Etsi tältä sivustolta

Suomen Cup 2016: PK-35 Vantaa – FC Honka

Julkaistu

FC Hongan kausi huipentuu sunnuntaina Jyväskylässä kun joukkue kohtaa Respect Suomen Cupin loppuottelussa PK-35 Vantaan. Ottelu saattaa samalla päätökseen helmikuussa alkaneen pelikauden.

PK-35 Vantaa on saanut rauhassa valmistautua Cupin loppuotteluun sillä se varmisti mestaruuden jo muutama kierros ennen Naisten Liigan loppua. Vantaalaisryhmä onkin parissa viimeisessä ottelussaan saanut rauhassa lepuuttaa avainpelaajiaan ja keskittyä täysin tuplamestaruuden jahtaamiseen. Joukkue on matkallaan Cupin finaaliin pudottanut HPS:n, HJK:n, JyPK:n ja TPS:n. Näistä HJK kukistui jatko-ottelussa ja TPS vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

PK-35 Vantaan parhaat maalintekijät tämän kauden Suomen Cupissa ovat Hanne Ojanperä ja Eveliina Parikka, jotka molemmat ovat osuneet neljästi. Roosa Bröijerille maaleja on kertynyt kaksi kappaletta.

FC Honka lähtee toistamiseen puolustamaan Suomen Cupin mestaruuttaan. Joukkue on voittanut Cupin nyt kahdesti peräkkäin ja on päässyt tälläkin kaudella kesän ja syksyn aikana hyvään pelivireeseen. Joukkueen kasvutarinasta voi lukea tuoreimmasta pelaajablogipäivityksestä. 

Hongan keskittyminen Suomen Cupiin alkoi vasta viikko sitten. Naisten liigan sijoutus ratkesi vasta viimeisen liigakierroksen viimeisillä minuuteilla, ja hopeamitali jäi lopulta vain senttien päähän. Espoolaiset ovat Cup-taipaleellaan tiputtaneet jatkosta HJK/2:n, TPV:n, VIFK:n ja viime viikonloppunakin kohdatun Pallokissat. Hongan maalit ovat Cupissakin jakautuneet tasaisesti. Riikka Hannula, Henni Malinen, Linda Nyman, Milla Punsar, Vera Saastamoinen ja Marianna Tolvanen ovat kaikki osuneet kahdesti.

Honka ja PK-35 Vantaa ovat kohdanneet kauden aikana jo kolmesti. Vantaalaiset veivät pisteet Tapiolasta toukokuussa lukemin 4-1. Honka vuorostaan oli maalin parempi elokuun lopussa Myyrmäessä, ja syyskuussa pisteet tasattiin lukemin 1-1. 

Naisten Respect Suomen Cupin loppuottelu pelataan Jyväskylässä Harjun kentällä sunnuntaina 16.10. kello 13:00 alkaen.

Back to top