Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: FC Honka – JyPK

Julkaistu

Honka palaa kahden vieraspelin jälkeen Tapiolaan ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotikentän nurmialustalle. Lauantain ottelun vastustaja tulee Jyväskylästä, kun JyPK kohtaa kolmantena perättäisenä viikonloppuna pääkaupunkiseudun joukkueen.

Viime kaudella ylimmälle tasolle noussut JyPK taisteli viime metreille saakka ylemmän loppusarjan paikasta ja tämän vuoden sarjakin alkoi lupaavasti voitolla Onssista ja tasapelillä Pallokissoista. Sen jälkeen on sitten tullut kolme peräkkäistä tappiota ja edellisellä kierroksella joukkue hävisi HJK:lle puhtaasti 4-0.

JyPK sai pidettyä viime vuoden ulkomaalaisvahvistuksensa Lavdije Begollin ja Gentjana Rochin, joka nousi tehokkuustilastossa suoraan 10 parhaan joukkoon. Eikä hänen vauhtinsa ole tänäkään vuonna hyytynyt, sillä Rochi on tehnyt JyPK:n kuudesta maalista neljä. Nuo kaksi muuta maalin teossa onnistunutta ovat Tiina Tiainen ja Tytti Jaakkola.

JyPK:n ykkösmaalivahtina jatkaa Pauliina Tähtinen, joka käväisi viime syksynä lainalla PK-35 Vantaassa europelien ja tiukkojen liigan loppukierrosten aikana.

Uusista pelaajista merkittävin on Pallokissoista siirtynyt Jasmin Miettinen.

FC Honka aloitti kautensa neljällä voitolla, mutta edellisellä kierroksella ei tullut pistettäkään, kun joukkue kaatui Åland Unitedin vieraana 2-1. Tuossa ottelussa Hongan maalin teki Emilia Iskanius, jonka edellinen liigaosuma on vuodelta 2015.

Hongan tämän kauden parhaat maalintekijät ovat neljästi osunut Ella-Rosa Huusko sekä kahden maalin naiset Henni Malinen ja Milla Punsar.

Joukkueiden viime vuoden liigakohtaamiset olivat tiukkoja otteluita, sillä molemmat päättyivät Hongan eduksi maalin erolla. Jyväskylässä Honka voitti 1-0 ja täällä Tapiolassa 3-2.

Hongan Aino Nurmi ennakoi lauantain ottelua seuraavasti:

“Viime pelistä tuli harmittavasti kauden ensimmäinen tappio ja paljon jäi parannettavaa. Nyt on kuitenkin katseet käännetty kohti seuraavaa peliä, jossa vastaan asettuu JypPK Jyväskylästä. Pääsemme pelaamaan tapiolan nurmelle ensimmäistä kertaa tällä kaudella.”

“Viime kaudella pelit JyPK:iä vastaan olivat tasaista vääntöä, joten uskon että nytkin on edessä kova kamppailu. Luotan kuitenkin siihen, että omalla hyvällä pelillä taistelemme pisteet kotiin!”

Vanhan joukkueensa kohtaava Pauliina Nuora uskoo vierailijoiden yllätysvalmiuteen:

“JyPK -pelit sisältävät aina pientä extraa, sillä JyPK edustaa minulle sekä vanhaa joukkuettani, että rakasta kotikaupunkiani Jyväskylää. Joukkueessa on paljon tuttuja, joten myös heidän näkemisensä ja kohtaamisensa antaa aina lisäpotkua! Voisin väittää tuntevani joukkueen hyvin, mutten siltikään yhtään epäile etteikö heillä olisi ässää tai toistakin hihoissaan.. ;)”

Naisten Liigan ottelu FC Honka – JyPK pelataan Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 5.5. kello 14:00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.

Back to top