Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: Åland United – FC Honka

Julkaistu

Otteluraportti

FC Honka otti kauden viimeisessä vierasottelussaan voiton Åland Unitedista ja nappasi samalla kiinityksen sarjan kakkospaikkaan. Espoolaisten maaleista Ahvenanmaalla vastasivat Henni Malinen ja Marianna Tolvanen. ÅU:n kavennuksen iski loppuhetkillä Maja Lindqvist.

Naisten Liiga 1.10.2016. Wiklöf Holding Arena

Åland United – FC Honka 1-2 (0-2)

11. 0-1 Henni Malinen (Marianna Tolvanen)

31. 0-2 Marianna Tolvanen

90+2. 1-2 Maja Lindqvist

Honka siirtyi ottelussa reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen johtoon kun Marianna Tolvanen nosti pallon ahvenanmaalaisten puolustuslinjan taakse juosseelle Henni Maliselle. Henni Otti pallon vauhdissa haltuun ja sijoitti oikeaan alanurkkaan. 

Espoolaisten johto tuplaantui reilun puolen tunnin pelin jälkeen kun Tolvanen ehti ensimmäisenä Sini Vehviläisen ylärimavedon jatkopalloon. 

Kotijoukkue kaunisteli lukemia vain hetki ennen ottelun päätöstä kun Maja Lindqvist onnistui vapaapotkun jälkitilanteesta.

Voiton, ja TPS:n tappion myötä, Honka siirtyi sarjassa toiseksi. Eroa TPS:ään ennen viimeistä sarjakierrosta on yksi piste. Mitalisijat ratkotaan lauantaina kun Honka kohtaa kotonaan Pallokissat ja TPS vuorostaan matkustaa PK-35 Vantaan vieraaksi. 

FC Hongan toppari Janni Laakso kertoi pelaajien ymmärtäneen mitä ottelun voittaminen saattaisi merkitä:

“Saarelta ei ole koskaan helppoa viedä pisteitä mantereen puolelle, mutta eilinen peli oli meille rutiinivoitto. Jokainen tiesi pelissä olevat panokset, ja jokainen hoiti oman tonttinsa mallikkaasti. Erityisesti ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää pallonhallintaa, eikä toisellakaan puoliajalla tuntunut olevan sen suurempia ongelmia”, Janni kertoi

Hongan toisen maalin tehnyt Marianna Tolvanen kertoi ottelun menneen vierasjoukkueen suunnitelman mukaan:

“Tiesimme aika hyvin miten Åland tulee pelaamaan ja onnistuimme löytämään ne tilat missä pitikin olla tilaa. Ensimmäinen puoliaika oli mielestäni tosi hyvää peliä. Pidimme palloa, saimme paljon hyökkäyksiä ja Ålandilla ei oikeastaan ollut kuin muutama tilanne meidän kenttäpäädyssämme. Olimme mielestäni myös monipuolisia hyökätessämme, sillä pääsimme niin keskeltä kuin laidoilta hyökkäämään. Toiselle puoliajalle lähdettiin 2-0 tilanteessa ja se ehkä näkyi hieman pelissämme. Åland pääsi peliin mukaan paremmin, mutta silti meillä pysyi oma pakka koossa ja yhtäkään sen vaarallisempaa paikkaa ei heillä ollut. He saivat sitten viimeisellä minuutilla minsalla vaparin jälkitilanteesta.

“Oma maali syntyi, kun Sini pääsi hienosti vetämään vähän kauempaa ja ÅU:n maalivahti sai juuri ja juuri sormenpäät väliin ja pallo osui ylärimaan ja siitä takaisin maaliviivan lähelle. Juoksin reboundiin ja sain survottua pallon maaliin vaikka törmäsimme maalivahdin kanssa ja lensimme siitä molemmat maahan”, Marianna jatkaa.

Päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi joukkueen valmistautuneen peliä edeltävän viikon hyvin:

“Ottelun aloitusajankohta oli Ahvenanmaa-peliksi aika myöhäinen, mutta saimme rauhassa koko lauantain käyttää valmistautumiseen. Teimme koko viikon hyvin töitä ja lauantai oli pelaajien ilta. Kaikki olivat virittäytyneet erinomaisesti peliin. Pelissä onnistuimme tekemään paljon hyviä asioita ja tarvittaessa reagoimaan optimaalisella tavalla. Kokonaisuudessaan pelaajat hoitivat hommansa rauhallisesti sekä kypsästi ja voin valmentajana olla todella tyytyväinen jokaisen esitykseen”, Posillipo iloitsee.

Veikkauspisteet

3p Henni Malinen (Honka)

2p Anna Auvinen (Honka)

1p Cynthia Uwak (ÅU)

Kokoonpanot

Åland United:

Marjukka Mikkonen; Julia Andersson, Jessi Hietanen, Pille Raadik; Bri Campos, Viktoria Byskata (80, Raissa Feudjio), Ayaki Shinada, Maja Lindqvist, Ella Vanhanen (50. Olivia Mattsson); Cynthia Uwak, Isabella Mattsson (68. Sofia Lindström)

vaihdossa: Ann-Sofie Gripenberg

FC Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki; Linda Nyman, Kiia Laine (71. Sara Kattainen); Henni Malinen, Milla Punsar (82. Henna Tenkanen), Marianna Tolvanen; Sini Vehviläinen (68. Vera Saastamoinen)

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Emilia Iskanius, 

Back to top