Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: Honka – HJK

Julkaistu

FC Honka otti jännittävästä paikalliskamppailusta voiton lukemin 2-1. Samalla Honka nousi kolmannessä perättäisessä ottelussa maalin takaa-ajoasemasta toisella jaksolla voittoon. Sunnuntain Naisten Liigan juhlaottelussa HJK siirtyi ensin avausjaksolla johtoon Tia Hälisen maalilla. Honka heräsi peliin toisella jaksolla ja tuli lopussa tasoihin ja ohi Milla Punsarin ja Anna Vlasoffin osumilla.

Naisten Liiga 14.8.2016 Tapiolan Urheilupuisto

FC Honka – HJK 2-1 (0-1)

40. 0-1 Tia Hälinen
81. 1-1 Milla Punsar (Vera Saastamoinen)
89. 2-1 Anna Vlasoff (Saastamoinen)
Yleisöä: 257

28906161981_c4eeb02b15_o

Vahvan kauden Hongassa pelannut, ja ottelun parhaaksi valittu Katriina Kuoksa lähtee takaisin Yhdysvaltoihin. Tässä taakse jää HJK:n parhaaksi valitty Linda Ruutu.

Taistelu ylemmän loppusarjan paikasta ja mitalisijoista näkyi joukkueiden otteissa heti alussa. Molemmat joukkueet olivat aktiivisia ja ottelun tempo oli korkea heti alkuminuuteista lähtien.

Ensimmäinen selkeä maalipaikka syntyi vajaan vartin kohdalla kun vierailijoiden Kaisa Collin oli ensimmäisena Paula Myllyojalta kimmonneessa irtopallossa. Nosto lähietäisyydeltä nousi kuitenkin maalin yli.

Molemmilla joukkueilla oli avausjaksolla muutamia vaarallisia paikkoja. Vierailijat hankkivat useita erikoistilanteita, mukaanlukien puolenkymmentä kulmaa jotka Honka onnistui kuitenkin purkamaan pääosin vaikeuksitta. Erikoistilanteesta vastasi helsinkiläisistä Linda Ruutu jonka vapaapotku kolisutteli ylärimaa vajaan puolentunnin kohdalla. Hetkeä myöhemmin Collin oli jälleen pahanteossa, mutta Myllyoja torjui vaarallisen laukauksen kuitenkin kulmapotkuksi.

Hongan maalipaikat jakautuivat Henni Maliselle, Vera Saastamoisella ja Marianna Tolvaselle. Kukin Hongan hyökkäyspään kolmikosta pääsi kokeilemaan Minna Meriluodon vireystilaa. Joko laukausten suunta oli väärä, tai helsinkiläismaalivahti ehti vedon tielle.

Avausmaali nähtiin muutama minuutti ennen taukoa. Hongasta viime kaudella paikallisvastustajaan siirtynyt Tia Hälinen pääsi helsinkiläisten hyökkäyspään rajaheiton jälkeen kääntymään ja eteni keskelle. Näyttävä laukaus paristakymmenestä metristä painui vastustamattomasti Myllyojan yli takanurkkaan. Tauolle mentiin siis vierailijoiden maalin johtoasemassa.

Jos oli ensimmäinen jakso tasainen, mentiin toinen jakso lähes täysin Hongan tahdissa. HJK:n paras terä näytti jääneen tauolla pukukoppiin, sillä lähes koko jakso pelattiin vierailijoiden kenttäpuoliskolla ja helsikiläisten maalipaikat olivat vähissä.

28877453752_5f5d6dcd7f_o

Milla Punsar saa jalkansa vapaaksi ja ampuu tasoituksen.

Honka puolestaan loi maalipaikkoija läpi jakson, mutta suurin osa näistä oli laukaisuja rangaistusalueen ulkopuolelta. Viimeistä otteluaan Hongassa toistaiseksi pelannut Katariina Kuoksa pyöritti ansioikkaasti Linda Nymanin kanssa peliä Hongan keskikentällä, ja pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan laukaustaan. Meriluoto HJK:n maalilla oli kuitenkin hereillä kaikissa maalia kohti tulleissa vedoissa, ja aika tuntui käyvän vähiin Hongan painostuksesta huolimatta.

