Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: FC Honka – Pallokissat

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka päättää liigakautensa lauantaina kun Pallokissat saapuu vierailulle Tapiolaan. Kotijoukkueella on voitollaan mahdollisuudet varmistaa sarjataulukon toinen sija. Mitalisija varmistui jo edelliskierroksen voitolla Åland Unitedista.

Pallokissat oli runkosarjan jälkeen vielä pisteen päässä mitaleista, mutta yläloppusarja on tuottanut kolme tappiota ja tasapelin, joten vaarassa on, että HJK suistaa joukkueen sarjassa viidenneksi. Edellisellä kierroksella Pallokissat palasi tosin pistekantaan pelaamalla 1-1 tulevan mestarin PK-35 Vantaan kanssa.

Joukkueen tämän kauden paras maalintekijä on totutusti 10 kertaa osunut Signy Aarna. Ella-Rosa Huuskolla on kahdeksan maalia ja Tiia Savolaisella sekä vantaalaisten verkkoa heiluttaneella Marika Ritvasella neljä maalia. Veikkauspörssissä 18 pistettä koonnut Tiia Savolainen on kuopiolaisten paras ja häntä seuraavat 13 pistettä keränneet Olga Ahtinen ja Iida Laakkonen.

FC Honka kipusi viime kierroksella sarjassa toiseksi ja on nyt yhden pisteen TPS:n edellä. Edellisessä ottelussa haki Honka tärkeät pisteet Åland Unitedilta tuloksella 2-1 Henni Malisen ja Marianna Tolvasen viimeistelyillä.

Hongan maalipörssin kärjessä on 8 maalia tehnyt Vera Saastamoinen. Italiaan siirtyneellä Riikka Hannulalla sekä Henni Malisella on kasassa kuusi maalia. Veikkauspörssin selkeä espoolainen kärkinimi on Henni Malinen 20 pisteellä. Anna Auvisella on kasassa 10 ja Vera Saastamoisella kahdeksan pistettä.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet tasaisia, sillä Hongalla on kuusi voittoa ja Pallokissoilla viisi sekä kolmesti pisteet on jaettu. Toukokuussa Pallokissat otti kotonaan pisteet Signy Aarnan osumalla ja heinäkuussa Honka kuittasi tuon voittaen Tapiolassa 2-0 maalintekijöinään Henni Malinen sekä Linda Nyman. Maaliero on Hongan eduksi 22-15.

Päätöskierroksen muissa  ylemmän loppusarjan kamppailuissa Hongan kanssa hopeasta taisteleva TPS kohtaa vieraissa sarjakärki PK-35 Vantaa ja HJK saa vieraakseen Åland Unitedin. Alemman loppusarjan ottelut ovat Ilves – ONS sekä NiceFutis – TiPS.

Naisten liigan päätöskierroksen ottelu FC Honka – Pallokissat pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 8.10. kello 14:00 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.

Back to top