Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2016: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu

FC Honka kärsi 2-0 tappion suomen Cupin finaalissa. Samalla PK-35 Vantaa katkaisi Hongan toukokuun lopusta asti kestäneen tappiottoman putken. Vantaalaisten maaleista Jyväskylässä vastasivat Maiju Hirvonen ja Hanne Ojanperä.

Naisten Suomen Cup, 16.10.2016. Harjun kenttä, Jyväskylä

PK-35 Vantaa – FC Honka 2-0 (1-0)

36. 1-0 Maiju Hirvonen

76. 2-0 Hanne Ojanperä

Ottelun avausjakso mentiin vantaalaisten hallitessa palloa. Honka vetäytyi ja pyrki ajoittain iskemäänvastahyökkäyksillä. Laadukkaat maalipaikat olivat vähissä läpi koko jakson, kunnes Maiju Hirvonen iski ottelun avausmaalin vajaa kymmenen minuuttia ennen taukoa. 

Eveliina Parikka sai pallon Hongan puolustusalueen vasemmassa reunassa ja pelasi takaviistoon Hirvoselle joka otti pallon haltuun ja ampui toisella kosketuksellaan rangaistusalueen rajalta pallon ohi Paula Myllyojan.

Jakson lopussa Hongalla oli vielä vahva jakso jolloin joukkue sai muutaman vaarallisen hyökkäysen PK:n maalille, mutta viimeinen syöttö jätti näissä tilanteissa toivomisen varaa ja tauolle mentiin vantaalaisten maalin johtoasemassa.

Honka tuli toiselle jaksolle avausjaksoa vahvemmin PK:n tyytyessä puolustamaan johtoaan. Espoolaiset pitivät avausjaksoa paremmin palloa hallussaa, mutta maalipaikat olivat edelleen kortilla. Kesken Hongan painostusjakson iski kuitenkin PK-35 Vantaa. Parikka toimi jälleen maalin alustajana. Tällä kertaa vasemmasta laidasta tulleen syötön otti vastaan Hanne Ojanperä joka ampui vastustamattomasti kaukaa pallon Hongan maalin oikeaan nurkkaan. 

Honka lisäsi painostustaan ottelun loppua kohti mutta maalit jäivät tällä kertaa uupumaan. Lähimmäksi osumaa pääsi kapteeni Anna Auvinen joka pääsi Anna Vlasoffin noston jälkeen nokikkain Velma Oikarisen kanssa. Ohjaus suoraan ilmasta painui kuitenkin PK:n maalin ohi.

Näin PK-35 Vantaa juhli tuplamestaruutta ja Hongalle jäi tyytyminen kahden Cup-mestaruuden jälkeen hopeatilaan.

Kokoonpanot

PK-35 Vantaa:

Velma Oikarinen; Maiju Hirvonen (78. Vilma Väisänen), Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Eveliina Parikka, Hanne Ojanperä, Selina Mustajoki var.66 (84. Elina Salmi), Tia-Maria Jaakonsaari var.90+3, Ashley Riefner var.53 (90+1. Ella Hopponen), Roosa Toivanen, Roosa Bröijer

vaidossa: Netta Koso, Henriikka Mäkelä, Sanna Saarinen, Ronja Ikonen

FC Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteemäki (58. Sini Vehviläinen); Linda Nyman, Emilia Iskanius (58. Henna Tenkanen); Henni Malinen, Milla Punsar (86. Krista Hakala), Marianna Tolvanen; Vera Saastamoinen

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Martina Fernström, Kiia Laine, Sara Kattainen

Back to top