Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu

FC Hongan toisen jakson kiri ei aivan riittänyt voittoon Pallokissoja vastaan. Samalla myös Naisten Liigan hopeasijoitus karkasi PK-35 Vantaan päätöskierroksella voittaneelle Turun Palloseuralle. Launtaina Hongan maaleista vastasivat Vera Saastamoinen ja Sini Vehviläinen. Pallokissoista osuivat Olga Ahtinen ja Marika Ritvanen.

Naisten Liiga 8.10. kello 14:00 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – Pallokissat 2-2 (1-1)

4. 1-0 Vera Saastamoinen (Milla Punsar)

41. 1-1 Olga Ahtinen (Heidi Toukola)

55. 1-2 Marika Ritvanen

79. 2-2 Sini Vehviläinen rp.

yleisöä: 129

30172961846_9b41de173b_o

Vera Saastamoinen on sijoittanut avausosuman. Henni Malinen, Milla Punsar ja Marianna Tolvanen onnittelevat.

Ottelu sai kotijoukkueen kannalta unelma-alun sillä vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Milla Punsar vapautti Vera Saastamoisen Pallokissojen linjan taaksen ja Vera ei erehtynyt päästessään nokikkain kuopiolaisten maalia vartioineen Elsa Sulkun kanssa. Varma sijoitus oikeaan alanurkkaan vei espoolaiset johtoon.

Maalin jälkeen ottelun painopiste alkoi pikkuhiljaa muuttua Hongan kenttäpuoliskolle ja ensimmäisen jakson lopun puolituntinen mentiin lähes yksiomaan vieraiden komennossa. Hyvät maalipaikat olivat kuitenkin kuopiolaisille kortilla. Muutamia vaarallisia keskityksiä joukkue pääsi rakentelemaan, mutta muuten Hongan puolustus hoiti tilanteet kunnialla.

Tasoitus tuli lopulta hetki ennen taukovihellystä. Pallokissat hyökkäsi nopeasti ja pallo pelattiin Hongan päädyn oikeaan reunaan josta Heidi Toukola käänsi takaviistoon kotijoukkueen rangaistusalueelle. Olga Ahtinen kääntyi saadessaan pallon ja ampui voimalla pallon takanurkkaan. Tauolle siis tasatuloksessa 1-1.

Voimakas tuuli sävytti ottelua selkeästi. Ensimmäisellä jaksolla tilanteita hallitsi siis Pallokissat ja toisella jaksolla Honka otti myötätuulen myötä pelitilanteet haltuunsa.

30122386741_8896248e2c_o

Pallokissojen johto-osuma vierii Paula Myllyojan ja Anna Auvisen estelyistä huolimatta yli maaliviivan.

Vaikka jakso kokonaisuudessaan oli Hongan teki Pallokissat kuitenkin johto-osuman heti alkuminuuteilla. Marika Ritvanen sai pallon vasempaan laitaan ja keskitti maalille. Keskitys kääntyi kuitenkin kohti etunurkkaa, josta Paula Myllyoja ei onnistunut palloa koppaamaan vaan se putosi maaliviivalle ja vieri lopulta viivan yli.

Tämän jälkeen alkoi Hongan takaa-ajo. Joukkue vyörytti paikkoja toisensa jälkeen vieraiden maalille, mutta laukaukset painuivat joko ohi tai sitten teille ehti maalivahti Sulku. Milla Punsar pääsi pariinkin kertaan kokeilemaan kuopiolaisvahdin reaktioita. Ensin Milla jatkoi Linda Nymanin kulman läheltä päin Sulkua, toisella kerralla kuopiolaisvahti nappasi Punsarin rangaistusalueen rajalta lähteneen vedon.

Tilanteita Hongalle riitti läpi toisen jakson, muun muassa Nyman ja Saastamoinen pääsivat ampumaan, mutta ilman tulosta. Reilu vartti ennen täyttä aikaa pääsi Punsar vielä kertaalleen yrittämään lähietäisyydeltä. Sulku ehti kuitenkin jotenki venyttämään kätensä puskun tielle.

29578121823_d6c37eb473_o

Elsa Sulku onnistui vielä torjumaan tämän Milla Punsarin puskun.

Tasoitus tuli lopulta reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. Punsar aieutti jälkeen harmia vieraiden puolustukselle, ja tälläkertaa hänet jouduttiin kaatamaan rangaistusalueella. Rangaistuspotkua asettui ampumaan Sini Vehviläinen, joka upotti pallon varmasti oikean alanurkkaan.

Tasatulos ei kuitenkaan Hongalle riittänyt. sillä TPS oli samaan aikaan siirtynyt johtoon Vantaalla. Honka nostikin lisää pelaajia hyökkäykseen, ja tämä oli tuottaa tulosta aivan viimeisillä hetkillä.

30092858722_599b0f2f52_o

Paula Auvinen kaataa Milla Punsarin rangaistuspotkun arvoisesti.

Pelikello näytti jo täyttä aikaa, kun puolustuksen keskustasta hyökkäykseen nostettu Anna Auvinen kaadettiin rangaistusalueen keskustassa. Vehviläinen sai taas vetovastuun, mutta tällä kertaa voimakas veto osui oikeaan tolppaan ja pomppasi siitä takaisin maalin eteen. Näin Hongan kiri ei aivan riittänyt ja ottelun päättyi tappiolta tuntuneeseen tasatulokseen.

