Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016 Yläloppusarja: FC Honka – HJK

Julkaistu

Otteluennakko

Naisten Liigan yläloppusarja alkaa Hongan osalta perjantaina jolloin Tapiolaan saapuu paikallisvastustaja HJK. HJK on alkusarjan jälkeen viidentenä ja matkaa kolmantena olevaan Honkaan on seitsemän pistettä. Näin ollen HJK tarvitsee kipeästi lisäpisteitä, jotta mitalihaaveet eivät kariutuisi. Runkosarjan viimeisellä kierroksella helsinkiläiset kaatoivat Kaisa Collinin maaleilla Ilveksen 2-0 ja jättivät tamperelaiset samalla alempaan loppusarjaan.

HJK:n maalintekijöiden ykkösnimi on 16 maalia viimeistellyt Kaisa Collin. Tia Hälisellä on kasassa seitsemän osumaa ja Laura Hyvönen on onnistunut viidesti. Tia Hälinen on veikkauspörssissä HJK:n paras 19 pisteellä. Essi Sainio on kasannut 11 pistettä ja Kaisa Collinin pörssipistemäärä on 10.

FC Hongan sarjasijoitus on kolmas ja TPS on edellä vain maalieron ansiosta, mutta neljäntenä seuraava Pallokissat kyttää vain pisteen päässä. Himmeämmistä mitaleista käydään tiukka taisto, mutta PK-35 Vantaa lienee jo karannut muilta kohti mestaruutta. Edellisellä kierroksella laittoivat espoolaiset tosin hieman kapuloita rattaisiin vantaalaisille voittamalla Myyrmäessä 1-0 Vera Saastamoisen maalilla.

Hongan maalipörssin kärjessä ovat seitsemästi osunut Vera Saastamoinen. Italiaan siirtynyt Riikka Hannula on kuudessa osumassa sekä Henni Malinen ja Sini Vehviläinen ovat laukoneet kehikon sisään neljästi. Veikkauspörssissä Henni Malisella on 14 pistettä ja kuuden pisteen naisia ovat Anna Vlasoff  ja rapakon taakse siirtynyt Katriina Kuoksa.

Perjantaina Hongan pelaajista ovat varmuudella poissa ulkomaille siirtyneiden lisäksi pitkäaikaispotilas Pauliina Nuora ja pelikieltoa kärsiva Anna Vlasoff

Joukkueiden liigakohtaamiset ovat lievästi honkavoittoiset, sillä espoolaisilla on 11 voittoa HJK:n kuutta vastaan. Kahdeksan kertaa pisteet on tasattu kuten myös keväällä, kun peli Helsingissä päättyi 2-2. Pari kierrosta sitten voitti Honka HJK:n huimalla loppukirillä täällä Espoossa 2-1. Maaliero on Hongan eduksi 41-29.

Naisten Liigan yläloppusarjan ottelu FC Honka – HJK pelataan Tapiolan Urheilupuistossa 2.9. kello 18:30 alkaen ja siihen on vapaa pääsy.

Back to top