Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: Pallokissat – FC Honka

Julkaistu

 Otteluraportti

Honka pelasi kauden ensimmäisen tasapelinsä lauantaina Kuopiossa noustessaan Anna Auvisen maalilla 1-1 lukemiin ottelun viimeisen vartin aikana. Vierasjoukkue hallitsi kenttätapahtumia, muttei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan viittä ottelua pidemmäksi.

Naisten Liiga 20.5.2017 Savon Sanomat Areena, Kuopio

Pallokissa – FC Honka 1-1 (0-1)

30. 0-1 Oma Maali
79. 1-1 Anna Auvinen

Honka jatkoi pitkiä vierasmatkojaan reissamalla Kuopioon. Joukkueen hyvä pelivire näkyi läpi ottelun ja espoolaisryhmä loi pelin aikana useita maalipaikkoja. Avausosumasta vastasi kuitenkin kotijoukkue. Kuopiolaisten keskitys Hongan maalin edustalle päätyi verkon perukoille lopulta Anna Auvisen jalasta. Ensimmäistä liigaotteluaan torjunut Pauliina Nuora joutui siis poimimaan pallon ensimmäistä kertaa verkonsa perukoilta.

Kotijoukkueen vahvin jakso ottelussa sattui juuri ensimmäisen jakson loppuun. Taukotulokseksi jäi kuitenkin savolaisten maalin johto.

Espoolaiset palasivat tauolta hyvällä vireellä ja vyöryttivät peliä Pallokissojen kenttäpuoliskolle. Pienet loukkaantumisten aiheuttamat muutokset aiempien otteluiden kenttäryhmityksessä eivät juuri tuntuneet peliin vaikuttavan vaan Honka painoi peliä kohti kotijoukkueen maalia. Viimeistely jätti kuitenkin tällä kertaa parantamisen varaa.

Kauan kaivattu tasoitusosuma tuli lopulta avausmaalin tehneen pelaajan toimesta. Hyökkäävään rooliin ottelun lopussa nostettu Auvinen puski Hongan tasoihin Pallokissojen maalin takatolpalta.

Maalipaikkojen ja peliesityksen valossa vierailijoita jäi varmasti lopputulos harmittamaan, sillä kolme pistetä olisi ollut tarjolla. Pitkän reissumatkan tuoma piste yläloppusarjan joukkueelta voi kuitenkin sarjan loppuvaiheissa osoittautua kallisarvoiseksi.

Pisteen myötä Honka nousi tasapisteisiin sarjaa johtavat TPS:n kanssa. HJK vaanii yhden pisteen päässä kolmantena. Hongan seuraava ottelu on juuri sarjaa johtavaa TPS:aa vastaan. Ottelu pelataan keskiviikkona 24.5. Tapiolassa.

Kommentit

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo antoi pelaajilleen tunnustusta:

“Olemme nyt pelanneet kaikki ensimmäisen kierroksen kaikki viisi vieraspelimatkaa. Pitempiä matkoja ovat olleet Kokkola, Oulu, Jyväskylä ja nyt Kuopio. Kentät ovat olleet hyvin vaihtelevia. Nämä huomioon ottaen olen tyytyväinen vieraspelikiertueeseen ja pelaajien tapaan valmistautua ja toimia yhdessä. Niistä saldona 10 pistettä. Mitä tulee tähän peliin niin joukkueelta hieno suoritus, että nousivat tasatulokseen vielä ottelun lopussa.

“Puolustimme mielestäni suhteellisen hyvin ja saimme pidettyä vastustajan maalia kohti tulevat laukaukset poissa. Tietysti pelin yksinkertainen logiikka on se että pitää saada enemmän maaleja kuin vastustaja ja sen puolesta joukkueen olivat eilen tasavahvoja. Ottelu oli meiltä hyvä vaikka emme täysin voittoon yltäneet ja todellakin pelaajien suoriutuminen kentällä lämmitti mieltä.”

“Meillä jatkuu todella tiivis ottelutahti ja näihin ruuhkiin olemme jo fyysisellä harjoittelulla valmistautuneet. Seuraavaksi vastaan asettuu TPS ja odotamme jo sitä peliä.”

Uransa ensimmäisen Naisten Liigan ottelun pelanneen Pauliina Nuoran ja kotiseuduillaan pelanneen Emilia Iskaniuksen mietteitä ottelun jälkeen:

Kokoonpanot

Pallokissat
Elsa Sulku, Janni Mönkkönen, Signy Aarna, Aino Kröger (46. Anni Hänninen), Jasmin Miettinen, Anni-Maija Kauppila, Paula Auvinen, Iida Laakkonen, Erika Winter, Eeva Kettunen (72. Sofia Haapakoski), Piia Jukarainen
vaihdossa: Nea Laitila, Ellen Rönkkö, Aada Tolvanen, Elina Kettunen, Veera Hakkarainen

Honka
Pauliina Nuora; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (71. Emilia Iskanius); Henni Malinen, Sini Vehviläinen, Kaisa Ranki (66. Henna Tenkanen); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Paula Myllyoja, Aino Nurmi, Maija Välimaa, Suvi Kärkkäinen

Back to top