Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: PK-35 Vantaa – Honka

Julkaistu

FC Honka päätti Naisten Liigan alkusarjan vierasvoitolla paikallisvastustaja PK-35 Vantaasta. Ottelun ainokaisen teki läpiajosta Vera Saastamoinen. Samalla Hongan tappioton putki liigassa venyi jo kymmeneen. Liigan toinen ottelukierros toi espoolaisille kaikkiaan kahdeksan voittoa ja yhden tasapelin.

Myyrmäki Stadion Naisten Liiga 20.8.2016 kello 17:00 

PK-35 Vantaa – FC Honka 0-1 (0-1)

19. 0-1 Vera Saastamoinen (Linda Nyman)

Yleisöä: 83

FC Honka aloitti ottelun sarjajohtajaa vastaan ennakkoluulottomasti ja meni johtoon vajaan parinkymmenen minuutin kohdalla. Linda Nyman vapautti Vera Saastamoisen läpiajoon, eikä Hongan sisäistä maalipörssiä johtava Saastamoinen erehtynyt ohitettuaan vastasan tulleen maalivahti Velma Oikarisen.

28838157340_e8670fa968_o

Vera Saastamoinen (oik.) on tehnyt ottelun ainokaisen. Sini Vehviläinen (28) ja Milla Punsar onnittelevat.

Kotijoukkue heräsi otteluun paremmin mukaan jakson loppupuolella ja sai luotua muutamia maalipaikkoja. Lähimmäksi tasoitusta pääsi Ronja Ikonen, jonka laukaus rangaistusalueen rajalta osui poikkipuuhun.

Toisella jakson alussa Sini Vehviläisellä oli mahdollisuus tuplata espoolaisten johto, mutta lähietäisyydeltä tullut laukaus osui tolppaan. Jakson lopussa Vera Saastamoinen karkasi toisen kerran läpi, mutta ei tällä kertaa onnistunut viimeistelyssään.

Pallonhallinta oli toisella jaksolla kotijoukkueella, mutta todelliset vaaran paikat Hongan maalilla olivat kuitenkin vähissä. Honga johti joukkueiden edellistä kohtaamista Saastamoisen maalilla aina viimeiselle vartille asti, joten vierailijat halusivat pitää huolta ettei sama kaava toistu.

28503003084_a1b8e76bbd_o

Hongan kapteeni Anna Auvinen valittiin ottelun parhaaksi. Hanne Ojanperä tuli vaihdosta sisään viimeiseksi puoleksi tunniksi.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana vantaalaisryhmä sai luotua hyvin painetta Hongan maalille, mutta puolustus Anna Auvisen ja Paula Myllyojan johdolla hoiti tilanteet kunnialla. Vantaalaisten vaarallisin tilanne tuli ottelun loppuhetkillä, kun Eveliina Parikka yritti nostaa pallon kaukaa yli vastaan tulleen Myllyojan. Paulan hieno venytys piti kuitenkin Hongan johtolukemat taululla.

Aivan ottelun lopussa Anna Vlasoff otti toisen keltaisen korttinsa ja ajettiin ulos. Vlasoff on näin sivussa ylemmän loppusarjan avausottelusta.

28506164793_9e87cb56d2_o

Paula Myllyoja venyttää loppuhetkillä Eveliina Parikan noston kulmapotkuksi.

Honka siis kesti tällä kertaa loppuun asti johtoasemassa vantaalaisia vastaan, ja aiheutti tälle ensimmäisen pistemenetyksen kotikentällään. Hyvässä pisteputkessa ja vahvalla itseluottamiksella on hyvä lähteä jahtaamaan pisteitä ylemmästä loppusarjasta, joka alkaa 3.9.

FC Hongan kapteeni Anna Auvinen kuvaili ottelua seuraavasti:

Jouduimme puolustamaan varsin tarkasti, sillä heidän hyökkäys on totutun vaarallinen. Loppu meni aikamoiseksi taisteluksi ja pelin jälkeen olikin kaikki paukut annettu, joten voitto maistui sitäkin paremmalta. Hienoa venymistä ja todella tärkeät pisteet kotiin!

Honka on kaikkiaan kahdentoista ottelun tappiottomassa putkessa, ja joukkue on venynyt viimeaikoina tappioasemasta voittoon useammassakin ottelussa. Auvinen kuvailee tunnelmia joukkueessa:

Olemme kauden edetessä oppineet paremmin elämään pelissä hetki ja tilanne kerrallaan sekä sopeutumaan jokaiseen eteen tulevaan tilanteeseen. Voitoista on osattu nauttia oikealla tavalla eikä mitään pidetä itsestäänselvyytenä. Joukkueen kipparointi onkin tällä hetkellä varsin vaivatonta, sillä jokainen ottaa vastuuta omasta ja joukkueen tekemisestä ihailtavasti.

Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo piti ottelua ennalta odotetun kaltaisena:

Kaksi paikalliskamppailua putkeen ja sama tahti jatkuu kahdessa seuraavassa pelissä. Lauantain ottelu eteni oikeastaan kuten ennakkoon saattoi ajatella. Niin kuin logiikka sanoo sarjakärki pelasi omalla tyylillään ja me pyrimme omalla pelaamisella sitä haastamaan.  Hyvät maalipaikat menivät aika tasan, ja saimme sen riittävän yhden onnistumisen enemmän kuin vastustaja. Meillä jäi vielä kehitettävää omiin asioihin, mutta osittain pystyimme parantamaan jo ottelun aikana. Saimme pidettyä johtoaseman 95 minuutille pillinvihellykseen asti ja sitä kautta hienon voiton.

Palkitut

3p. Anna Auvinen (Honka)

2p. Mimmi Nurmela (PK-35 Vantaa)

1p. Anna Vlasoff (Honka)

Kokoonpanot

PK-35 Vantaa:

Velma Oikarinen; Tiia Peltonen, Mimmi Nurmela, Vilma Väisänen var.3 (74. Maiju Hirvonen), Netta Koso var.63, Eveliina Parikka var.89, Sanna Saarinen var.49, Elina Salmi, Ronja Ikonen (53. Hanne Ojanperä), Tia-Maria Jaakonsaari (51. Roosa Bröijer), Ashley Riefner

vaihdossa: Henriikka Mäkelä, Selina Mustajoki, Ella Hopponen, Roosa Toivanen

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff var.81 var.90+4, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteemäki; Linda Nyman, Sara Kattainen; Marianna Tolvanen var.63, Milla Punsar, Sini Vehviläinen (75. Henna Tenkanen); Vera Saastamoinen (90+3. Iida Ranin)

vaihdossa: Aino Nurmi, Martina Fernström, Krista Hakala, Sonja Rajatalo, Kiia Laine

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
PK-35 Vantaa - FC Honka 0-1, Naisten Liiga

Back to top