Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: FC Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu

FC Honka tasasi pisteet vierailevan sarjajohtaja PK-35 Vantaan kanssa torstaina. Honka siirtyi Vera Saastamoisen toisen jakson alussa syntyneellä maalilla johtoon, mutta vantaalaisryhmä tuli vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua tasoihin Eveliina Parikan maalilla.

Naisten Liiga 8.9.2016 kello 18:30, Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – PK-35 Vantaa 1-1 (0-0)

46. 1-0 Vera Saastamoinen (Milla Punsar)
84. 1-1 Eveliina Parikka
Yleisöä: 189

29547392605_13bdb13d1f_o

Marianna Tolvanen laukoo ja Mimmi Nurmela peittää.

Ottelun lähtökohdat olivat selkeät. PK-35 Vantaalle tarvitsi neljä pistettä jäljellä olevista otteluista varmistaakseen sarjavoittonsa, ja kotijoukkue puolestaan kaipasi pisteitä mitalitaisteluunsa. Alkuminuutit olivatkin tasaista vääntöä eikä maalipaikkoja kummallakaan joukkueella juuri ollut. Lähimmäksi pääsivät PK:n Eveliina Parikka ja Hongan Vera Saastamoinen, jotka kumpainenkin yrittivät yllättää ulos tulleen maalivahdin kaukolaukauksella.

Vartin pelin jälkeen vieraileva vantaalaisryhmä sai ehkä hieman enemmän otetta pelistä ja loi muutaman maalipaikan. Ensin Roosa Toivanen ampui kaukaa ja pallo putosi Paula Myllyojan maalin katolle, ja hetkeä myöhemmin Ashley Riefner kurotti Toivasen keskitykseen maalin edessä, muttei kuitenkaan yltänyt ohjaamaan palloa maaliin.

Toisessa päässä Marianna Tolvanen kääntyi puolen tunnin kohdalla hyvin rangaistusalueen kulmalla ja laukoi kohti alanurkkaa. Henriikka Mäkelä oli kuitenkin valppaana etunurkalla ja torjui vedon.

28922090254_c319f79757_o

Kiia Laine taisteli Hongan keskikentällä lähes täydet minuutit.

Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin vierailijoiden jakson paras paikka kun Parikka ryösti pallon Hongan puolustukselta ja ajoi vetopaikkaan. Vastaan tullut Myllyoja peitti vedon kuitenkin hyvin ja avausmaali jäi näkemättä. Hetkeä myöhemmin Toivanen keskitti jälleen laidaltaan, mutta Hanne Ojanperä ei onnistunut jatkamaan palloa päällään maalipuiden väliin.

Hongan jakson paras paikka tuli kulmapotkusta reilu viisi minuuttia ennen taukoa. Kiia Laine pääsi puskemaan ja pallo jäi pyörimaan vierasjoukkueen maalin eteen josta parikin pelaajaa ehti yrittämaan maalintekoa, mutta jotenkin vantaalaisryhmä selvisi ilman takaiskua ja pallo päätyi lopulta Mäkelän näppeihin.

PK-35 Vantaalla oli vielä ennen taukoa pari puolittaista maalipaikkaa, mutta avausmaalia ei ensimmäisellä jaksolla nähty ja tauolle siirryttiin tasalukemissa.

Toisen jakson alussa alkoikin heti tapahtua. Jakso ei ehtinyt vanheta minuuttiakaan kun vantaalaisten pelinavaus katkesi Milla Punsarin jalkoihin ja pallo päätyi siitä puolustuslinjan välissä olleelle Vera Saastamoiselle, joka pääsi nokikkain Mäkelän kanssa. Kova laukaus yli maalivahdin vei espoolaisryhmän johtoon.

29513311606_8ddaee3f7c_o

Ottelun parhaaksi valittu Vera Saastamoinen valmistautuu laukomaan avausmaalin.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Hongalla oli mahdollisuus lisätä johtoaan. Pallo pelattiin hienosti Henni Malisen vasenta laitaa pitkin ylös ja lopulta Milla Punsar pudotti päädystä takaviistoon Saastamoiselle. Puolustus ehti kuitenkin juuri Veran vedon eteen.

Toisella jaksolla  pelin kuva oli selkeä. Honka vetäytyi maalinsa jälkeen, antoi pallonhallinan vantaalaisille ja pyrki ajoittaisiin vastahyökkäyksiin. Tämä toimikin, sillä vierailijat pääsivät avausjaksoa heikommin maalipaikoille. Jakson aikana nähtiin useita vantaalaisten kaukolaukauksia, sillä Honka piti maalinedustansa hyvin varjeltuna. Vierailijoiden parhaat paikat tulivatkin lähinnä erikoistilanteista.

Erikoistilanteestä syntyi lopulta tasoitusosumakin. Roosa Bröijer antoi sivuvapaapotkun aivan sivurajan lähelta noin 20 metriä päätyrajasta. Pallo putosi lopulta Hongan maalin edustalle, josta pelaajaryhmän keskeltä Eveliina Parikka onnistui siirtämään pallon ohi Paula Myllyojan.

