Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: FC Honka – PK-35 Vantaa

Julkaistu

FC Honka emännöi Naisten Liigan ylemmän loppusarjan ottelussa torstaina PK-35 Vantaata, joka tarvitsee vain neljä pistettä jäljellä olevista neljästä ottelusta varmistaakseen mestaruuden uusinnan.

Joukkue aloitti ylemmän loppusarjan kukistamalla viime vuosien tiukimman taistelukumppaninsa Åland Unitedin 2-0. Vantaalaisten maalit tekivät Ashley Riefner ja Eveliina Parikka.

Joukkueen sekä samalla koko liigan maalipörssiä johtaa selvästi 20 kertaa osunut Sanni Franssi, joka on tosin jo siirtynyt pelaamaan Sveitsiin. Vantaalaisten maalitilaston kakkonen on Hanne Ojanperä 12 maalilla ja maalin vähemmän tehnyt Sanna Saarinen on loppukauden loukkaantuneiden kirjoissa.

Veikkauspörssissä 21 pistettä koonnut Sanni Franssi on edelleen koko pörssin kakkosena. Vantaalaisten sisäisen pörssin toisena on 13 pisteen Hanne Ojanperä ja kolmantena kahdeksalla pisteellä oleva Tia Painilainen on myös poistunut joukkueen vahvuudesta rapakon taakse.

FC Honka on tällä hetkellä sarjassa kolmantena tasapistein sarjakakkonen TPS:n kanssa ja näillä joukkueilla on matkaa PK-35 Vantaaseen kahdeksan pistettä sekä sarjaneloseen Pallokissoihin neljä pistettä.

Edellisellä kierroksella Honka kaatoi HJK:n niukasti 2-1 Henni Malisen ja Milla Punsarin maaleilla. Malisen maali oli hänen liigauransa viideskymmenes.

Hongan maalipörssin kärjessä on seitsemästi osunut Vera Saastamoinen. Italiaan siirtyneellä Riikka Hannulalla on kasassa kuusi maalia ja Henni Malisella viisi.

Veikkauspörssin selkeä espoolainen kärkinimi on Henni Malinen 17 pisteellä. Anna Auvisella on kasassa kahdeksan ja Anna Vlasoffilla sekä rapakon taakse matkustaneella Katriina Kuoksalla kuusi pistettä.

Hongan kokoonpanosta ovat torstaina varmuudella pois pitkäaikaispotilas Pauliina Nuora, sekä VJS:ssä lainalla oleva Minka Sukanen.

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat olleet kovin vantaalaisväritteisiä, sillä he ovat voittaneet niistä 12, kolmesti on pelattu tasan ja Hongan voittoon on päättynyt neljä ottelua. Maaliero on vantaalaisten eduksi 42-20.

Tänä vuonna molemmat ovat voittaneet toisensa vieraissa. Toukokuussa PK-35 Vantaa voitti Tapiolassa 4-1. Tuolloin Vera Saastamoinen siirsi emännät johtoon heti alkuminuuteilla. Hanne Ojanperä tasoitti toisen jakson puolivälissä ja vieraat karkasivat lopullisesti viimeisen kymmenminuuttisen aikana, kun Sanna Saarinen osui kahdesti ja Sanni Franssi kerran. Runkosarjan päätöskierroksella Honka kuittasi vastavuoroisesti pisteet Myyrmäestä 1-0 Vera Saastamoisen maalilla.

Naisten Liigan ottelu FC Honka – PK-35 Vantaa pelataan Tapiolan Urheilupuiston nurmella torstaina 8.9. kello 18:30 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.

Back to top