kolmantena seuraa kahdesti osunut Heini Toivonen.

Sarjakakkonen FC Honka on neljä pistettä piikkipaikalla olevaa HJK:ta perässä. Edellisellä kierroksella käytiin kiihkeä taisto kärkipaikoista Vantaalla, jossa PK-35 Vantaa ja FC Honka tasasivat pisteet maalein 1-1 Linda Nymanin tasoitettua viime hetkillä suoraan kulmapotkusta.

Tuo ottelu lisäsi Hongan tappiottomien pelien sarjan viiteen, tosin kolme näistä on päättynyt tasan.

Hongan tämän kauden paras maalintekijä on kahdeksasti osunut Ella-Rosa Huusko, joka on tuolla määrällä koko liigan maalipörssin kakkospaikalla maalin päässä JyPK:n Gentjana Rochista. Hongan sisäisen maalipörssin toisena on kolmesti osunut Milla Punsar ja kahdesti osuneita ovat Kaisa Ranki sekä Henni Malinen. Nymanin osuman myötä kerran maalanneita naisia löytyy Hongasta yhdeksän kappaletta.

FC Honka ja ONS ovat kohdanneet liigahistoriassa 12 kertaa. Kerran on pelattu 0-0, mutta muut ottelut ovat päättyneet espoolaisten voittoon. Maaliero on Hongalle 41-5.

Honga Anni Miettunen odottaa viikonlopun ottelua innolla:

“Sunnuntaina päästään taas jatkamaan liigapelejä maaottelutauon jälkeen. Olemme jälleen harjoitelleet hyvin, jotta kolmen pisteen ottaminen on mahdollista. Onssilla on omat vahvuutensa, jotka olemme huomioineet oman pelimme kehittämisen lisäksi. Koko joukkueen kova työ 90 minuutin aikana tulee antamaan meille vahvat eväät voittoon.”

Hyökkääjä Jutta Rantala uskoo ONS:n vahvistuneen alkukaudesta:

“ONS on viime kohtaamisesta saanut pari uutta vahvistusta, joten sunnuntaina varmasti tulossa tiukempi kamppailu kuin ekalla kierroksella. Treeneissä ollaan vähän käyty Onssia läpi ja sitä myöten treenattu murtautumista ja maalintekoa. Joukkueessa ollut koko viikon hyvä meininki ja odotus on kova päästä taas tositoimiin ja hakemaan kolmea pistettä!”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – ONS pelataan sunnuntaina 17.6. kello 14:00 alkaen Tapiolan Urheilupuiston nurmella. Otteluun on vapaa pääsy.
Back to top