Hongan toisen jakson lopun nousu tarkoitti kuitenkin sitä, että joukkueen tappioton putki Naisten Liigassa sai jatkoa. Espoolaisryhmä on viimeksi kokenut tappion toukokuussa, ja on sen jälkeen pelannut 15 ottelua joista tuloksena on 11 voittoa ja neljä tasapeliä. Samalla Honka nousi kesän ja syksyn aikana sarjan häntäpäästä lopulta hienosti pronssille.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli arvatenkin harmissaan hopeansijan karkaamisesta, mutta ehti jo miettimään kautta kokonaisuudessaan:

“Ottelu oli konkreettisesti kaksijakoinen ja sitä ajatellen ottelu oli tasainen. Ensimmäisellä puoliajalla jouduimme puolustamaan paljon ja vastustajalla oli hyvä draivi päällä. Toisella jaksolla saimme paremmin tehtyä haluttuja asioita suhteessa vastustajaan ja saimmekin hyvin luotua painetta ja maalipaikkoja. Tietysti hopeaan oli mahdollisuudet ja osittain se harmitti kun ennen peliä kaikki oli avoinna. Mutta kokonaisuutta ajatellen meiltä hieno ja kokemusrikas sarja takana, jonka palkintona saimme pronssin. Ja jokainen pelaaja on sen ansainnut. Varmaan kukaan muu kuin me itse ei olisi ensimmäisen kierroksen jälkeen uskonut, että pelaamme mitaleista. Olemme tehneet yhdessä loistavasti töitä ja kasvaneet joukkueena nousujohteisesti koko kauden. Jokainen pelaaja ja taustahenkilö on ollut sitoutunut meidän omaan juttuun harjoituksissa. Pelit ovat sitten näyteikkuna ja jokainen pelaaja on ollut tärkeä osa tätä kokonaisuutta luomassa. Vaikka sarja loppui niin hyvästä tekemisestä kertoo myös se, että pelit  jatkuvat upeassa tapahtumassa Suomen Cup finaalissa”, Posillipo kertoi.

Hongan maalia läpi kauden vartioinut Paula Myllyoja oli myös ylpeä jokkueestaan liigakauden päättyessä:

“Pitkä sarja on melko totuudenmukainen. Nytkään yksittäiselle ottelulle tai tapahtumalle ei kannata laittaa liikaa painoarvoa. Me aloitimme huikeran tappiottoman putkemme 17 peliä sitten, emmekä aio katkaista sitä millään hinnalla tämän kauden aikana! Tällä kaudella olimme Naisten Liigassa kolmanneksi paras joukkue. Siinä on saavutus josta tulee olla ylpeä. Nousimme mitaleille karsintarajan alapuolelta ja nyt osaamisemme mahdollisti meille kolmannen sijan. Voimme todellakin katsoa mennyttä liigakautta ylpeinä. Olemme kehittyneet joukkueena valtavasti ja on todella mahtavaa katsoa miten toimimme yhdessä tällä hetkellä. Vaikka eilen ehkä tovi harmiteltiinkin, niin nyt katseet on käännetty jo tiukasti tulevaan matsiin. Pääsemme jälleen nauttimaan ja näyttämään kaikille, mitä tarkoittaa: “Me ollaan Honka!” Olen iloinen siitä, että saamme päättää tämän kauden Suomen Cupin finaaliin”, Paula päättää.

29578210614_d0bb76b3d5_o

Kiia Laineen pitkä liigaura tuli päätökseensä lauantaina.

Lauantaina päättyi myös yksi pitkä tarina Naisten Liigan historiassa. Jokaisella Naisten Liigassa pelatulla kaudella kentällä nähty Kiia Laine päätti liigauransa Pallokissat -otteluun. Kapteeninnauhaa lauantaina ansaitusti kantanut Laine ehti pelata kaudesta 2007 lähtien yhteensä 212 liigaottelua. Peliminuutteja kertyi yhteensä 15373 ja maaleja 64 kappaletta. Hongassa Kiia pelasi kaikkiaan 130 liigaottelua.

“Lauantaina oli viimeinen naisten liiga pelini, panoksena oli hopea. Peli päättyi tasan ja saimme pronssit kaulaan. Vielä mitalin väri hieman harmittaa, mutta ajan kanssa siitä osaa varmasti iloita enemmän. Cupin finaalista on mahdollisuus ottaa kultaiset mitalit, se kruunaisi kauden. Olen pelannut 10 vuotta liigaa ja nyt tuntui sopivalta hetkelta päättää liigapelit. Fiilis on toki haikea. Hongassa pelasin 6 vuotta ja viihdyin erittäin hyvin, huikeat pelaajat ja persoonat löytävät Hongan joka vuosi. Kiitos Honka, kaunein kaikista!”, Kiia kertasi kuluneita kausia.

FC Honka kiittää Kiiaa yhteisistä vuosista!

Hongan kausi päättyy siis ensi sunnuntaina jolloin se se kohtaa Naisten Liigan voiton jo ennen viimeistä sarjakierrosta varmistaneen PK-35 Vantaan Suomen Cupin finaalissa Jyväskylässä.

Palkitut

3p Sini Vehviläinen (Honka)

2p Vera Saastamoinen (Honka)

1p Neea Berg (Pallokissat)

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Martina Fernström (66. Sini Vehviläinen); Linda Nyman, Kiia Laine (70. Emilia Iskanius); Henni Malinen 87. Henna Tenkanen), Milla Punsar, Marianna Tolvanen; Vera Saastamoinen

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Krista Hakala, Sara Kattainen, Frida Lähteenmäki

Pallokissat:

Elsa Sulku; Anni Hänninen (46. Piia Jukarainen), Olga Ahtinen, Aino Kröger (63. Ella-Roosa Huusko), Paula Auvinen, Iida Laakkonen, Neea Berg, Erika Winter, Marika Ritvanen, Tiia Savolainen (77. Signy Aarna), Heidi Toukonen

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - Pallokissat 2-2, Naisten Liiga

Back to top