Etsi tältä sivustolta

Naisten Liiga 2016: ONS – Honka

Julkaistu

FC Honka nousi toisen kerran viikon sisään maalin takaa-ajoasemasta toisella jaksolla 2-1 voittoon. Kotijoukkue ONS meni Oulussa avausjaksolla johtoon Janina Kuoksan osumalla, mutta espoolaisryhmä kiri Marianna Tolvasen viikon toisella maalilla ensin tasoihin ja lopulta Krista Hakalan uran ensimmäisellä liigaosumalla voittoon.

Naisten Liiga 6.8. kello 17:00 Castren TN, Oulu

ONS – FC Honka 1-2 (0-1)

32. 1-0 Janina Kuoksa

60. 1-1 Marianna Tolvanen

86. 1-2 Krista Hakala (Henni Malinen)

Yleisöä: 241

Energisesti läpi ottelun pelannut kotijoukkue siirtyi johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen kun Honka ei saanut oululaisten hyökkäyspään rajaheittoa kunnolla purettua. Pallo päätyi rangaistusalueen rajalle Janina Kuoksalle, jonka laadukas laukaus upposi Paula Myllyojan vartioimaan maaliin.
Vastaavasta tilanteesta tiistaina Pallokissoja vastaan toiselle jaksolle lähtenyt Honka-ryhmä ei tälläkään kertaa lannistunut, vaan iski tasoituksen kun toista jaksoa oli pelattu noin 15 minuuttia. Cupin välierän tasoituksestakin vastannu Marianna Tolvanen nousi vasenta laitaa ylös, leikkasi keskustaan, harhautti vastaan tulevan ONS-puolustajan ja ampui voimalla pallon takanurkkaan.

Voitto-osuma tuli vajaa viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Honka katkoi pelin omalla kenttäpuoliskollaan ja iski nopeasti vastaan. Linda Nyman vapautti Henni Malisen laidallaan pystyjuoksuun. Henni vuorostaan pelasi pallon keskustaan jossa Krista Hakala odotti vapaana rangaistusalueen rajalla. Pallo haltuun, tarkka sijoitus oikeaan ylänurkkaan ja loppunumerot taululle.

Voitolla Honka varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa. Ero seitsemäntenä olevaan Åland Unitediin on nyt seitsemän pistettä, kun kaksi alkusarjan ottelua on jäljellä.

FC Hongan päävalmentaja Luciano Posillipo oli tyytyväinen joukkueen esitettyä jälleen vahvan toisen jakson nousun:

Kuntoa on tehty pitkin kautta ja kyllä se kestää. Voi olla, että tietynlainen terävyys liikkumisessa väheni ottelun loppupuolella. ONS oli läpi ottelun energinen ja aika tyypillisesti ottelu eteni niin, että molemmilla oli omat hyvät jaksonsa. Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää tekemistä vaikka olimmekin 1-0 tappiolla. Toisen jakson ensimmäisestä minuutista saimme mielestäni hyvää painetta ONS kenttäpuolelle. Loppujen lopuksi hienosti voittooon ottelun lopussa.

Tällä viikolla naisten U23-maajoukkueen mukaan matkaava Linda Nyman antoi tunnustusta kotijoukkueen keskikentälle:

ONS:lla ei ollut kauheasti pahoja laukauksia maalia kohti, mutta keskialueella oli ajoittain hyvää pallon hallintaa. Meiltä tämä ottelu oli kypsä rutiinivoitto.

Uransa avausosuman tehnyt Krista Hakala kuvaili maaliaan seuraavasti:

Sain hyvän syötön Henniltä ja päätin sijoittaa ylänurkkaan. Vähän jännitti, mutta maali helpotti. Oli kiva pelata.

Palkitut

3p Fanni Pietikäinen (ONS)

2p. Emma Peuhkurinen (ONS)

1p. Marianna Tolvanen (Honka)

Kokoonpanot

ONS:

Yanru Zhang; Fanni Pietikäinen, Satu Rousti, Janina Kuoksa (61. Sini Pätsi), Sanni Päkkilä var.45+2 (68. Jenna Vääräniemi), Heini Toivonen var.10, Anna Olmala (46. Onna Ketola), Emma Peuhkurinen, Anni Miettunen, Aada Törrönen, Denali Murnan

penkillä: Neea Romppainen, Aura Autio, Iida Pihlaja, Hanna Putaala

Honka:

Paula Myllyoja; Frida Lähteenmäki, Anna Auvinen, Janni Laakso var.86, Martina Fernström; Linda Nyman, Sara Kattainen (43. Katriina Kuoksa); Marianna Tolvanen var.60, Kiia Laine (43. Henni Malinen), Milla Punsar; Sini Vehviläinen (71. Krista Hakala)

vaihdossa: Aino Nurmi, Henna Tenkanen, Sonja Rajatalo

Back to top