Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: TPS – FC Honka

Julkaistu

TPS ja Honka jatkoivat siitä, mihin viimeksi Yläkentällä jäätiin ja tälläkin kertaa tuloksena oli tasapeli heinäkuun tapaan. Marianna Tolvanen vei vierailijat johtoon aivan ottelun alussa ja Elli Pikkujämsä kuittasi tuon toisen puoliajan alkuminuuteilla. Kun illan myöhäisottelussa Åland United kaatoi Pallokissat, varmistuivat Turun ottelijoiden mitalit tälle kaudelle. Pallokissat tosin pystyy saamaan vielä Hongan kiinni, mutta espoolaisten maaliero on yhdentoista osuman verran parempi, joten käytännössä Pallokissojen nousu pronssille vaatisi reippaita maalikarkeloita.

24.9.2016 klo 16.00 Turun Urheilupuiston Yläkenttä, tekonurmi

TPS – FC Honka 1-1 (0-1)

4. 0 – 1 Marianna Tolvanen (Henni Malinen)
50. 1 – 1 Elli Pikkujämsä (Jutta Rantala)

kulmat: TPS 5, FC Honka 5

Yleisöä 217

Honka iski osumansa heti alkuminuuteilla, kun joukkueet vasta hakivat tuntumaa toisiinsa. Anna Vlasoff antoi sivurajan vasemmalta Henni Maliselle, joka nousi keskemmälle ja syötti maalin edustalle ryntäävälle Vera Saastamoiselle. Veran ja turkulaispuolustajan ryntäys palloon hämäsi vastaan tullutta Inkeri Niemeä sen verran, että pallo livahti kaikista ohi ja takaa noussut Marianna Tolvanen sai siirtää takatolpalta pelivälineen verkkoon.

Aikainen maali muutti vieraiden peliä sen verran varovaksi, ettei tilanteita juurikaan avausjaksolla nähty. Kotijoukkueella oli sentään pari paikan tynkää. 14. minuutilla Siiri Hammar avasi pystyyn oikealle Jutta Rantalalle, joka siirsi viereen Ria Ölingille. Hänen kaukaa lähtenyt vetonsa meni taustaverkkoon yläputkea hipoen.

32.minuutilla antoi Elli Pikkujämsä sivurajan vasemmalta Hanna Ruohomaalle, joka pudotti alueen taakse Saija Östlundille. Hänen vetonsa suuntautui kohti tyhjää etunurkkaa, mutta honkapuolustus ehti kuitenkin saamaan jalkaa väliin ja näin tauolle siirryttiin vierasjohdossa.

Toisen jakson alussa TPS tasoitti vastahyökkäyksestä. Purkupallo tuli Jutta Rantalalle, jonka ristisyöttö tavoitti ennen keskiviivaa Elli Pikkujämsän. Turkulaisten tämän kauden komeetta nousi voimalla ylös ja voitti juoksukilpailussa espoolaispuolustuksen sekä laukoi lopuksi tarkasti tasoituksen taka-alanurkkaan.

1-1 tilanteen jälkeen piti Hongan taas panostaa hyökkäyspeliin, sillä olihan TPS sarjassa hopeasijalla kahden pisteen päässä. Ensimmäinen paikka tuli heti pari minuuttia tasoituksesta, kun Linda Nyman tavoitteli kolmestakympistä ylänurkkaa. Inkeri Niemi ylettyi kuitenkin nostamaan pallon kulmapotkuksi.

58.minuutilla TPS sai vapaapotkun vasemmalta alueen nurkan takaa. Jutta Rantala pommitti pelivälineen voimalla kohti takanurkkaa. Pallo kimposi putkesta alas ja ulos kentälle, josta Krista Hakala siivosi sen ulos sivurajasta.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua oli vierailla vielä pari hyvää tilannetta. Ensin Vera Saastamoinen pelasi seinän Sini Vehviläisen kanssa ja laukoi lopuksi hieman ohi takanurkasta.

Vielä parempi paikka alkoi Henna Tenkasen noususta oikealta. Hän pelasi seinän Sini Vehviläisen kanssa ja pääsi päätyrajalle, josta palautti pallon alueelle nousseelle Sini Vehviläiselle. Hän jatkoi pystyyn Vera Saastamoiselle, joka oli jo nokikkain Inkeri Niemen kanssa. Turkulaismaalivahti onnistui kuitenkin torjumaan lähivedon kulmaksi.

Viime minuuteilla oli kotijoukkueen Annika Haanpää vielä karata honkapuolustukselta, mutta Paula Myllyoja ajoitti vastaantulonsa oikein ja kaappasi pallon vastustajan jaloista.

Näin pistejako säilytti asetelmat mitalijahdissa ennallaan ja espoolaiset ovat edelleen kahden pisteen takamatkalla hopeisista mitaleista.

Honkalaisittain positiivinen asia oli myös Emilia Iskaniuksen paluu liigakentille yli vuoden tauon jälkeen. Hänellä oli luonnollisesti vielä pelituntuman puutetta, mutta upeasti hän laittoi kroppansa likoon ja täytti hyvin paikkansa joukkueessa.

FC Hongan ottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun joukkue matkaa Åland Unitedin vieraaksi. Liigakausi päättyy sitten 8. lokakuuta kotiottelulla Pallokissoja vastaan. Tuon ottelun jälkeen jaetaan sitten toiselle joukkueelle mitalit kaulaan. Mitalin väri ja sen saava joukkue varmistuu viimeistään tuolloin.

Tsempparit

Saija Östlund, TPS

Linda Nyman, FC Honka

Veikkauspörssipisteet

3p Saija Östlund, TPS

2p Elli Pikkujämsä, TPS

1p Ria Öling, TPS

Kokoonpanot

TPS:

Inkeri Niemi; Mira Uronen, Alina Schrey, Siiri Hammar, Netta Laasio; Saija Östlund, Ria Öling; Elli Pikkujämsä, Jutta Rantala, Terhi Ristolainen (27. Wilma Spets); Hanna Ruohomaa (77. Annika Haanpää)

vaihdossa: Karoliina Lindstedt, Laura Wentjärvi, Amalia Aarnio, Tiina Vatanen, Aada Peltoniemi

FC Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki (63. var) ( 77. Henna Tenkanen); Linda Nyman, Emilia Iskanius, Krista Hakala (77. Sini Vehviläinen); Henni Malinen, Vera Saastamoinen, Marianna Tolvanen

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Aino Nurmi, Martina Fernström, Sara Kattainen, Kiia Laine

Erotuomari Miikka Lähdesmäki, avustavat erotuomarit Jere Wikström ja Pia Toivonen, tarkkailija Jari Vahtera.

Back to top