Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – TPS

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka koki ensimmäisen kotitappionsa sitten toukokuun 2016, kun sarjajohtaja TPS vei pisteet mukanaan Tapiolasta. Tasaisen ottelun ainokaisesta vastasi Julia Tunturi.

Naisten Liiga 24.5. Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – TPS 0-1 (0-0)

51. 0-1 Julia Tunturi

Yleisöä 218

34708284992_6ef17a5761_o

Hongan Emma Koivisto pelasi ensimmäisen kotipelinsä tällä kaudella.

Ottelu alkoi varovaisen tunnustellen, peliä käytiin lähinnä kentän keskialueella ja jakson alkupuoliskoa sävyttivät molempien osapuolien useat harhasyötöt. Ensimmäinen laukaus nähtiin reilun kymmenen minuutin kohdalla kun Tunturi pääsi ampumaan rangaistusalueen rajalta. Veto kuitenkin suuntautui metrikaupalla yli ja ohi maalin.

Maalipaikat olivat kortilla koko jakson ajan. Vajaan puolen tunnin kohdalla TPS sai vapaapotkun noin 25 metristä. Jutta Rantalan veto lähti vaarallisesti, mutta painui kuitenkin Hongan maalin rimaa hipoen yli. Paula Myllyoja Hongan maalilla oli tilanteessa hyvin mukana. Hetkeä myöhemmin Elli Pikkujämsä toi pallon vasenta laitaa ylös ja syötti Hongan alueen keskustaan. Tunturin ensimmäisellä kosketuksella vetämä laukaus suuntautui kuitenkin suoraan päin Myllyojaa.

Hongalla oli jaksolla omat paikkansa. Joukkue pääsi hyvin turkulaisten kenttäpuoliskolle, mutta viimeiset syötöt jättivät usein toivomisen varaa. Vierailijoiden puolustus ehti myös hyvin espoolaisten vetojen tielle. Avausjakson lopulla Sini Vehviläinen pääsi pariin otteeseen laukomaan, mutta kumpikin veto suuntautui koti TPS:n maalia vartioinutta Inkeri Niemeä.

34708283842_1b5ae6e7b8_o

Julia Tunturin keskitys sivurajalta on painunut Hongan maaliin. Kapteeni Mira Uronen ensimmäisenä onnittelemassa.

Avauspuolikkaan viimeinen paikka tuli turkulaisille kun Netta Hannula laukoi voimalla kohti etunurkkaa. Myllyoja oli kuitenkin jälleen hyvin tilanteen tasalla torjui vedon maalin sivulle. Kaiken kaikkiaan jakso oli tasainen ja maalipaikkoja ei juuri nähty.

Toisen jakson alkuun turkulaiset tulivat aktiivisesti peliin ja ottivat kenttätapahtumia hieman haltuunsa. Vierailijat saivat jakson alkupuolella muutamia tilanteita Hongan maalille muun muassa Rantala pääsi pariin otteeseen kokeilemaan laukaustaan.

Ottelun ainokainen syntyi tämän TPS:n hyvän jakson aikana. Maali itsessään taisi kuitenkin olla vahinko. Julia Tunturi antoi vasemmasta laidasta korkean keskityksen kohti Hongan rangaistusaluetta. Keskityksestä tuli kuitenkin laukaus, sillä pallo putosi suoraan maalin takanurkkaan yli voimattoman Myllyojan.

34028592734_fffe9c75b8_o

Inkeri Niemen vartioima TPS maali pysyi ensimmästä kertaa tällä kaudella koskemattomana. Anna Auvinen tavoittelemassa samaa keskityspalloa.

Hongalla kesti hetki toipua osumasta, mutta kiri alkoi kuitenkin jakson loppupuolella. Hongalla oli usea mahdollisuus tasoittaa lukemat. Ensin vaihdosta sisään tullut Kaisa Ranki ampui matalan laukauksen kohti TPS:n maalin oikeaa alanurkkaa. Niemi torjui vedon vaivoin kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Henna Tenkanen nousi oikealta ja ampui vain senttejä ohi TPS:n maalin vasemman tolpan.

Tämän jälkeen paikan sai Vehviläinen jolle Ranki pelasi paikan syöttämällä päätyrajalta takaviistoon. Pompusta lähtenyt veto leijaili kuitenkin yli maalin. Hongan paras paikka tuli Henni Maliselle. Ylös nostettu Anna Auvinen pudotti pallon taakse Maliselle jonka sijoitus rangaistus alueen rajalta meni vain hieman ohi turkulaisetn maalin.

TPS puolusti tunnollisesti johtoaan, pyrki Hongan nostettua ryhmitystään iskemään vastaiskuilla aina paikan tullen, ja loi itsekkin maalipaikkoja näistä tilanteista. Kun Honka ei omista paikoistaan maalia tehnyt, hiipui kiri ehkä hieman pelin loppuminuuteilla. TPS onnistui hyvin kuluttamaan viimeiset minuutit Hongan kenttäalueella.

Turkulaiset ottivat voitollaan sarjan kärkipaikan kolmen pisteen erolla Honkaan. Loput kierroksen, ja “runkosarjan” ensimmäisen puolikkaan, ottelut pelataan Helatorstaina.

Hongan seuraava Naisten Liigaottelu on sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Ahvenanmaalle Åland Unitedin vieraaksi.

Kommentit

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi pienten asioiden ratkaisseen ottelun tällä kertaa:

“Tiukka kärkiottelu, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Hyvin tasainen ottelu eikä kumpikaan ollut selkeästi parempi. Molemmilla oli omat momentuminsa ottelussa. Marginaalit ovat hyvin pienet ja nyt ne kääntyivät TPS eduksi maalin muodossa.”

Hongan keskuspuolustaja Janni Laakso oli ymmärrettävästi pettynyt hävityn kärkikamppailun jälkeen:

 

Kokoonpanot

Honka
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Saara Lappalainen (57. Emilia Iskanius); Henni Malinen, Sini Vehviläinen, Henna Tenkanen (77. Krista Hakala); Ella-Rosa Huusko (62. Kaisa Ranki var.75)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Aino Nurmi, Maija Välimaa, Suvi Kärkkäinen
TPS
Inkeri Niemi; Alina Schrey, Mira Uronen, Riikka Ketoja, Jutta Rantala, Elli Pikkujämsä, Julia Tunturi (62. Annika Haanpää), Netta Hannula (85. Jenni Rannus var.88), Siiri Hammar, Emma Santamäki, Hanna Ruohomaa
vaihdossa: Tiina Vatanen, Milla-Maj Majasaari, Netta Laasio

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:

FC Honka - TPS 0-1, Naisten Liiga

Back to top