Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu

FC Honka kohtaa paikallisvastustaja PK-35 Vantaan toistamiseen lyhyen ajan sisään, kun vantaalaiset saapuvat Nasten Liigan 12. pelikierroksella vieraaksi Tapiolaan..

PK-35 Vantaa on sarjassa neljäntenä, mutta vain kaksi pistettä toisena olevaa Honkaa perässä. Edellisellä kierroksella joukkue kukisti TPS:n 2-1 Roosa Bröijerin ja Kaisa Collinin maaleilla.

Kaisa Collin onkin PK-35 Vantaan tämän kauden paras maalintekijä viidellä osumalla. Heidi Kollanen seuraa maalin päässä ja kolmantena on Iina Salmi kolmella onnistumisella.

PK-35 Vantaa sai toukokuun loppupuolella Henriikka Mäkelän rapakon takaa takaisin tukkimaan tolppien välin ja niinpä saksalaisapu Juliane Fuchs sai palata takaisin kotimaahansa.

Sarjakakkonen FC Honka on neljä pistettä piikkipaikalla olevaa HJK:ta perässä. Edellisellä kierroksella ONS vieraili Espoossa ja rimpuili pitkään pisteessä kiinni. Kotijoukkue puristi kuitenkin viimeisen kympin aikana pari maalia voittaen 4-2. Hongan maalit tekivät Elli Pikkujämsä, Sini Vehviläinen ja kahdesti osunut Milla Punsar.

Hongan tämän kauden paras maalintekijä on kahdeksasti osunut Ella-Rosa Huusko. Hongan sisäisen maalipörssin toisena on viidesti onnistunut Milla Punsar ja kahdesti maalanneita ovat Kaisa Ranki, Henni Malinen, Elli Pikkujämsä sekä Sini Vehviläinen.

FC Honka ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet liigahistoriassa 24 kertaa. Hongalla voittoja on 6, viidesti pisteet on tasattu ja PK-35 Vantaa on tässä tilastossa niskan päällä 13 voitolla. Maaliero on vantaalaisille 45-24.

Ennen maaottelutaukoa joukkueet kohtasivat Vantaalla. Sanna Saarisen vapaapotkumaalilla kotijoukkue siirtyi johtoon, mutta lopussa pisteet tasattiin Linda Nymanin osuessa suoraan kulmapotkusta.

Kauden kaikissa Naisten Liigan otteluissa täydet minuutit pelannut Emilia Iskanius haluaa napata Vantaalla menetetyt pari sarjapistettä nyt Espooseen:

“Lähtökohdat kotimatsiin on ihanteelliset, sillä urheilupuiston viheriö on kun samettia ja joukkueen sisäinen lataus on hyvä! Viimeisimmästä keskinäisestä ottelusta jäi tasuri hampaankoloon, koska kaikki ainekset oli ottaa koko pistepotti Espooseen. Kovalla drivellä siis torstaita kohti, PK:ta vastaan on aina kiva pelata!”

Kokenut Kaisa Ranki uskoo näkevänsä torstaina kaksi taistelevaa joukkuetta:

“ONS pelin jälkeen on ollut muutama päivä aikaa palautella ja taas mennään, tällä kertaa vastassa PK35. Viime pelistä otetaan ehdottamasti mukaan hyvä fiilis ja usko omaan tekemiseen. Viime PK pelissä jaettiin pisteet tasan, joten molemmat joukkueet tulevat varmasti taistelemaan voitosta ja tärkeistä pisteistä. Odotan omalta joukkueelta jälleen kollektiivista pelaamista sekä vahvaa peli-ilmettä. Tervetuloa Tapiolan upealle nurmelle seuraamaan viihdyttävää jalkapalloa!”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan Tapiolan Urheilupuistossa torstaina 21.6. kello 18:30 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.
Back to top