Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2018: Åland United – FC Honka

Julkaistu

Toinen perättäinen reissupeli vie Hongan lauantaina Åland Unitedin vieraaksi Ahvenanmaalle. Puhtaalla pelillä Naisten Liigassa aloittanut espoolaisryhmä pyrkii kartuttamaan pistetiliään vaihtelevin tuloksin avannutta kotijoukkuetta vastaan.

Åland United aloitti liigakauden kahdella voitolla. Ensi kaatui Pallokissat kotona lukemin 4-1 ja tämän jälkeen sarjanousija TiPS Vantaalla Mikaela Frodeliuksen lisäaikamaalilla 0-1. Tämän jälkeen taival on ollut hieman takkuisempaa, sillä toinen reissu pääkaupunkiseudulle päättyi HJK:n 2-1 voittoon ja viime viikonloppuna ONS vei täyden pistepotin Maarianhaminasta Hongastakin tutun Iida Raninin viime hetken osuman myötä.

ÅU:n tehokkaimpana on häärinyt Naisten Liigan maalipörssin kärkinimi Isabella Mattson, joka on tehnyt joukkueen kahdeksasta liigaosumasta viisi. Muista osumista ovat vastanneet Frodeliuksen lisäksi Signy Aarna, sekä Emelie Johansson.

Honka joutui edellisellä kierroksella Ilveksen vieraana tiukalle, mutta onnistui puristamaan voiton Anna Auvisen maalin myötä. Joukkueen esitys tampereella ei ollut parhaimmasta päästä, joten espoolaisryhmällä on ollut viikko aikaa saada avauskierrosten pelivirettä takaisin.

Hongan maalintekijäsarakkeeseen lisättiin viime viikonloppuna siis Auvisen nimi. Hänen lisäkseen maaleja ovat liigassa iskeneet Ella-Rosa Huusko neljästi, Milla Punsar ja Henni Malinen kahdesti, sekä Henna Tenkanen, Sini Vehviläinen, Jutta Rantala ja Marianna Tolvanen kertaalleen.

FC Hongan II-valmentaja Sofia Lipponen kertoo muuttuvan pelialustan tuovan lisää haastetta valmistautumiseen:

“Olemme päässet valmistaustumaan otteluun hyvin. Aloitimme harjoittelun nurmella tällä viikolla ja tuntumaa nurmikenttään on saatu jo hyvissä ajoin ennen ottelua Wiklöf Holding Arenalla. Totta kai alustan vaihto vaatii hieman totuttelua pitkän tekonurmikauden jälkeen, mutta en usko sen vaikuttavan lauantain peliin. Åland United on pelannut alkukaudesta tasaisia otteluita ja on perinteisesti kotikentällään ollut vahva. Vastustajan aliarvioimiseen meillä ei ole varaa jos haluamme pisteet saarelta.”

“Viime peli Ilvestä vastaan ei ollut meiltä niin vahva esitys kuin muut alkukauden ottelut. Se osoitti kuitenkin taas kerran sen, että pystymme ratkaisemaan otteluita eduksemme vaikka sitten viimeisillä minuuteilla. Pystymme voittamaan myös päivinä, jolloin emme pelillisesi yllä aivan parhaimpaan suoritukseemme. Tästä on hyvä lähteä hakemaan kauden viidettä voittoa.”

Keskikenttäpelaaja Saara Lappalainen iloitsee paluusta nurmikentille:

“Odotan innolla reissua Ahvenanmaalle. Erityisen mukavaa on pitkästäaikaa päästä pelaamaan luonnonnurmelle, jolla olemmekin harjoitelleet kuluneen viikon aikana. Ahvenanmaan matka on myös jo toinen pidempi pelimatkamme, joten matka ei tule olemaan ongelma. Uskonkin, että olemme varhaisesta aamuherätyksestä huolimatta virkeitä heti alkuvihellyksestä.”

Ottelusta tulee varmasti todella vauhdikas, sillä Åland United on kova vastus omalla kotikentällään. Alkukautemme on kuitenkin mennyt tuloksellisesti hyvin, joten saarelle lähdetään ehdottomasti tekemään kaikkemme ja ottamaan kolme pistettä kotiin.”

Naisten Liigan ottelu Åland United – FC Honka pelataan Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 28.4. kello 17:00 alkaen.
Back to top