Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: FC Honka – HJK

Julkaistu

FC Honka aloitti Naisten Liigan yläloppusarjan niukalla voitolla Helsingin Jalkapalloklubista. Espoolaisryhmä aloitti ottelun vauhdilla ja johti ottelua tauolla Henni Malisen ja Milla Punsarin osumilla. Vierailijat olivat selkeästi parempia toisella jaksolla ja kavensivat ottelun Hongan oman maalin myötä. Hongan taistelu lopulta riitti ja mitalitaistelussa tärkeät kolme pistettä jäivät Espooseen.

FC Honka – HJK 2-1 (2-0)

5. 1-0 Henni Malinen (Vera Saastamoinen)
45. 2-0 Milla Punsar
53. 2-1 Oma maali
Yleisöä: 168

28798279333_d0e7552f8a_o

Ottelun parhaan palkitun Henni Malisen laukaus pomppaa puolustuksen jalkojen kautta maaliin.

Joukkueet olivat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Ensimmäinen ottelu Helsingissä päättyi tasan, ja Honka kiri 2-1 voitttoon kolmisen viikkoa sitten Espoossa. Perjantain ottelun alussa espoolaiset olivat paremmin hereillä ja siirtyivät jo viiden minuutin pelin jälkeen johtoon.

Honka hyökkäsi vasenta laitaa pitkin, ja pallo pelattiin Vera Saastamoiselle rangaistusalueen reunalle. Vera odotti Henni Malisen nousun ja vapautti tämän vetopaikkaan. Alakulmaa kohti suuntautunut veto muutti suuntaa HJK-puolustajasta ja nousi yli voimattoman Minna Meriluodon.

Maalin jälkeen vierailijat ottivat enemmän otetta pelistä. Paula Myllyoja Hongan maalilla joutui venymään muutamaan lähitorjuntaan, kun helsinkiläiset pitivät palloa ja loivat muutaman vaarallisen maalintekopaikan.

Paras maalipaikka nähtiin kuitenkin toisessa kenttäpäässä noin puolen tunnin pelin jälkeen. Hongan kulmapotkun jälkeen hyökkäyspäähän jäänyt Anna Auvinen pääsi takatolpalta puskemaan Saastamoisen keskitykseen, mutta voimakas pusku osui ylärimaan ja pomppasi siitä takaisin kentälle.

Jakson viime hetket olivat Hongan. Kotijoukkue sai muutaman kulmapotkun lyhyen ajan sisään ja niistä viimeinen tuotti tulosta. Linda Nymanin antamaan erikoistilanteeseen korkeimmalle nousi jälleen Auvinen, jonka puskun Meriluoto onnistui torjumaan. Pallo putosi maalin edustalle josta Milla Punsar onnistui hienosti laukomaan pomppivan pallon voimalla verkon perukoille. Tauolle mentiin siis Hongan kahden maalin johdossa.

29340028501_a5295f2c32_o

Milla Punsar on iskenut voittomaalin. Kiia Laine ja Martina Fernström onnittelevat.

HJK oli oppinut läksynsä edellisestä ottelusta sillä kolme viikkoa sitten joukkue oli selvästi avausjaksoa heikompi toisella puolikkaalla. Tällä kertaa kuvio oli täysin päinvastainen, sillä helsinkiläiset hallitsivat toisen jakson kenttätapahtumia.

Vain reilu viisi minuttia tauon jälkeen Ella Rinta-Filppula pelasi Kaisa Collinin vetopaikkaan rangaistusalueen rajalle, mutta tämän veto nousi ylärimaa hipoen yli maalin.

Pari minuuttia tästä ja vastaavanlainen kuvio tuotti tulosta. Rinta-Filppula pelattiin jälkeen päätyyn vapaaksi. Tällä kertaa seura kova matala keskitys takatolpalle juosseelle Ella Alakomille. Pallo kimposi lopulta samaan tilanteeseen juosseen Honga-puolustajan kautta maaliin.

Vain pari minuuttia kavennuksesta oli HJK:n tasoitus jo lähellä. Kaisa Collin pääsi vapaasti puskemaan Linda Ruutun kulmapotkusta, pallo jälleen ylärimaan.

Noin tunnin kohdalla Honka pääsi jälleen vähän paremmin mukaan peliin ja loi pari paikkaa vierailijoiden maalille. Marianna Tolvanen pääsi pariin kertaan yrittämään laukausta kauempaa ja kertaalleen maalin edustalta, mutta sihti ei tällä kertaa ollut aivan kohdallaan.