29547389095_85bfd6b727_o

Pelaajarykelmä Hongan maalin edustalla josta Eveliina Parikka onnistuu tasoittamaan ottelun.

Tasoitusmaalin jälkeen pelitapahtumat eivät juuri muuttuneet vaan vantaalaiset pitivät edelleen palloa. Vaarallisin maalipaikka syntyi kuitenkin aivan loppuminuuteilla kun Honka hyökkäsin nopeasti. Henni Malinen tiputti pallon Sini Vehviläiselle, jonka veto pienestä kulmasta oli yllättää Mäkelän. Pallo lipui kuitenkin hieman ohi takanurkan ja pisteet näin Espoossa tasattiin lukemin 1-1.

Kommentit

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo kertoi ottelun kuluneen lähes suunnitelmien mukaan:

“Lähdimme otteluun aika rennoista tunnelmista. Vastustajalle tämä oli ensimmäinen mahdollisuus alkaa varmistamaan mestaruutta. Kun huomioi ottelun panoksen sarjajohtajalle, niin siihen nähden tasapeli oli ihan hyvä tulos, vaikka voittokaan ei ollut kaukana kun huomioi toisen puoliajan pelinkuvan. Peli oli jälleen tasainen, tosin ei fyysisesti kovin raskas, mikä hieman yllätti. Pelinkuva oli aika ennakko-odotusten mukainen ja pysyimme juonessa kiinni. Toiselle jaksolle halusimme muutamissa asioissa parantaa ja onnistuimme niissä suhteellisen hyvin. Saimme kivasti maalin toisen jakson alkuun ja sen jälkeen puolustimme kontrolloidusti. Lopussa PK sai erikoistilanteesta tasoitusmaalin ja meilläkin oli vielä hyvä paikka ihan loppusekunneilla.”

“Pelaajilta jälleen hieno suoritus. Osa tuli suoraan töistä ja vaihto työminästä Hongattareen onnistui erinomaisesti”, Posillipo jatkoi.

Anna Vlasoff teki yhden ottelun pelikiellon jälkeen paluun kokoonpanoon ja kuvaili ottelua seuraavasti:

“Peli alkoi meidän osalta hyvin ja ensimmäisellä puoliajalla saatiinkin ajoittain PK:n puolustus helisemään. Huomasi, että PK:lla oli aiempaa enemmän epävarmuutta pelaamisessa ja vaikeuksia avata peliä. Ei kuitenkaan saatu tarpeeksi hyvin hyödynnettyä tilannetta, niin että oltaisiin saatu luotua parempia maalipaikkoja.”

“Toisella puoliajalla pallonhallinta siirtyi enemmän PK:lle, mutta meillä oli peli kuitenkin hyvin kontrollissa. PK pyrki luomaan tilanteet keskitysten kautta eikä meillä ollut ongelmia niiden puolustamisessa.”

“Kyllähän tasuri oli pettymys kun voittoa lähdettiin hakemaan ja siihen oli mahdollisuus. Harmittavasti PK sai erikoistilanteesta tasoitus maalin pelin lopussa, mutta sellaista se välillä on tiukoissa peleissä”, Anna kertoi ottelun jälkeen.

Henni Malinen oli Vlasoffin kanssa samoilla linjoilla:

“Taas käytiin tiukka vääntö PK:ta vastaan ja harmittavasti he nousivat tasoihin pelin lopussa.”

“Vastustaja piti enemmän palloa, mutta eivät saaneet niinkään niitä vaarallisia paikkoja luotua meidän maalille vaan puolustimme tilanteet hyvin.”

“En tiedä mikä oli eilen kun emme oikein uskaltaneet pelata sitä omaa peliä vaan hätäilimme pallon kanssa ja näin meidänkin vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin.”

“Voittoa lähdimme hakemaan ja siihen oli täysin hyvät mahdollisuudet joten PK:n loppupelin tasoitus tuntuu kyllä kovalta pettymykseltä”, Malinen harmitteli.

 

Palkitut

3p Vera Saastamoinen (Honka)
2p Milla Punsar (Honka)
1p Roosa Toivanen (PK-35 Vantaa)

Kokoonpanot

Honka:
Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki; Linda Nyman, Kiia Laine (90+2 Sara Kattainen); Henni Malinen var.83, Milla Punsar, Marianna Tolvanen; Vera Saastamoinen (80. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Henna Tenkanen, Emilia Iskanius, Krista Hakala, Ida Ruuskanen

PK-35 Vantaa:
Henriikka Mäkelä; Tiia Pelkonen, Mimmi Nurmela, Vilma Väisänen (61. Maiju Hirvonen), Hanne Ojanperä, Selina Mustajoki (81. Ronja Ikonen), Tia-Maria Jaakonsaari, Ashley Riefner, Roosa Toivanen, Roosa Bröijer

vaihdossa: Velma Oikarinen, Elina Salmi, Ella Hopponen

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - PK-35 Vantaa 1-1, Naisten Liiga

Back to top