Hongan aktiivinen hyökkäysilme kulminoitui viimeisen kymmenminuuttisen aikana, kun päävalmentaja Luciano Posillipo nosti kapteeni Anna Auvisen topparin paikalta hyökkäyksen tueksi. Hetkeä myöhemmin syntyikin tasoitusosuma. Linda Nyman löysi laidasta Vera Saastamoisen joka pudotti pallon rangaistusalueen kulmaan vastaan tulleelle Milla Punsarille. Vaihdosta kentälle hetkeä aiemmin tullut Punsar antoi pallon vieriä ohitseen, kääntyi ja ampui voimalla etuylänurkkaan.

28906159331_e65ac1922a_o

Anna Vlasoff kääntyy irti Katariina Naumasesta ja nostaa voittomaalin. Milla Punsar seuraa vieressä.

Kotijoukkueen ote ei tasoitusmaalin jälkeen herpaantunut. Vajaa viisi minuuttia ennen täyttä aikaa edelleen Hongan hyökkäyspäähän jäänyt Auvinen kaadettiin etutolpalla. Tuomiona rangaistuspotku, jota ampumaan asettui Nyman. Kauden aikana kaksi liigaosumaa rangaistuspotkusta ampuneen Lindan sihti ei tällä kertaa ollut kohdillaan vaan veto nousi yli HJK-maalin. Hetken näytti siltä että pisteet espoossa tasataan.

Usko kotijoukkueessa ei kuitenkaa epäonnistuneesta rangaistuspotkustakaan hiipunut, vaan joukkue iski voittomaalin vielä ennen varsinaisen peliajan loppua. Tasoitusmaalin tavoin Nyman löysi laidasta Saastamoisen, joka tällä kertaa nosti pallon rangaistusalueelle jonne oli noussut laitapuolustaja Anna Vlasoff. Vlasoff onnistui kääntymään pienessä tilassa ja nostamaan pallon takanurkkaan yli vastaan liukuneen Meriluodon.

Loppuminuuteilla ei vierasjoukkue saanut kiriä aikaan vaan Honka onnistui pitämään palloa HJK:n kenttäpuoliskolla. Espoolaisilla oli vielä paikka lisätä johtoaan, mutta Marianna Tolvasen laukaus pamahti pystypuuhun. Näin pisteet jäivät Espooseen ja HJK joutuu jännittämään yläloppusarjapaikkaansa vielä ensi kierrokselle.

Palkitut

*** Katriina Kuoksa (Honka)

** Linda Ruutu (HJK)

* Milla Punsar (Honka)

Kokoonpanot

Honka:

Paula Myllyoja; Anna Vlasoff, Anna Auvinen, Janni Laakso, Frida Lähteenmäki; Katriina Kuoksa, Linda Nyman; Henni Malinen (72. Sini Vehviläinen), Kiia Laine (54. Milla Punsar), Marianna Tolvanen; Vera Saastamoinen (90+2. Krista Hakala)

vaihdossa: Sonja Rajatalo, Aino Nurmi, Martina Fernström, Sara Kattainen

HJK:

Minna Meriluoto; Ella Rinta-Filppula (90+1. Anita Abu), Julia Grönlund, Linda Ruutu, Kaisa Collin, Vilma Hakala, Linda Nieminen, Katarina Naumanen, Laura Hyvönen (82. Ella Alakomi), Eveliina Summanen (72. Tessa Rinkinen), Tia Hälinen

vaihdossa: Lotta Rosenström, Rebecca Kindstedt, Tiia Hirvonen, Jessica Kannosto

Kuvat

Petri Lunkin Ottelugalleria:
FC Honka - HJK 2-1, Naisten Liiga

Back to top