Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2017: FC Honka – Åland United

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka rikkoi Åland Unitedin sarjakauden avausottelutaian viemällä voiton lauantaina Esport Areenalla lukemin 1-0. Ottelun ainokaisesta vastasi Sini Vehviläinen vain hetki ennen loppuvihellystä.

Naisten Liiga 18.3.2017 Esport Areena

FC Honka – Åland United 1-0 (0-0)

90. 1-0 Sini Vehviläinen (Henni Malinen)

Yleisöä: 110

Ottelun avausjakso oli tasainen vääntö jossa Honka piti palloa ehkä hieman vierailijoita enemmän. Vaaralliset maalipaikat jäivät kuitenkin molemmilta joukkueilta uupumaan, joten tauolle lähdettiin tasalukemissa.

Vierasjoukkue Åland United paransi otteitaan toiselle jaksolle ja oli vuorostaan hallitsevampi osapuoli. Ahvenanmaalaisjoukkue nosti prässiään ja aiheutti ensimmäistä puoliaikaa enemmän harmia Hongan puolustukselle.

Ottelun ratkaisua saatiin kuitenkin odottaa aivan loppuminuuteille. Henni Malinen toi pallon vasenta laitaa pitkin Hongan hyökkäyspäätyyn. Syöttö keskelle tavoitti vaihdosta sisään tulleen Sini Vehviläisen, joka ampui voimalla rangaistusalueen rajalta pallon maalin kattoon.

u-honka-aland-6965

Sini Vehviläinen on juuri ampunut voittomaalin. Suvi Kärkkäinen kiiruhtaa mukaan juhliin. (Kuva: Petri Lunki)

Voiton myötä Honka avasi kautensa voitolla ensimmäsen kerran kauden 2013 jälkeen. Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli ymmärrettävästi tyytyväinen voiton jälkeen:

“Ensimmäinen puoliaika oli meiltä suhteellisen tasapainoinen suoritus hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. Pystyimme etenemään suhteellisen kontrolloidusti, mutta hyvät maalipaikat olivat vähissä. Kauden avauspeliksi ensimmäinen jakso oli erinomainen. Toisella jaksolla voimasuhteet hieman muuttuivat heti jakson alussa. Åland vaihtoi hieman pelaajien paikkaa ja avasi eritavalla kuinensimmäisellä jaksolla. Me teaas höntyilimme turhaan puolustuksessa ja peli aaltoili päästä päähän.”

“Pelaajat pelasivat hyvin kypsästi ottelun vaikka ottelu hieman aaltoilikin. Saimme luotua aivan viimeisellä minuutilla hyvän maalipaikan ja meidän riemuksi voitimme avauspelin moneen vuoteen”, Posillipo kertasi ottelun jälkeen.

Kapteeni Anna Auvisen ja maalintekijä Sini Vehviläisen mietteitä ottelun jälkeen:

Kokoonpanot:

FC Honka: 

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso (90+1. Aino Nurmi), Katja Hakala; Saara Lappalainen, Suvi Kärkkäinen; Henni Malinen, Milla Punsar (87. Henna Tenkanen), Kaisa Ranki (79. Sini Vehiläinen); Ella-Rosa Huusko

vaihdossa: Krista Hakala, Patricia Träsk, Iida Ranin

Åland United:

Mikkonen Marjukka; Burn Sarah (57. Lindström Sofia), Byskata Viktoria, Feudjio Tchuanyo Raissa, Wagner Florin, Blomquist Sydney, Raadik Pille, Roche Lois, Kotka Kaisa (72.Mattson Olivia), Campos Briana, Porali Sanna

vaihdossa: Lindqvist Maja, Gripenberg Ann-Sofie

Back to top