Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: Åland United – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Hongan kauden viimeinen vieraspeli pelataan lauantaina Ahvenanmaalla, jossa vastaan asettuu sarjataulukossa kuudentena oleva Åland United. Kotijoukkueen mahdollisuudet mitaleille ovat jo karanneet, kun taas espoolaisryhmällä on vielä mahdollisuus hopeaan, se tosin vaatisi pistemenetyksiä toista sijaa pitävältä Turun Palloseuralta.

Viime kausien kestomenestyjä Åland United selvisi ylempään loppusarjaan lopulta maalieron turvin. Loppusarjassa joukkue on kärsinyt tappiot sarjan kärkikaksikolle, mutta otti viime viikonloppuna toisen jakson nousullaan vierasvoiton Pallokissoista. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Isabella Mattson, joka on tehtaillut yhdeksän liigaosumaa. Raissa Feudjio ja Cynthia Uwak ovat molemmat osuneet viidesti. Veikkauspörssissä kärkitilaa pitää selkeästi Raissa Feudjio, jolla on kasassa peräti 25 pörssipistettä. Toiseksi eniten pörssipistetä ahvenanmaalaisista on kerännyt Shinada Ayaki.

Hongalla on siis vielä mahdollisuus nousta sarjassa toiseksi. Toisaalta takana vaanii Pallokissat, jolla on vielä teoreettinen mahdollisuus nousta prossille. Tämä tosin vaatisi jo selkeitä voittoja kahdesta viimestä pelistä, ja toisaalta Hongalta kahta tappiota selvin lukemin. Hongan tappioton putki on jatkunut jo toukokuun lopusta saakka. Jatkosarjassa joukkue on saalistanut yhden voiton ja tasapeliä. Hongan paras maalintekijä liigassa on kahdeksalla maalillaan Vera Saastamoinen. Tasaisesti pelaajaryhmän kesken jakautuneista maaleista seuraavaksi eniten on tehnyt Riikka Hannula, joka osui ennen Italiaan siirtymistään kuudesti. Veikkauspörssin kärkisijaa pitää edelleen Henni Malinen 17 pisteellään.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja molemmilla kerroilla vierasjoukkue on poistunut voittajana. Liigan avauskierroksella Åland United vei pisteet Tapiolasta Raissan maalilla lukemin 0-1. Honka taas nousi Ahvenanmaalla Malisen ja Saastamoisen viime hetken maaleilla 2-3 voittoon. Kaikkiaan joukkueet ovat liigan historiassa kohdanneet 26 kertaa. Åland United on voittanut näistä 14 ja Honka puolestaan 8. Maaliero on 50-44 Åland Unitedin hyväksi.

Naisten Liigan ottelu Åland United – FC Honka pelataan Wiklöf Holding Arenalla launtaina 1.10. kello 18:30 alkaen.

Back to top