Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: TPS – FC Honka

Julkaistu

Otteluennakko

FC Honka matkaa lauantaina Turkuun kamppailemaan Naisten Liigan mitaleista. Sarjakärki PK-35 Vantaalla on tällä kierroksella mahdollisuus jo varmistaa mestaruus, mutta himmeämmistä mitaleista käydää vielä tiukkaa taistelua.

Hongan lauantain vastustaja TPS on espoolaisia kaksi pistettä edellä sarjassa toisena. Kaksikon perässä vaanii Pallokissat, joka on viiden pisteen päässä Hongasta. Turkulaiset ovat kolmen ottelun voittoputkessa ja edellinen tappio liigassa tuli heinäkuun puolivälissä. TPS:n paras maalintekijä liigassa on ollut maajoukkuepelaaja Ria Öling, jolla on kasassa 14 maalia. Jutta Rantala on puolestaan osunut 11 kertaa. Veikkauspörssipisteissä osat ovat päinvastoin sillä Rantala johtaa 17 pisteellä ja Öling on toisena 14 pisteellään.

FC Hongan kuuden liigaottelun voittoputki katkesi edellisellä kierroksella kun PK-35 Vantaa kiri lopussa tasoihin Tapiolassa. Vantaalaisiakin vastaan maalinteossa onnistunut Vera Saastamoinen johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä kahdeksalla osumallaan. Kesän lopussa Italiaan siirtynyt Riikka Hannula on toisena kuudella maalillaan. Veikkauspörssissä Hongan paras on Henni Malinen jolle pisteitä on kertynty 17 kappaletta. Toista sijaa jakavat Anna Auvinen ja Vera Saastamoinen, joilla pisteitä on 8.

Edellisten kamppailujen perusteella kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina, sillä Honka on viimeksi vienyt voiton turkulaisista keväällä 2014. Tämän jälkeen TPS voitti viisi keskinäistä ottelua peräkkäin, kunnes putki katkesi kesällä käydyn ottelun tasapeliin. Tällä kaudella joukkueet ovat pelanneet kaksi taisaista ottelua. TPS oli parempi espoossa lukemin 3-4 ja pisteet siis tasattiin joukkueiden kohdatessa viimeksi Turussa. Lopputulosena oli tuolloin 2-2. Kaikkiaan joukkueet ovat kohdanneet Naisten Liigassa 21 kertaa. Honka on voittanut otteluista 13 ja TPS viime kausien myötä kuusi. Kaksi kertaa on päädytty pistejakoon. Maaliero otteluissa on Hongalle 57-28.

Naisten Liigan ottelu TPS – FC Honka pelataan Turun Yläkentällä 24.9. kello 16:00 alkaen. Ottelu on myös nähtävissä suorana TPS TV:stä.

Back to top