Vartti ennen loppu kolisi jälleen Hongan maalipuissa. Laura Hyvösen hieman epäonnistuneeltakin näyttänyt puolivolley rangaistusalueen rajalta oli yllättää Myllyojan. Nopeasti pudonnut veto osui kuitenkin poikkipuuhun, ja Honka selvisi jälleen.

29340007951_543e86043a_o

Martina Fernström pelasi täydet minuutit Hongan puolustuksen laidalla ja piti muun muassa Vilma Hakalan aisoissa.

Loppuminuuttien aikana HJK piti palloa ja loi puolittaisia maalipaikkoja. Honka kuitenkin puolusti tiukasti ja sai aikaa kulutettua myös helsinkiläisten kenttäpäädyssä. Lisämaaleja ei nähty, joten Honka vei pisteet ja jakoi voittoputkeaan jo viiteen liigaotteluun.

Kommentit

Ottelun voittomaalin tehnyt Milla Punsar kuvaili peliä seuraavasti:

– Ensimmäinen puoliaika oli meidän hallussamme, mutta toisella jaksolla klubi tuli kovaa päälle. Pystyimme kuitenkin sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Vaikka peli ei ollutkaan kovin kaunista katsottavaa, toi se meille tärkeät kolme pistettä.

Hyvää kautta pelaava Punsar toi aktiivisuudellaan jatkuvasti harmia vierailijoiden puolustukselle:

– Oma pelini sujui ihan kohtalaisesti. Hyvän joukkuepelaamisen ansiosta olemme onnistuneet kääntämään tiukatkin pelit voitoksi. Parannettavaa itselläni ja joukkueella yleisestikin tässä ottelussa oli harhasyötöt ynnä muut virheet. Jatkossa meidän täytyy olla huolellisempia ja pyrkiä pitämään palloa enemmän myös vastustajan kenttäpuoliskolla.

– Maalini syntyi kulmahässäkästä, jossa pallo tipahti sopivasti eteeni ja sain survottua sen verkon perukoille, Milla kertoo.

Frida lähteenmäki raatoi jälleen täydet minuutin Hongan puolustuksen laidalla. Hänet palkittiin ottelusta kahdella veikkauspörssipisteella:

– Oma pelini sujui eilen melko hyvin. Voitin paljon yksi vastaan yksi tilanteita puolustuspäässä, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Myös pääpelini oli perjantain pelissä hyvää.

Avauskokoonpanopaikan tiukasti napannut Lähteenmäki näkee pelissään kuitenkin vielä parannettavaa:
– Parantamista omalla kohdalla on esimerkiksi kovuudessa. Pitäisi pelata kovempaa eri tilanteissa. Hongassa pelaaminen tuntuu erittäin hyvältä! Meillä on hyvä joukkue sekä kentällä, että kentän ulkopuolella ja pelillisesti olemme jatkuvasti kehittyneet kauden kuluessa. Meillä on nyt hyvä voittoputki päällä ja tästä on hyvä jatkaa!

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo näki ottelussa paljon samaa kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa:
– Aika tyypillinen yläloppusarjan peli ja hyvin samanlainen myös kuin edellinen peli HJKta vastaan, nyt puoliajat vain vaihtoivat paikkaa. Hyvä johto ensimmäisellä jaksolla ja toiselle jaksolle HJK tuli kovalla draivilla. Molemmilla oli paikat lisämaaleihin, mutta saimme pidettyä hienosti johdon loppuun asti. Pelaajat reagoivat pelin sisällä hienosti ja kaikki tiesivät mitä hetkeä oopperassa eletään, vaikka valmentajat hieman kuiskaajan roolia ottivatkin kentän laidalla, Posillipo naurahtaa.

Palkitut

3p Henni Malinen (Honka)

2p. Frida Lähteenmäki (Honka)

1p. Linda Ruutu (HJK)

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja: Martina Fernström, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki; Linda Nyman, Kiia Laine (56.Sara Kattainen); Henni Malinen, Milla Punsar, Marianna Tolvanen (90+2. Henna Tenkanen); Vera Saastamoinen (65. Sini Vehviläinen)

vaihdossa: Sonja Rajatalo; Emilia Iskanius, Krista Hakala, Ida Ruuskanen

HJK:

Minna Meriluoto; Ella Rinta-Filppula, Juulia Grönlund (72. Anita Abu), Linda Ruutu, Kaise Collin, Ella Alakomi, Rebecca Kinstedt, Vilma Hakala, Katariina Naumanen, Eveliina Summanen (65. Laura Hyvönen), Tia Hälinen

vaihdossa: Alice Wiksten, Lotta Rosenström, Tiia Hirvonen, Tessa Rinkinen

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - HJK 2-1, Naisten Liiga

Back to top