Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: ONS – FC Honka

Julkaistu

FC Honka otti jo neljännen perättäisen voittonsa kukistamalla ONS:n Oulussa lukemin 0-3. Espoolaisryhmä iski vahvan avausjakson loppuun kolme osumaa eikä enää päästänyt kotijoukkuetta peliin mukaan.

Naisten Liiga 13.5.2017 Castren TN, Oulu

ONS – FC Honka 0-3 (0-3)

29. 0-1 Sini Vehviläinen rp.
38. 0-2 Ella-Rosa Huusko (Henni Malinen)
40. 0-3 Milla Punsar (Vehviläinen)

Yleisöä: 110

Ottelun avauspuolikas oli vierailijoilta vahva esitys. Joukkue piti palloa ja loi useita tilanteita oululaisten maalin edustalle. Avausosuma tuli puolen tunnin pelin jälkeen. Anna Auvinen lähetti omalta kenttäpuoliskoltaan pitkän pystypallon rangaistusalueen rajalle Milla Punsarille. Milla haastoi alueen reunalla ONS-puolustajan, joka joutui rikkomaan. Sini Vehviläinen ei tuomitusta rangaistuspotkusta erehtynyt, vaan ampui kauden kolmannen liigaosumansa varmasti maalin vasempaan alanurkkaan.

Honka tuplasi johtonsa kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen. Anna Vlasoff avasi peliä vasempaan laitaan Henni Maliselle, joka pelasi seinäsyötön Punsarin kanssa ja eteni sisään kotijoukkueen rangaistusalueelle. Lyhyt syöttö takaviistoon löysi Ella-Rosa Huuskon, joka ampui ensimmäisellä kosketuksellaan pallon maalin takanurkkaan.

Vain pari minuuttia tästä, ja ero kasvoi jo kolmeen maaliin. Avausmaalin tehnyt Vehviläinen antoi oikeasta laidasta pitkän pallon yli kotijoukkueen puolustuslinjan jonne Punsar oli tehnyt pystyjuoksun. Millan ensimmäinen kosketus vei pallon ohi pitkälle vastaan tulleen maalivahti Sonja Rajatalon, ja tämän jälkeen oli helppo työ viedä pallo tyhjään maaliin. Loppunumerot olivat siis taululla jo ennen avausjakson loppua.

Toiselle jaksolle ONS pääsi ajoittain hieman paremmin peliin mukaan, mutta vierasjoukkueen pyöritti edelleen peliä. Tällä kertaa viimeistelyssä ei enää onnistuttu.

Kotijoukkueen paras maalipaikka syntyi kun Aada Törrösen nosto lingan taakse löysi rangaistusalueelta Heini Toivosen. Paula Myllyoja Hongan maalilla venyi kuitenkin upeaan torjuntaan maalinsa etutolpalla.

Honka siirtyi voittonsa myötä Naisten Liigassa nyt toiselle sijalle. Ensi viikonloppuna vierasmatkat jatkuvat, kun joukkue matkustaa HJK:n kaataneen Pallokissojen vieraaksi Kuopioon.

Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoo haastavasta alkumatkasta ja onnistuneesta harjoitusviikosta:

“Ottelu oli jo kello 14, joten lähtö peliin oli äärimmäisen aikaisin huomioiden, että kaupunkien välissä on noin 600 kilometriä. Alkuun oli vielä pientä ongelmaa junan lämmityksen kanssa ja hiki virtasi pelkästään istuessa. Kiitos VR:n avuliaan konduktöörin, pääsimme inhimillisiin lämpötiloihin parin tunnin jälkeen. Itse valmistutuminen matkan aikana sujui pelaajilta hyvin tunnollisesti ja ammattimaisesti. Oulussa järjestelyt olivat sitten viimeisen päälle ja asiat toimi kuten pitikin.”

“ONSilla on talentteja ja hyvä energinen joukkue, joten tiesimme, ettei ilmaiseksi Oulussa saa mitään. Ottelu onnistui meiltä erinomaisesti tuloksellisesti kuin pelillisesti. Mielestäni pelaajamme toimivat yhdessä hyvällä tasolla. Onnistuneeseen harjoitusviikkoon voimme olla yhdessä koko joukkueen voimin tyytyväisiä. Viikon aikana koko pelaajarinkimme sitoutui erinomaisesti siihen, että olisimme mahdollisimman valmiit viikon otteluun. Siinä onnistuimme loistavasti.”

Jo kauden neljännen nollapelinsä pelanneen Paula Myllyojan ja Yhdysvalloista kesäksi Honkaan palanneen – ja ottelun parhaaksi valitun – Emma Koiviston mietteitä ottelun jälkeen:

Kokoonpanot

ONS:
Sonja Rajatalo; Fanni Pietikäinen (46. Jenna Vääräniemi var.66), Satu Rousti, Onna Ketola var.74, Carla Koivikko, Ida Ruuskanen, Heini Toivonen var.90+1, Anna Olmala, Anni Miettunen, Aada Törrönen var.75 (76. Viivi Korkala), Roosa Immonen (76. Aura Autio)
vaihdossa: Iida Nurmos, Sara Haltimo, Aino Kela, Sini Toivonen

Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Emma Koivisto; Linda Nyman, Suvi Kärkkäinen (66. Saara Lappalainen); Henni Malinen, Milla Punsar, Sini Vehviläinen (76. Krista Hakala); Ella-Rosa Huusko
vaihdossa: Maija Välimaa, Emilia Iskanius, Pauliina Nuora

Back to top