Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: Åland United – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

Åland United oli Honkaa maalin verran parempi sunnuntaina pelatussa Naisten Liigan ottelussa Ahvenanmaalla. Illan ainokaisesta vastasi kotijoukkueen Sydney Blomqvist, kun varsinaista peliaikaa oli vajaa viisi minuuttia pelaamatta.

Naisten Liiga 28.5.2017 Wiklöf Holding Arena, Maarianhamina

Åland United – FC Honka 1-0 (0-0)

86. 1-0 Sydney Blomqvist

Yleisöä: 164

Hongan alkusarjan viimeinen pitkä vierasmatka alkoi varovaisesti. Kotijoukkue oli avausjaksolla hienoisesti niskan päällä, mutta maalisarake osoitti tauolla molempien joukkueiden kohdalla nollaa. Ahvenanmaalaisista parhaimmille paikoille pääsi Isabella Mattsson, jonka veto noin kymmenen minuutin kohdalla suuntautui kohti Paula Myllyojaa. Saarelaiset saivat avausjakson painostusjakson jonka aikana joukkue hankki muun muassa neljä kulmapotkua.

Toiselle jaksolle Honka paransi otteitaan. Espoolaisryhmä pyöritti peliä ajoittain hyvin, mutta maalipaikat olivat kiven alla. Lähimmäksi pääsi Henni Malinen joka pääsi puolittain läpiajoon Sini Vehviläisen syötöstä. Kotijoukkueen puolustus ehti kuitenkin sen verran häiritsemään, että Malisen veto suuntautui kohti ÅU-vahti Marjukka Mikkosta.

Åland Unitedilla oli omat paikkansa myös toisella jaksolla, muun muassa Sofia Lindström pääsi hetki tauon jälkeen laukomaan vaarallisesti, mutta veto suuntautui hieman ohi Hongan maalin. Voittomaali syntyi aivan jakson loppuhetkillä. Hongan puolustus epäonnistui purussaan ja pallo kimposi korkealta karvanneen Sydney Blomkvistin jalkaan Hongan rangaistusalueella. Blomkvist eteni kohti Hongan maalia ja ampui voimalla etunurkkaan ohi Myllyojan.

Honka pyrki vielä loppuhetkillä tasoitukseen, mutta vaihdosta sisään tulleen Ella-Rosa Huuskon puskua lähemmäksi vierailijat eivät päässeet. Pisteet jäivät siis tällä kertaa Ahvenanmaalle. Hongan seuraava ottelu on jo torstaina, jolloin Tapiolaan saapuu paikallisvastustaja PK-35 Vantaa.

Kommentit

Päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo joukkueen ymmärrettävästi olevan pettynyt tappion jälkeen:

“Ahvenanmaan reissut ovat pitkiä ja sisältävät paljon odotusta etenkin kun pelit pelataan nykyisin myöhään. Pelaajat valmistautuivat otteluun kuitenkin hyvin ja kaikki odotusaika käytettiin hyväksi.”

“Itse otteluun Ahvenanmaa lähti hyvin energisesti ja meillä kesti hetki saada oma toiminta käyntiin. Vaikka olimme ehkä hieman alakynnessä hyökkäyspelissä suhteessa omaan tasoomme niin en kokenut, että meillä oli puolustussuuntaan hätää vaikka osittain tilanteita tulikin.”

“Varmaan jokainen sen ymmärtää, että maalin peli on tasainen. Saimme hyvin lopussa palloa Ålandin puolelle ja haimme maalia rauhallisesti. Åland taisteli hyvin palloista, mutta siellä oli yksi ylitse muiden joka futisfiksuna puolusti tilanteita ennen kuin ne ehtivät edes tapahtua. Vielä Ahvenanmaan viime hetken maalin jälkeen saimme loistavasti painetta vastustajan maalille, mutta emme sitten sitä millä olisimme saaneet sen pisteen mukaan.”

“Kopissa oli luonnollisesti pettynyt Honka. Tämä on siitä upea joukkue, että olemme niin määrätietoisesti käyneet asioita läpi, että kaikki tietävät missä mennään ja miten mihinkin tilanteeseen tulee reagoida.”

Kokoonpanot

Åland United:
Mikkonen Marjukka; Isabella Mattsson, Raissa Feudjio, Florin Wagner, Sydney Blomkvist, Pille Raadik, Lois Roche, Kaisa Kotka, Sofia Lindström Jenny Danielsson, Briana Campos
vaihdossa: Ann-Sofie Gripenberg

Honka:
Paula Myllyoja; Aino Nurmi (53. Marianna Tolvanen), Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Suvi Kärkkäinen (78. Saara Lappalainen); Henni Malinen, Anna Vlasoff, Henna Tenkanen ; Sini Vehviläinen (82. Ella-Rosa Huusko)
vaihdossa: Pauliina Nuora, Krista Hakala

Back to top